لپ تاپ کاستوم شده چیست و چه نکاتی را در خرید آن باید رعایت کنیم؟
  • 23 آبان 1403

لپ تاپ کاستوم شده چیست و چه نکاتی را در خرید آن باید رعایت کنیم؟

حتماً برای شما هم پیش آمده که در هنگام جستجو برای یافتن و خرید لپ تاپ ایده آل خود با طیف متنوعی از لپ تاپ هایی که از لحاظ ظاهری کاملاً به یک دیگر شباهت دارند، اما از کانفیگ (حروف اختصاری که عموماً در انتهای نام لپ تاپ و به عنوان پسوند نمایش داده می شوند) و برچسب قیمتی متفاوتی برخوردارند؛ مواجه شده اما از دلیل اصلی تفاوت میان آن ها آگاهی نداشته باشید! به همین دلیل قصد داریم در این مطلب از لپ مال ضمن ارائه شرحی کوتاه در رابطه با انواع کانفیگ های لپ تاپ، تمامی جزئیات مرتبط با لپ تاپ های کاستوم شده را بررسی کنیم.

کانفیگ لپ تاپ چیست؟

همان طور که می دانید لپ تاپ ها، به عنوان یکی از انواع سیستم های الکترونیکی، از طیف گسترده ای از اجزاء و قطعات سخت افزاری ای که هر یک دارای ویژگی ها و مشخصات منحصر به فردی هستند؛ تشکیل شده اند.

با در نظرگیری این پیش زمینه، درک مفهوم کانفیگ برای شما راحت تر خواهد بود؛ چرا که کانفیگ (که در واقع خلاصه ای از کلمه Configuration است) یک لپ تاپ بیانگر پیکربندی آن لپ تاپ و تمامی قطعات سخت افزاری تعبیه شده بر روی آن است.

با این حال عموماً در هنگام بررسی کانفیگ لپ تاپ ها، در ابتدا مشخصات بسیار جزئی سخت افزارها مطرح نشده و در اغلب موارد به شرح مختصر «سازنده، نوع، نسل و ظرفیت» 3 سخت افزار حائز اهمیت یعنی «پردازنده، رم، فضای ذخیره سازی (هارد)» بسنده می شود. این در حالی است که سازندگان یا برخی از وب سایت های فروشگاهی در هنگام اعلام کانفیگ یک لپ تاپ به سخت افزارهای مهم دیگری همچون: «صفحه نمایش و کارت گرافیک» نیز پرداخته و جزئیات بیشتری را در بخش مشخصات محصول در اختیار کاربران قرار می دهند. در جدول زیر نمونه ای از یک کانفیگ از لپ تاپ VivoBook 15 F1504VA ایسوس را مشاهده می کنید:

 

کانفیگ

توضیحات

CPU: Core i7 1355U

پردازنده سری Core i7 مدل 1355U کمپانی اینتل

RAM: 12 GB DDR4

رم نوع DDR4 با ظرفیت 12 گیگابایت

Storage: 512 GB SSD

فضای ذخیره سازی نوع SSD با ظرفیت 512 گیگابایت

VGA: Intel Iris X

کارت گرافیک یکپارچه سری Iris X کمپانی اینتل

Display: 15.6" Full HD

صفحه نمایش 15.6 اینچی با رزولوشن 1080 × 1920 پیکسلی

 

کانفیگ های مختلف یک لپ تاپ چه تفاوتی با یک دیگر دارند؟

همان طور که می دانید اساساً نمی توان یک لپ تاپ ایده آل را برای تمامی انواع کاربری معرفی کرد و سطح عملکرد (قدرتمند و ایده آل بودن) لپ تاپ توسط نیازهای اساسی حوزه کاربری موردنظر برای لپ تاپ تعیین می شود. به عنوان مثال در لپ تاپ های «گیمینگ، رندرینگ و تولید محتوا تصویری و ویدیویی»، سطح قدرت «واحد پردازش گرافیک یا GPU» تا حد زیادی ایده آل بودن یا نبودن لپ تاپ و عملکرد قدرتمند آن را تعیین می کند. این در حالی است که ممکن است که در سایر حوزه ها سایر قطعات سخت افزاری مانند: «CPU، رم و ..» نقش پررنگ تری را در ارائه عملکرد لپ تاپ از خود ایفاء کنند.

