آیا لپ تاپ و قطعات کامپیوتر در سال 2025 گران تر خواهند شد؟
  • 08 دی 1403

آیا لپ تاپ و قطعات کامپیوتر در سال 2025 گران تر خواهند شد؟

با نزدیک شدن به آغاز سال 2025 میلادی و برگزاری رویدادهای فناوری محوری همچون نمایشگاه لوازم الکترونیکی مصرفی (CES 2025)، چشمان علاقه مندان به دنیای تکنولوژی در سراسر دنیا به شدت در پی رصد فناوری ها و محصولات جدید معرفی شده از سوی برترین سازندگان دنیاست! با این حال بی راه نیست اگر بگوییم که «افزایش برچسب قیمتی» اقلام الکترونیکی، خصوصاً قطعات کامپیوتر و لپ تاپ، در سال جدید به یکی از اصلی ترین دغدغه های کاربران و فعالان حوزه فناوری بدل شده است!

در حالیکه در حالت کلی تغییر قیمت این نوع از محصولات مصرفی به عوامل متنوعی وابستگی داشته و از این رو پیش بینی قاطعانه برچسب قیمتی آن ها کمی دشوار است؛ با این حال می توان با تحلیل روند تغییر قیمت در سال های گذشته و بررسی عوامل کلیدی موثر بر روی برچسب قیمتی محصولات، به نوعی پاسخ نسبتاً روشنی را به دغدغه مندان این مسئله ارائه داد. از این رو، در این مطلب از لپ مال ضمن معرفی 5 عامل تاثیرگذار بر روی برچسب قیمتی قطعات کامپیوتری و لپ تاپ ها، به بررسی کوتاه روند تغییر احتمالی قیمت این محصولات در سال 2025 میلادی خواهیم پرداخت.


پیش بینی از « برترین لپ تاپ هایی که در سال 2025 معرفی خواهند شد. »


5 عامل تاثیرگذار بر قیمت قطعات کامپیوتری و لپ تاپ

در حالت کلی، عوامل متعددی بر روی تغییر برچسب قیمتی لوازم الکترونیکی خصوصاً قطعات کامپیوتر و لپ تاپ تاثیر می گذارند. با این حال متاسفانه در طی سال های اخیر روند تغییر برچسب قیمتی محصولات مذکور (خصوصاً در ایران) سیری به شدت صعودی داشته و حتی در صورت کاهش برچسب قیمتی جهانی محصولات، هزینه نهایی خریداری کامپیوتر و لپ تاپ به واسطه «تحریم های جدید، نوسانات بازار ارز و افزایش تعرفه واردات» برای خریداران ایرانی افزایش یافته است! اما در حالت کلی چه عواملی باعث گران قیمت تر شدن قطعات کامپیوتری و لپ تاپ ها می شوند؟

1-    تورم جهانی و افزایش هزینه تولید

تورم به عنوان یکی از مهم ترین شاخص های اقتصادی، تأثیر مستقیمی بر روی قیمت تمام شده محصولات، از جمله قطعات کامپیوتر و لپ تاپ ها دارد. به طور کلی در زمانی که تورم بالا می رود، هزینه های تولید نیز به شدت افزایش می یابند که این مسئله مستقیماً بر روی قیمت نهایی محصول تاثیر می گذارد.

در شرایط تورم و افزایش هزینه کالاهای اساسی، نیروهای کار نیز خواستار دریافت دستمزد بیشتری بوده که این مسئله با توجه به کمبود نیروی متخصص و ماهر در صنعت الکترونیک می تواند چالش بزرگی را برای سازندگان قطعات کامپیوتری ایجاد کند.

2-  کمبود جهانی تراشه و ایجاد اختلال در زنجیره تامین

همان طور که می دانید «تراشه ها» عملکردی مشابه با «مغز» در بدن انسان را در دستگاه های الکترونیکی از خود ایفاء می کنند. این در حالی است که صنایع الکترونیکی و مبتنی بر فناوری از سال 2021 میلادی با کمبود جهانی تراشه مواجه بوده اند!

جالب است بدانید که این کمبود نه تنها بر روی تولید قطعات کامپیوتر و لپ تاپ، بلکه بر روی روند فعالیت صنایع مختلفی از جمله: «خودروسازی، گوشی های هوشمند و سایر لوازم الکترونیکی مصرفی» نیز تاثیرگذار بوده است. این چالش با «تعطیلی کارخانه ها»، «محدودیت های تردد، لجستیک و حمل و نقل» و «افزایش 34 درصدی تقاضاء مشتریان برای خرید کامپیوتر و لپ تاپ» در پی همه گیری ویروس کوید 19 افزایش یافت به طوریکه برخی از سازندگان از جمله «اپل» مجبور به عقب انداختن مراسم رونمایی و عرضه محصولات جدید خود به بازار شدند!

 

افزایش قیمت TSMC 

علاوه بر این چالش کلیدی، کمپانی صنایع نیم رسانای تایوان (TSMC) به عنوان یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان تراشه های کامپیوتری در جهان (با سهم 56.4 درصدی از بازار جهانی) به دلیل تضعیف قدرت ین (ارز داخلی تایوان) و افزایش هزینه حامل های انرژی (به دلیل جنگ روسیه و اوکراین) از اواخر سال 2023 میلادی هر ساله بر برچسب قیمتی تراشه های خود افزوده است!

3-  افزایش هزینه مواد اولیه و حامل های انرژی

همان طور که در بخش قبلی ذکر شد، افزایش تورم به صورت مستقیم بر روی سایر جنبه های اقتصادی تاثیری دومینو وار می گذارد! برخی از عوامل موثر بر روی افزایش هزینه تولید قطعات کامپیوتر و لپ تاپ عبارتند از:

·        افزایش هزینه مواد اولیه

همان طور که می دانید درصد قابل توجهی از قطعات الکترونیکی (مانند قطعات سخت افزاری کامپیوتر و لپ تاپ ها) از فلزات گران بهایی همچون «طلا، نقره، پلاتین، پالادیوم و ..» تشکیل شده اند.

از این رو با افزایش قیمت جهانی هر یک از این فلزات، به طبع هزینه تولید «مدارهای مجتمع (آی سی ها)»، «سوکت پردازنده، اسلات رم و کانکتورهای مادربرد» و سایر بخش های کلیدی قطعات سخت افزاری مهم نظیر: «پایه های پردازنده برای اتصال به سوکت خود، پین های اتصال رم به مادربرد، اتصالات کارت گرافیک به مادربرد و هدهای خواندن و نوشتن در هارددیسک ها (هاردهای HDD)» که عموماً از جنس طلا هستند؛ را نیز به طرز چشمگیری افزایش افزایش خواهد داد!


بهترین مادربردهای DDR5 سال 2025


با این حال فلزهای گران بها تنها اجزاء تشکیل دهنده قطعات کامپیوتر و لپ تاپ نبوده و سازندگان در بدنه کامپیوترها و سایر قطعات نظیر: «لولا درب، پورت ها و ..» نیز از فلزات پایه ای همچون: «مس، آلومینیوم و آهن» نیز استفاده می کنند که گران تر شدن قیمت این مواد نیز به صورت مستقیم بر روی قیمت نهایی سخت افزارهای کامپیوتری تاثیر می گذارد!

همچنین برخی از سازندگان برای کاهش هزینه ها (و در برخی از موارد به ناچار!) از مواد اولیه پایدار و مستحکم تری همچون پلاستیک یا سیلیکون برای تولید «بدنه، کیبورد یا سایر قطعات کامپیوتر و لپ تاپ» استفاده می کنند و از آنجایی که ماده اولیه تولید درصد قابل توجهی از این اقلام بر پایه «نفت خام» است؛ با افزایش بهای نفت خام (به دلیل محدود بودن منابع قابل استخراج) قیمت این دسته از قطعات سخت افزاری نیز افزایش می یابد.