از سوی دیگر به دلیل تنوع بسیار بالا حوزه های کاربری، سازندگان لپ تاپ ها امکان طراحی یک لپ تاپ خاص و منحصر به فرد برای هر یک از حوزه های کاربری را ندارند! از این رو، هر ساله سازندگان برای هر یک از لاین ها یا سری ها خود تعداد محدودی از لپ تاپ ها را مطابق با تکنولوژی ها و استانداردهای به روز شده آن سال (مثلاً پشتیبانی لپ تاپ از جدیدترین پردازنده ها و کارت های گرافیک) طراحی کرده و روانه بازار می کنند.

در این میان سازندگان با در نظرگیری کانفیگ های مختلف برای هر یک از مدل های جدید لپ تاپ های خود تلاش می کنند گزینه های متنوع تری را در اختیار خریداران بالقوه محصولات خود قرار داده و دست آن ها را در هنگام انتخاب لپ تاپ ایده آل خود باز بگذارند.

لپ تاپ کاستوم چیست؟

همان طور که پیش تر مطرح شد سازندگان در هنگام رونمایی از یک لپ تاپ جدید، فهرستی از مشخصات کلیدی و قابلیت های کلی آن لپ تاپ را با علاقه مندان به اشتراک می گذارند. با این حال برخی از سازندگان از جمله «ایسوس، لنوو، ایسر، اچ پی و ..» به خریداران محصولات خود اجازه می دهند با مراجعه به وب سایت رسمی کمپانی در آن منطقه جغرافیایی، سخت افزارهای موردنظر خود را از یک مجموعه متنوع از سخت افزارهای سازگار با مادربرد آن لپ تاپ را انتخاب کرده و به نوعی لپ تاپ خود را شخصی سازی کنند. این فرآیند که از آن با عنوان «کاستوم کردن (مخفف کلمه Customize)» یاد می شود، به کاربران اجازه می دهد تا «نوع، ظرفیت، نسل و .. » قطعاتی همچون «پردازنده، کارت گرافیک، رم، فضای ذخیره سازی و ..» را انتخاب کرده و آن ها را در یک کالبد فیزیکی طراحی شده توسط کمپانی سازنده قرار دهند!

لپ تاپ کاستوم در ایران

از آنجایی که به دلیل وجود برخی از محدودیت ها در کشور ایران، خریداران امکان تهیه لپ تاپ از وب سایت سازنده لپ تاپ را ندارند؛ طبیعتاً هیچگونه بستر مناسبی برای کاستوم کردن کامل یک لپ تاپ، توسط شخص کاربر، نیز وجود ندارد.

  لپ تاپ کاستوم در ایران

 

در این میان واردکنندگان لپ تاپ با کاستوم کانفیگ (Custom Configuration) یعنی شخصی سازی کلی یک لپ تاپ و ارائه کانفیگ ها (مدل ها) متنوع برای یک لپ تاپ، به خریداران بالقوه آن محصول اجازه می دهند تا لپ تاپ دارای سازگاری بیشتر با نیازهای خود را تهیه کنند. به عنوان مثال در حالیکه هر دو لپ تاپ VivoBook 15 F1504VA-WAF و VivoBook 15 F1504VA-WAB ایسوس در واقع به مدل «VivoBook 15 F1504VA» این کمپانی تعلق دارند؛ با این حال تنها ظاهر بیرونی این دو لپ تاپ یکسان بوده و کانفیگ این دو دستگاه (که در اینجا با پسوندهای WAB و WAF مشخص شده اند) تا حد زیادی با یک دیگر تفاوت دارد. در این شرایط کاربران قادرند در هنگام خرید این مدل، با توجه به حوزه کاربری و بودجه مالی خود، یکی از این دو کانفیگ ارائه شده از سوی وارد کننده لپ تاپ را انتخاب کنند.

کدام یک از قطعات لپ تاپ را می توان کاستوم کرد؟

به طور کلی در هنگام کاستوم کردن یک لپ تاپ، به دلیل محدودیت های سازگاری با مادربرد، تنها می توان تعداد محدودی از سخت افزارهای آن را شخصی سازی کرد. در این بخش ضمن بررسی 5 قطعه حائز اهمیت در لپ تاپ ها، به قابلیت کاستوم شدن یا نشدن آن ها خواهیم پرداخت.

پردازنده لپ تاپ کاستوم

پردازنده (مختصر شده واحد پردازش مرکزی یا CPU) از منظر اهمیت در جایگاهی مشابه با «قلب» و از منظر عملکرد در جایگاهی مشابه با «مغز» در بدن انسان قرار می گیرد. این قطعه وظیفه تبدیل تمامی دستورات کاربر به داده های منطقی و انجام تمامی محسابات منطقی موردنیاز برای ارائه عملکرد لپ تاپ را برعهده داشته و به همین دلیل نقشی بسیار کلیدی را از خود ایفاء می کند.

با این حال از آنجایی که امکان شخصی سازی و ارتقاء پردازنده لپ تاپ پس از خرید آن وجود ندارد، لازم است در هنگام خرید به سازنده، سری و نسل «پردازنده» لپ تاپ کاستوم کانفیگ مورد نظر خود توجه ویژه داشته و با توجه به شدت پیچیدگی کارهای خود، لپ تاپ مجهز به پردازنده متناسب با بار کاری خود را تهیه کنید.

به عنوان مثال لپ تاپ های کاستوم کانفیگ Ideapad 5-SBB لنوو با پردازنده «Core i7 1255U» اینتل و Ideapad 5-SDB لنوو با پردازنده «Core i5 1235U» اینتل، تنها از منظر «پردازنده» با یک دیگر تفاوت داشته و از منظر طراحی ظاهری و سایر قطعات سخت افزاری کاملاً مشابه با یک دیگر می باشند.

کارت گرافیک لپ تاپ کاستوم

کارت گرافیک (که از آن با عنوان های واحد پردازش گرافیکی یا GPU نیز یاد می شود) مسئولیت رندرینگ داده ها و ساخت تمامی تصاویر و محتواهای بصری را برعهده دارد. از این رو این قطعه سخت افزاری در ارائه عملکرد لپ تاپ در وظایف گرافیک محور مانند: «گیمینگ، رندرینگ سه بعدی، تولید محتوای بصری» نقش بسیار چشمگیری را ایفاء می کند.

با این حال لازم است بدانید که در درصد قابل توجهی از لپ تاپ ها، مشابه با CPU، امکان ارتقاء کارت گرافیک وجود ندارد. از این رو لازم است تا بنا به وابستگی حوزه کاری خود به نرم افزارهای گرافیکی مانند: «ادوبی فوتوشاپ، اتوکد، 3D Max، اتودسک، Cinema 4D و ..» یا بازی های ویدیویی خود «سازنده، نوع (مثلاً یکپارچه/ همراه با CPU یا گسسته/ به صورت یک قطعه سخت افزاری مجزاء) و ظرفیت VRAM» کارت گرافیک، لپ تاپ کاستوم کانفیگ مجهز به کارت گرافیک موردنظر خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال لپ تاپ TUF Gaming FX507VV-NCG ایسوس با کارت گرافیک «RTX 4060» انویدیا و لپ تاپ TUF Gaming FX507VI-NCF ایسوس با کارت گرافیک «RTX 4070» انویدیا از منظر تمامی مشخصات کلیدی و طراحی ظاهری کاملاً به یک دیگر شباهت داشته و می توان گفت که «کارت گرافیک» تنها عامل متمایز کننده این دو لپ تاپ از یک دیگر است.