·        افزایش بهای حامل های انرژی

در دنیای امروز، خصوصاً در صنایعی مانند الکترونیک، الکتریسیته یا برق حرف را اول را می زند چرا که با ماشینی شدن فرآیند تولید، اساساً تولید هر شی به وجود برق در کارخانه سازنده وابستگی دارد! از این رو می توان گفت که با افزایش بهای برق، سازندگان برای تولید هر قطعه کامپیوتر یا لپ تاپ ملزم به پرداخت هزینه اولیه بیشتری بوده و برای جلوگیری از ضرر به ناچار هزینه محصولات خود را افزایش می دهند.

علاوه بر این برخی از فرآیندهای تولید قطعات کامپیوتری به گاز طبیعی نیز وابستگی داشته که با توجه به جبران ناپذیر بودن این انرژی و افزایش قیمت آن، می توان انتظار داشت که در این بخش نیز شاهد تاثیرگذاری حامل های انرژی بر روی برچسب قیمتی سخت افزارهای کامپیوتری در سال 2025 میلادی باشیم.

4-   رشد تقاضای کاربران برای خرید محصولات الکترونیکی

همان طور که کمی پیش تر مطرح شد، پس از فراگیری ویروس کوید 19 و اعمال محدودیت های تردد، درصد قابل توجهی از «کلاس های درسی و دانشگاهی، مشاغل و کسب و کارها، گردهمایی ها، تفریحات و حتی فرآیندهای درمانی» به صورت غیرحضوری و آنلاین برگزار شدند که این مسئله به افزایش تقاضاء کاربران برای خرید محصولات الکترونیکی از جمله «گوشی هوشمند، تبلت، کامپیوتر و لپ تاپ» منجر شد. اکنون نیز پس از گذشت یک سال و نیم از اعلام رسمی پایان پاندمی کوید 19 توسط سازمان جهانی بهداشت، به نظر می رسد که درصد قابل توجهی از افراد به سبک زندگی خود در آن دوران پایبند مانده و تمایلی به خروج از دنیای پرسرعت و آسان دیجیتالی ندارند!

علاوه بر این با فراگیر شدن فناوری های نوآورانه ای همچون: «هوش مصنوعی» و در دسترس قرار گرفتن نرم افزارهای «بسیار کاربردی» و بازی های ویدیویی «واقع گرایانه، شگفت انگیز و جذاب» هر روزه به سیل علاقه مندان به تجربه نرم افزارها و بازی ها جدید افزوده می شود! از این رو انتظار می رود که در سال 2025 میلادی طیف گسترده ای از کاربران از لپ تاپ ها و سیستم های کامپیوتری قدیمی خود دست کشیده و آماده خریدن سیستم های جدید شوند!

از این رو، حتی بزرگ ترین سازندگان قطعات کامپیوتر و لپ تاپ نیز برای همگام کردن فرآیند تولید و متعادل سازی عرضه محصولات خود مطابق با نیازها و تقاضاء مشتریان، با چالش مواجه شده اند که این مسئله به صورت بالقوه بر روی برچسب قیمتی این محصولات در سال 2025 میلادی تاثیر خواهد گذاشت.

5-   نوسانات نرخ ارز و مالیات

در حالیکه در حالت کلی برچسب قیمتی قطعات کامپیوتر و لپ تاپ به شدت به «نوسانات نرخ ارز، هزینه واردات و مالیات بر ارزش افزوده» وابستگی دارند؛ اما انتظار می رود که در سال 2025 میلادی و با توجه به سیاست های ارزی و مالیاتی جدید، خصوصاً با آغاز دوره جدید ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا در ماه ژانویه، افزایش قیمت قطعات سخت افزاری روندی به شدت صعودی را در پی بگیرد! به عنوان مثال انتظار می رود که با اعمال بخش 30 تعرفه مالیاتی ایالات متحده آمریکا، یعنی کاهش «72.3 درصدی» واردات نیم رساناها از چین، توسط رئیس جمهور بعدی این کشور سازندگان آمریکایی در بخش تأمین قطعات کامپیوتری و لپ تاپ (خصوصاً تراشه های کامپیوتری) با چالش های فراوانی رو به رو شده و به طبع برچسب قیمتی نهایی محصولات خود را افزایش دهند!