رم لپ تاپ کاستوم

به طور کلی رم لپ تاپ مسئولیت ذخیره سازی موقتی داده های حائز اهمیت برای ارائه عملکرد لپ تاپ و تحویل آن ها به سایر سخت افزارها نظیر: «پردازنده، کارت گرافیک و ..» را بر عهده دارد. از این رو قدرت این قطعه، به طرز چشمگیری بر روی سرعت ارائه عملکرد و روان بودن سیستم تأثیر می گذارد. بدون شک امکان ارتقاء و کاستوم مجزاء رم در لپ تاپ ها به عنوان بزرگ ترین مزیت لپ تاپ های کاستوم کانفیگ موجود در ایران به شمار می آید.

به طور کلی درصد قابل توجهی از لپ تاپ های کاستوم کانفیگ موجود در بازار ایران، متناسب با نیازهای اساسی کاربران حوزه های مختلف شخصی سازی شده اند. به عنوان مثال، لپ تاپ V15-HABG لنوو و لپ تاپ V15-HABC لنوو هر دو به سری «لنوو V15» تعلق داشته و «ظرفیت رم» تعبیه شده بر روی آن ها، عامل اصلی تمایز میان این دو لپ تاپ است. با این حال با توجه به اطلاعات ارائه شده در جدول مشخصات محصول این دو لپ تاپ، کاربران قادرند در صورت تمایل در این مدل های لپ تاپ لنوو رم دستگاه خود را کاستوم کرده و به حداکثر ظرفیت «12 گیگابایت» ارتقاء دهند. با این حال در صورت عدم ارائه اطلاعات مربوط به ارتقاء رم از سوی فروشنده لپ تاپ کاستوم کانفیگ، شما می توانید با جستجو عبارت «SODIMM» در بخش رم لپ تاپ، از قابلیت ارتقاء رم آن لپ تاپ اطمینان حاصل کنید.


قبل از ارتقا لپ تاپ خود حتما مطلب « نکات مهم در ارتقا لپ تاپ » را مطالعه کنید.


با این حال لازم است که توجه داشته باشید که در اغلب موارد به دلیل پشتیبانی مادربرد (و پردازنده) لپ تاپ از یک نوع خاص رم (مثلاً DDR4) در هنگام کاستوم کردن رم لپ تاپ، امکان ارتقاء «نوع» رم وجود ندارد و کاربران تنها قادرند بنا به نیازهای خود ظرفیت رم لپ تاپ کاستوم کانفیگ خود را (چه در هنگام خرید و چه در آینده) افزایش دهند. همچنین در حالیکه به دلیل سازگاری عقب گرد مادربردها، امکان استفاده از رم های نوع DDR4 در برخی از مادربردهای DDR5 وجود دارد؛ اما به دلیل تکنولوژی به روزتر و عملکرد بهتر رم های نوع DDR5 نسبت به رم های نوع DDR4، جایگزینی رم DDR5 با DDR4 در این لپ تاپ ها کمی غیرمنطقی خواهد بود.

 

فضای ذخیره سازی لپ تاپ کاستوم 

فضای ذخیره سازی لپ تاپ کاستوم

همان طور که از عنوان «فضای ذخیره سازی» پیداست، این بخش از لپ تاپ مسئولیت ذخیره سازی دائمی اطلاعاتی همچون: «فایل های اجرایی سیستم عامل و نرم افزارهای کاربردی» و «سایر فایل های حائز اهمیت برای کاربر (نظیر اسناد، عکس ها، ویدیوها، آهنگ ها و ...)» را بر عهده دارد. در حالت کلی می توان گفت که در درصد قابل توجهی از لپ تاپ های امروزی، امکان ارتقاء و کاستوم کردن فضای ذخیره سازی وجود دارد. به عنوان مثال، در حالیکه هر دو لپ تاپ کاستوم کانفیگ ThinkBook 15-UEE لنوو و ThinkBook 15-UDA لنوو کاملاً مشابه با یک دیگر بوده و تنها از منظر ظرفیت هارد SSD با یک دیگر تفاوت دارند؛ با این حال در هر دو دستگاه امکان کاستوم کردن فضای ذخیره سازی (ظرفیت و نوع) نیز در اختیار کاربران قرار داده شده است. با این حال لازم است در پروسه کاستوم کردن فضای ذخیره سازی لپ تاپ به چند نکته زیر توجه داشته باشید:

·        نوع فضای ذخیره سازی پشتیبانی شده توسط مادربرد لپ تاپ کاستوم کانفیگ

در حال حاضر تمامی لپ تاپ های مدرن برای ذخیره سازی دائمی اطلاعات از هاردهای SSD استفاده می کنند؛ به طوریکه کمتر لپ تاپی است که با هارد SSD سازگاری نداشته باشد و از آن پشتیبانی نکند! با این حال درصد کمی از لپ تاپ های قدیمی تر (و به طبع ارزان قیمت تر) امکان پشتیبانی از هارد SSD را نداشته و تنها با هاردهای HDD سازگارند. به همین دلیل توصیه می شود در هنگام خریداری یک لپ تاپ کاستوم کانفیگ، حتماً به «نوع» فضای ذخیره سازی پشتیبانی شده توسط آن لپ تاپ توجه داشته باشید تا بتوانید هارد لپ تاپ خود را به SSD ارتقا دهید.

·        تعداد اسلات های توسعه لپ تاپ کاستوم کانفیگ

در حال حاضر برخی از سازندگان لپ تاپ قابلیت استفاده همزمان از هارد SSD و HDD را در اختیار کاربران خود قرار می دهند. در همین راستا و با توجه به افزایش چشمگیر حجم نرم افزارهای کاربردی در طی سال های اخیر، برخی از کاربران به وجود امکان ذخیره سازی فایل های کم اهمیت تر (مانند اسناد یا عکس ها و ویدیوهای خانوادگی) بر روی هارد HDD اینترنال (تعبیه شده بر روی لپ تاپ) و استفاده از هارد SSD برای بارگذاری سیستم عامل و اجراء نرم افزارهای کاربردی تمایل دارند. در صورتیکه این قابلیت برای شما نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، توصیه می کنیم به پشتیبانی لپ تاپ از هر دو نوع هارد اطمینان حاصل کنید. با این حال لازم است که توجه داشته باشید که در حال حاضر برچسب قیمتی هاردهای SSD با هاردهای HDD تفاوت چندانی نداشته و به همین دلیل بهتر است که با صرف هزینه مشابه (یا حتی در برخی از موارد کمتر!) هارد SSD «سریع تر، قابل اطمینان تر و با کیفیت تر» را به جای هارد HDD برای لپ تاپ خود انتخاب کنید.

·        حداکثر ظرفیت پشتیبانی شده توسط مادربرد لپ تاپ کاستوم کانفیگ

به طور کلی می توان گفت که «حداکثر ظرفیت فضای ذخیره سازی پشتیبانی شده توسط مادربرد» پاشنه آشیل ارتقاء ظرفیت هارد در لپ تاپ های کاستوم کانفیگ است؛ به طوریکه کاربران قادر نخواهند بود ظرفیتی بیشتر از حد مجاز اعلام شده توسط سازنده را برای هارد لپ تاپ خود انتخاب کنند.

با این حال از آنجایی که ظرفیت اعلام شده از سوی کمپانی میزان قابل توجهی از نیازهای کاربر را پوشش می دهد و اغلب لپ تاپ های لپ تاپ های کاستوم کانفیگ نیز از قابلیت ارتقاء ظرفیت هارد SSD پشتیبانی کرده یا دارای یک اسلات توسعه مجزاء برای افزایش فضای ذخیره سازی هستند؛ این مسئله به عنوان چالش بسیار بزرگی برای کاربران ایرانی تلقی نمی شود.