در ایران نیز این چالش با توجه به «تحریم ها، نوسانات بازار ارز، افزایش هزینه واردات و تعرفه های مالیاتی اعمال شده بر روی کالاهای الکترونیک مانند کامپیوتر و لپ تاپ» به شدت پیچیده تر خواهد شد.

پیش بینی قیمت لپ تاپ و قطعات کامپیوتر در سال 2025 میلادی

همان طور که مقدمه این مطلب ذکر شد پیش بینی کاملاً قاطعانه و 100 درصدی نرخ قطعات کامپیوتر و لپ تاپ به دلیل وابستگی برچسب قیمتی سخت افزارها به عوامل متعدد، بسیار دشوار است! با این حال بر اساس ترندهای روز و جدول زمانی ارائه شده از سوی برترین برندهای سال 2025 لپ تاپ  و قطعات کامپیوتر، برای توسعه محصولات خود مطابق با فناوری های جدید می توان برچسب قیمتی قطعات کامپیوتر و لپ تاپ ها را با در نظرگیری 4 سخت افزار کلیدی «پردازنده، کارت گرافیک، رم و هارد» را تخمین زد.

 

افزایش قیمت 4 سخت افزار کلیدی  

پردازنده

در طی سال های اخیر کمپانی های اینتل و AMD نبض بازار پردازنده های کامپیوتری را در دستان خود داشته اند. با این حال با توجه به گزارشات آماری سه ماهه چهارم سال جاری میلادی (2024) به نظر می رسد که اینتل توانسته است با در دست داشتن 77.7 درصد از سهام کل بازار پردازنده ها از رقیب دیرینه خود، یعنی کمپانی AMD با سهام 22.3 درصدی، به طرز چشمگیری بهتر عمل کند!

در حالیکه انتظار می رود اینتل تلاش کند تا در سال 2025 میلادی نیز همچنان عنوان «برترین سازنده پردازنده های کامپیوتری» را در چنگ خود نگه دارد؛ با این حال باور به عقب نشینی AMD و عدم تلاش این کمپانی بر سر تصاحب سهم بیشتری از بازار قطعات کامپیوتر و لپ تاپ کمی ساده لوحانه خواهد بود!

از این رو انتظار می رود که هر دو کمپانی با توجه به فناوری های به روز، پردازنده های جدید خود را (احتمالاً با ترانزیستورهای کوچک تر) توسعه داده و با افزایش «تعداد هسته ها (و رشته ها)، نرخ کلاک، نرخ IPC (تعداد دستورهای انتقال یافته در هر کلاک)»، بهبودهای گرافیکی (در شرایط GPU یکپارچه)، افزایش سازگاری با رم های نسل جدید و ارائه قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی در پردازنده های خود توجه خریداران بالقوه را به محصولات به روز شده خود جلب نمایند! در همین راستا بهتر است که با تقسیم بندی پردازنده ها به رده های مختلف، روند تغییر قیمت در پردازنده ها در سال 2025 را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم:

·        پردازنده های رده بالا

با در نظرگیری شاخص های اعلام شده در ابتدای این مطلب، خصوصاً کمبود جهانی تراشه و نیمه هادی ها، انتظار می رود که هر دو کمپانی اینتل و AMD بر سر تأمین و قیمت گذاری پردازنده های رده بالا و قدرتمند خود با چالش های فراوانی رو به رو شوند! از این رو احتمال می رود که پردازنده های رده بالا هر دو کمپانی (خصوصاً اینتل) در سال 2025 میلادی با افزایش برچسب قیمتی، احتمالاً در بازه «50 تا 200 دلاری» نسبت به پردازنده های رده بالا فعلی (2024)، مواجه شوند!