با این حال در صورتیکه ظرفیت ارتقاء یافته هارد لپ تاپ نیز برای شما کافی نیست، می توانید مدل دیگری را به عنوان لپ تاپ خود انتخاب کرده یا با انتقال فایل های کم استفاده خود به یک هارد اکسترنال، نیازهای خود را با ظرفیت ارتقاء یافته لپ تاپ سازگاری و تطابق دهید.


قبل از ارتقا لپ تاپ مقاله « بهترین راه ارتقا لپ تاپ » را مطالعه کنید.


صفحه نمایش لپ تاپ کاستوم

در حالت کلی از آنجایی که سازندگان در اغلب موارد یک نوع از صفحه نمایش را برای لپ تاپ خود ارائه می دهند؛ امکان کاستوم کردن صفحه نمایش لپ تاپ (چه در ایران و چه در سایر مناطق جغرافیایی) وجود ندارد! با این حال برخی از سازندگان در هنگام معرفی برخی از لپ تاپ های خود (مثلاً لپ تاپ های سری گیمینگ)، چند گزینه متنوع برای نرخ نوسازی و رزولوشن (مثلاً رزولوشن Full HD با نرخ نوسازی 360 هرتزی یا رزولوشن 4K با نرخ نوسازی 120 هرتزی) را در اختیار خریداران محصولات خود قرار می دهند. با این حال به دلیل وجود محدودیت ها در ایران شما می توانید پس از انتخاب طراحی ظاهری دستگاه، ضمن بررسی موجود بودن مدل کاستوم کانفیگ شده با مشخصات موردنظر خود برای صفحه نمایش دستگاه، آن مدل را خریداری کنید.

چگونه بهترین کاستوم کانفیگ یک لپ تاپ را تشخیص دهیم؟

در حالیکه در حالت کلی نیازهای اساسی شما میزان «کارآمدی» یک کانفیگ را مشخص می کنند؛ با این حال حداقل هایی برای هر یک از 5 سخت افزار معرفی شده وجود دارد که در ادامه به بررسی کوتاه هر یک خواهیم پرداخت.

پردازنده

در حال حاضر کمپانی اینتل با تولید پردازنده های سری «Core i7 ،Core i5 ،Core i3 و Core i9» و «Core Ultra 7 ،Core Ultra 5 و Core Ultra 9» و کمپانی AMD با توسعه پردازنده های سری «Ryzen 7 ،Ryzen 5 ،Ryzen 3 و Ryzen 9» نبض بازار پردازنده های کامپیوتری را در دست خود دارند. در حالیکه لازم است پردازنده بر اساس حوزه کاربری لپ تاپ انتخاب شود، با این حال می توان گفت که پردازنده های سری 5 از هر دو سازنده برای «کارهای سبک» و سری 7 برای «وظایف نیمه سنگین» مناسب می باشند.

کارت گرافیک

به دلیل وابستگی بسیار زیاد عملکرد گرافیکی لپ تاپ به کارت گرافیک، به صورت حدودی نیز نمی توان سری مشخصی از کارت های گرافیک را به کاربران توصیه کرد. با این حال توصیه می شود کاربران حوزه های گرافیکی حتماً یک کارت گرافیک «گسسته» را برای لپ تاپ کاستوم کانفیگ خود در نظر بگیرند.

رم

در حال حاضر رم های نوع DDR5 به عنوان جدیدترین نوع رم های کامپیوتری به شمار می آیند. با این حال به دلیل قدیمی تر بودن اغلب لپ تاپ های کاستوم کانفیگ موجود در ایران نسبت به لپ تاپ های موجود در بازار جهانی، رم های نوع DDR4 نیز مناسب می باشند. در خصوص ظرفیت نیز، حداقل ظرفیت پیشنهادی در صورت قابلیت ارتقاء رم «8 گیگابایت» و در صورت عدم قابلیت ارتقاء «16 گیگابایت» می باشد.