·        پردازنده های میان رده

از آنجایی که «سخت افزارهای میان رده» به عنوان میدان نبرد اصلی رقیبان با یک دیگر در نظر گرفته می شوند؛ انتظار می رود که اینتل و AMD در سال 2025 میلادی بیشتر از هر زمان دیگری برای ثبات برچسب قیمتی پردازنده های میان رده خود یا افزایش بسیار جزئی قیمت آن ها، مثلاً کمتر از «50 دلار»، تلاش کنند!

·        پردازنده های اقتصادی

در نهایت به دلیل تورم جهانی و محدودتر شدن بودجه کاربران، انتظار می رود که هر دو کمپانی اینتل و AMD برای محدود کردن عرصه رقابت با یک دیگر، برچسب قیمتی پردازنده های اقتصادی خود را ثابت نگه داشته و حتی برخی از مدل های این سری از پردازنده های خود را با برچسب قیمتی ارزان تری به بازار عرضه کنند!

کارت گرافیک

در حال حاضر دو کمپانی «اینتل و AMD» در بخش کارت های گرافیک یکپارچه (به صورت مجتمع و همراه با پردازنده) و کمپانی «انویدیا» در بخش کارت های گرافیک گسسته (به صورت یک قطعه سخت افزاری مجزاء) نبض بازار کارت های گرافیک را در دستان خود دارند. این در حالی است که کمپانی انویدیا پس از تجربه رشد فروش چشمگیر کارت های گرافیک خود در سال 2024، تا این لحظه حدود 90 درصد از سهام بازار کارت های گرافیک را به خود اختصاص داده است که این مسئله رقابت بر آتش رقابت اینتل و AMD با این کمپانی می افزاید!

از سوی دیگر معماری RDNA 4 آینده کمپانی AMD فشار مضاعفی را برای بهبود عملکرد کارت های گرافیک با استفاده از فرآیندها و معماری های جدید بر روی شانه های دو رقیب دیگر این کمپانی، یعنی اینتل و انویدیا، می گذارد. بر این اساس انتظار می رود که هر سه کمپانی برای جا نماندن از دور رقابت، هزینه های گزافی را صرف فرآیندهای تحقیق و توسعه (R&D) «پیشرفته تر، زمان گیرتر و با بازدهی کمتر» و خرید تجهیزات تخصصی گران قیمت کنند. از این رو شاید بهتر باشد که کارت های گرافیک سال 2025 میلادی را بر اساس دو رده زیر بررسی کنیم:

·        کارت های گرافیک گران قیمت و رده بالا

در حال حاضر قابلیت های جدیدی همچون: «ردیابی بلادرنگ نور (ری تریسینگ)» و قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی نظیر: «XeSS و DLSS» به عنوان کلیدی ترین جاذبه های قابل لمس ارائه شده توسط کارت های گرافیک جدید در نظر گرفته می شوند! این دسته از قابلیت ها، عملکرد و تجربه کاربری کاربران در هنگام استفاده برای اجراء نرم افزارهای گرافیکی پیچیده یا گیمینگ حرفه ای را به طرز چشمگیری ارتقاء داده و به این ترتیب تقاضاء کاربران برای خرید کارت های گرافیک رده بالا را افزایش می دهند!

با این حال پیش بینی می شود که «افزایش تقاضاء مشتریان» تنها عامل تاثیرگذار بر روی قیمت کارت های گرافیک در سال 2025 نباشد؛ چرا که سازندگان برای مرتفع سازی نیازهای کاربران به ساخت کارت های گرافیک پیشرفته تر ملزم بوده و ناچار به افزایش «نرخ کلاک و تعداد هسته های محاسباتی» و به کارگیری از رابط های حافظه پرسرعت تر خواهند بود!