لپ تاپ جدید بخرم یا لپ تاپ قدیمی خود را ارتقا دهم؟


فضای ذخیره سازی

به طور کلی توصیه می کنیم در هنگام انتخاب یک لپ تاپ از لپ تاپ های کاستوم کانفیگ، از وجود حداقل یک هارد SSD قابل ارتقاء از نسل سوم یا چهارم و با ظرفیت پایه «512 گیگابایتی» در دستگاه اطمینان حاصل کرده تا در صورت نیازمندی به ظرفیت بیشتر بتوانید به راحتی آن را ارتقاء دهید. همچنین توصیه می کنیم در این فرآیند حتماً از حداکثر میزان ظرفیت پشتیبانی شده توسط مادربرد لپ تاپ برای هارد SSD اطلاع کسب کنید.

صفحه نمایش

به طور کلی توصیه می کنیم در هنگام انتخاب لپ تاپ کاستوم کانفیگ حتماً به کیفیت نمایشگر و مدل های رنگی پشتیبانی شده توسط آن توجه داشته و نمایشگرهای IPS یا OLED با حداقل رزولوشن «Full HD» و نرخ نوسازی «90 هرتزی» را برای خود انتخاب کنید.

 

لپ تاپ کاستوم در یک کلام

 

کلام پایانی

همان طور که پیش تر مطرح شد در لپ تاپ های موجود در بازار ایران، امکان کاستوم کردن CPU و GPU وجود نداشته و در اغلب موارد تنها می توان «رم و فضای ذخیره سازی» یک لپ تاپ را کاستوم کرد. در همین راستا توصیه می کنیم در هنگام خرید لپ تاپ، ضمن انتخاب کانفیگ موردنظر خود برای «پردازنده، کارت گرافیک، صفحه نمایش، کیبورد، پورت های اتصال، وبکم و ..» حتماً به وجود قابلیت ارتقاء «رم و فضای ذخیره سازی» در دستگاه توجه داشته باشید؛ چرا که ممکن است مشابه با اغلب کاربران در طی زمان به ظرفیت بالاتری از این دو سخت افزار نیاز داشته باشید.

در نهایت فراموش نکنید که در یک لپ تاپ قدرتمند بودن یک جزء (مثلاً CPU یا GPU) به منزله عملکرد کلی قدرتمند سیستم نبوده و لازم است تمامی سخت افزارها با یک دیگر سازگار و متناسب باشند؛ چرا که در غیر این صورت لپ تاپ با گلوگاه مواجه شده و امکان ارائه عملکرد ایده آل کاربر را نخواهد داشت.

سوالات متداول کاربران

چرا نمی توان پردازنده و کارت گرافیک یک لپ تاپ را کاستوم کرد؟

از آنجایی که امکان کاستوم کردن سیستم خنک کننده لپ تاپ وجود ندارد، این احتمال وجود دارد که با کاستوم کردن این دو قطعه و انتخاب CPU و GPU بسیار قدرتمند بار کاری بیش از حدی به سیستم خنک کننده وارد شده و عملکرد کلی سیستم دچار اختلال شود.


چه قطعات دیگری از لپ تاپ را می توان کاستوم کرد؟

در برخی از موارد نادر امکان کاستوم کردن باتری (با حذف اسلات HDD) و ارتقاء به حداکثر ظرفیت «100 واتی» و کاستوم کردن کیبورد (مثلاً در لپ تاپ های رده بالا ایسوس یا سری Alienware دل) نیز وجود دارد.


چگونه یک لپ تاپ را کاستوم کنیم؟

توصیه می کنیم تا برای خارج نشدن لپ تاپ از گارانتی، برای کاستوم کردن لپ تاپ خود تنها به نمایندگی های مجاز و مراکز تخصصی تعمیرات و خدمات سخت افزاری مراجعه کنید.


مشاوره خرید لپ تاپ 

اشتراک گذاری :