علاوه بر این نباید فراموش کرد که با بالا رفتن ارزش ارزهای دیجیتال و افزایش تمایل کاربران به خریداری رمز ارزها، ممکن است در سال 2025 میلادی تقاضاء برای استخراج و خرید ارزهای دیجیتال به شدت بالا برود و در نتیجه این مسئله بر روی «تعادل عرضه و تقاضاء» و «برچسب قیمتی» کارت های گرافیک نیز تاثیر بگذارد!

 از این رو انتظار می رود که کارت های گرافیک رده بالا، ضمن ارائه قابلیت های جذاب و عملکرد فوق العاده ایده آل با بهره وری بالا، افزایش قیمت «100 تا 300 دلاری» را نسبت به کارت های گرافیک رده بالا 2024 تجربه کنند!

·        کارت های گرافیک میان رده

از آنجایی که درصد قابل توجهی از کاربران حاضر به پرداخت اندکی هزینه بیشتر، برای دریافت عملکرد بهتری از کارت گرافیک خود هستند؛ انتظار می رود که هر سه سازنده برای حفظ جایگاه خود در حوزه کارت های گرافیک میان رده (که به عنوان پرتقاضاترین رده، اصلی ترین عامل تعیین کننده برتری سازنده در بازار کارت های گرافیک است!) برچسب قیمتی این دسته از محصولات خود را متعادل نگه داشته یا در بدترین حالت آن ها را حداکثر «50 دلار» افزایش دهند.

·        کارت های گرافیک اقتصادی

مشابه با کارت های گرافیک میان رده، کارت های گرافیک اقتصادی و ارزان قیمت نیز طرفداران خاص خود را داشته و بسیار پر تقاضا هستند! با این حال از آنجایی که درصد قابل توجهی از کاربران مبتدی تا نیمه حرفه ای توانایی پرداخت هزینه ای مضاعف برای خرید کارت های گرافیک قدرتمند برای سیستم های خود را ندارند و به دنبال محصولات ارزان قیمت هستند؛ انتظار می رود که هر سه سازنده برای جلب نظر مشتریان به خرید محصولات پایین رده خود، برچسب قیمتی کارت های گرافیک اقتصادی خود را ثابت نگه داشته یا حتی در برخی از مدل ها قیمت را در بازه «20 تا 50 دلاری» کاهش دهند!

رم

رم به عنوان یکی از مهم ترین قطعات کامپیوتر و لپ تاپ، در برچسب قیمتی نهایی محصولات الکترونیکی تاثیر به سزائی را از خود بر جای می گذارد. این در حالی است که در طی سال های اخیر و به لطف ظهور جدیدترین نوع از رم های کامپیوتری، یعنی DDR5، درصد قابل توجهی از سازندگان نرم افزارهای کاربردی و بازی های ویدیویی توانسته اند با به کارگیری از مزایای منحصر به فرد این نوع از رم ها مانند: «سرعت انتقال داده بالاتر، کاهش مصرف انرژی، پهنای باند بیشتر، ظرفیت بالاتر و …» قابلیت های شگفت انگیزی را در اختیار کاربران خود قرار داده و تجربه کاربری کلی بهتری را برای آن ها رقم بزنند.

از این رو احتمال می رود که با رشد تقاضاء برای استفاده از DRAM (جزء اصلی رم های کامپیوتری که فرآیند تولید آن بسیار پیچیده و گران قیمت است) در زمینه هایی نظیر: «هوش مصنوعی، انجام محاسبات پیچیده، اجراء بازی های ویدیویی واقع گرایانه و …» رم های کامپیوتری افزایش قیمت نسبی را تجربه کنند. با این حال برخلاف سایر سخت افزارهای ذکرشده در این مطلب، بازه قیمتی رم ها بسته به «ظرفیت و فرکانس» تغییر کرده و از این رو احتمال می رود که قیمت رم ها در اغلب موارد ثابت مانده یا در بدترین حالت در بازه «10 تا 30 دلاری» افزایش یابند.

هارد

در حال حاضر درصد قابل توجهی از سیستم های کامپیوتری مدرن (دسکتاپ یا لپ تاپ) به هاردهای SSD به روز مجهز بوده و فاقد هارد دیسک های قدیمی (هاردهای HDD) هستند! از این رو انتظار می رود که با افزایش تقاضاء برای خریداری هاردهای SSD در حوزه های کاری مختلف نظیر: «مراکز داده، سیستم های نظارتی، وسایل خانگی هوشمند و سایر لوازم الکترونیکی مصرفی» قیمت هاردهای SSD در سال 2025 میلادی کمی افزایش یابد.

این در حالی است که انتظار می رود فرآیندهای پیچیده ساخت حافظه فلش NAND (جزء اصلی SSD ها) و به کارگیری از فناوری های جدیدی همچون «PCIe 5.0» نیز با توجه به تورم جهانی، هزینه تولید بیشتری را بر روی دست سازندگان بگذارند! با این حال پیش بینی می شود که به دلیل وجود رقابت بسیار بالا در تولید هاردهای SSD و حضور کمپانی های بزرگی همچون: «سامسونگ، میکرون، وسترن دیجیتال و …» این سازندگان بر سر تصاحب سهم عمده بازار به رقابت با یک دیگر پرداخته و برای جلب توجه خریداران به محصولات خود، قیمت هاردهای SSD را ثابت نگه داشته یا آن ها را به صورت بسیار جزئی، مثلاً در بازه «10 تا 50 دلاری» در هاردهای رده بالا، افزایش دهند.

کلام پایانی

در نهایت انتظار می رود که با توجه به 5 عامل کلیدی تاثیرگذار بر روی قیمت لوازم الکترونیکی مصرفی، قطعات کامپیوتر و لپ تاپ ها نیز در سال 2025 میلادی با برچسب قیمتی گران تری نسبت به نسل های پیش از خود به بازار عرضه شوند. با این حال نباید فراموش کرد که تمامی این تحلیل ها بر اساس گزارشات آماری اخیر و روند فروش قطعات لپ تاپ و کامپیوتر در سال های اخیر انجام گرفته شده و این احتمال وجود دارد که با ظهور یک پدید جدید، مانند بروز یک پاندمی مشابه با همه گیری کوید 19 یا آغاز جنگ میان کشورهای ابرقدرت در این حوزه (چین، تایوان و ایالات متحده آمریکا)، تمامی این معادلات بهم بریزند!

سوالات رایج کاربران

چه زمانی بهترین زمان برای خرید لپ تاپ است؟

بهترین زمان برای خرید لپ تاپ به عوامل مختلفی مانند «بودجه، نیازهای شخصی و رویدادهای جهانی» بستگی دارد. با این حال توصیه می شود که «پیش از معرفی نسل جدید پردازنده ها و کارت های گرافیکی (که مدل های کمی قدیمی تر، ارزان می شوند)، در حین برگزاری جشنواره ها نظیر سال نو یا پیش از آغاز سال تحصیلی جدید» اقدام به تهیه لپ تاپ کنید.


آیا قیمت لپ تاپ های گیمینگ در سال 2025 میلادی افزایش خواهد یافت؟

بله، انتظار می رود که با افزایش چشمگیر کارت های گرافیک و پردازنده های رده بالا، قیمت لپ تاپ های گیمینگ (خصوصاً سطح حرفه ای) به شدت افزایش یابند.


آیا احتمال کاهش قیمت قطعات کامپیوتری و لپ تاپ نیز وجود دارد؟

بله. در برخی از موارد مانند «رکود اقتصادی و به هم ریختن تراز عرضه و تقاضاء» و «رقابت بیش از حد سازندگان» می تواند برچسب قیمتی قطعات کامپیوتری و لپ تاپ ها را کاهش دهد!


 مشاوره خرید

اشتراک گذاری :