در حالیکه در حالت کلی رم به عنوان یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین قطعات سخت افزاری بر روی عملکرد روان و پایدار یک سیستم کامپیوتری در نظر گرفته می شود؛ با این حال بی راه نیست اگر بگوییم که این قطعه سخت افزاری در سیستم های گیمینگ و گرافیک محور از اهمیتی صد چندان برخوردار است! از این رو قصد داریم در این مطلب از لپ مال ضمن معرفی رم گیمینگ، برخی از مهم ترین مشخصاتی که در هنگام خرید رم گیمینگ باید به آن توجه داشته باشید را با شما به اشتراک گذاشته و در نهایت شما را با 5 مورد از برترین رم های گیمینگ سال 2025 میلادی آشنا کنیم. در صورتیکه به دنبال خرید یک سیستم گیمینگ جدید هستید یا قصد دارید رم سیستم فعلی خود را ارتقاء دهید؛ با ما همراه باشید.
همچنین شما می توانید مطالعه کنید « بهترین رم های دسکتاپ در سال 2024 »
رم گیمینگ چیست؟
رم یا حافظه دسترسی تصادفی یک قطعه سخت افزاری نصب شده بر روی برد مدار چاپی (PCB) است که وظیفه ذخیره سازی موقتی دستورالعمل ها و داده های حائز اهمیت و مورد نیاز برای ارائه عملکرد سایر قطعات سخت افزاری کامپیوتر از جمله: «پردازنده (CPU)، کارت گرافیک (GPU) و …» را بر عهده دارد.
به طور کلی رم های کامپیوتری برخلاف سایر گزینه های ذخیره سازی دائمی مانند: «هارد HDD یا هارد SSD» که تنها پس از دریافت دستور، اطلاعات مورد نظر کاربر را به صورت دائمی بر روی خود ذخیره می کنند؛ عمل کرده و بدون نیاز به دریافت دستور از سوی کاربر اطلاعات خود را مطابق با نیازها و دستورات ارائه شده از سوی سایر سخت افزارها به صورت مداوم بازنویسی و به روز می کنند.
از این رو سخت افزارهای موثر در ارائه عملکرد کامپیوتر برای بهبود تجربه کاربری و افزایش سرعت عملکرد خود در هنگام مواجهه با دستورات ارائه شده از سوی کاربر، به جای واکشی کُند و زمان بر اطلاعات مورد نیاز خود از هارد سیستم (که برخلاف رم، از طریق کابل به سایر سخت افزارها متصل می شوند)، آن ها را به سرعت از رم تحویل می گیرند و پس از اجرای فرمان ها اطلاعات به روز شده خود را نیز به آن تحویل می دهند.
رم گیمینگ چه تفاوتی با رم استاندارد کامپیوتر دارد؟
در حالت کلی می توان گفت که رم گیمینگ تفاوت چندانی با رم استاندارد کامپیوتر نداشته و تنها به دلیل قدرتمندتر بودن برخی از مشخصات حائز اهمیت در ارائه عملکرد سیستم گیمینگ، که در بخش های بعدی به بررسی آن ها خواهیم پرداخت، کارشناسان این عنوان را به آن اختصاص داده اند.
مزایای رم گیمینگ
همان طور که پیش تر مطرح شد، رم عملکردی مشابه با یک میز کار اختصاصی برای سخت افزارهایی همچون «پردازنده» را از خود ایفاء کرده و از این طریق بستر مناسبی برای دسترسی سریع این قطعات به اطلاعات مورد نیاز را فراهم می سازد. با این حال جالب است بدانید که تاثیر رم بر روی عملکرد سیستم های گیمینگ و گرافیک محور نسبت به سایر انواع کاربری کامپیوترها نظیر: «اداری، پژوهشی، تحصیلی و ..» بسیار بیشتر بوده و به همین دلیل در درصد قابل توجهی از موارد، وجود یک رم قدرتمند بر روی سیستم گیمینگ به منزله ارائه عملکرد «روان، سریع و قدرتمند» آن سیستم است! برخی از مهم ترین مزایای رم گیمینگ عبارتند از:

● کاهش زمان انتظار
به طور کلی رم گیمینگ به دلیل پشتیبانی از سرعت انتقال داده بالاتر نسبت به رم استاندارد، قادر است بازی ها و مراحل نیمه کاره یا جدید آن ها را با سرعت بسیار بالاتری بارگذاری کند که این مسئله چالش «انتظار طولانی مدت برای لود شدن بازی» را برطرف می کند.
● ارتقاء تجربه کاربری در زمان گیمینگ
علاوه بر کاهش زمان انتظار، رم گیمینگ با فراهم سازی بستری مناسب برای «پردازش هر چه سریع تر داده های مورد نیاز برای اجراء بازی ها توسط سیستم» نسبت به رم استاندارد بازی ها را روان تر اجراء می کند و با کاهش «لگ یا همان زمان سپری شده از دریافت دستور تا اجراء آن» و افزایش «نرخ فریم یا همان تعداد تصاویر رندر شده در یک ثانیه» تجربه کاربری ایده آل تری را برای گیمرها رقم می زند.
● بهبود مالتی تسکینگ
همان طور که می دانید درصد قابل توجهی از گیمرها، خصوصاً گیمرهای حرفه ای، در هنگام گیمینگ علاوه بر اجراء بازی به مالتی تسکینگ نیز پرداخته و از نرم افزارهای استریم مانند «دیسکورد» یا «مرورگر وب» نیز استفاده می کنند. به طور کلی رم گیمینگ به واسطه قدرت بیشتر خود نسبت به رم استاندارد، به کاربر اجازه می دهد تا بدون تجربه مشکلاتی نظیر: «هنگ کردن یا حتی کرش شدن» به آسانی به اجراء همزمان چندین نرم افزار پرداخته و از این طریق تجربه گیمینگ فراگیر و همه جانبه تری را کسب کند.
راهنمای جامع خرید رم کامپیوتر و رم لپ تاپ
5 نکته ای که در هنگام خرید رم گیمینگ باید به آن توجه داشته باشید!
در حالیکه در حالت کلی شاخص های متنوعی بر روی عملکرد رم در سیستم های گیمینگ تاثیرگذارند، با این حال از آنجایی که برخی از شاخص ها نسبت به سایرین از اهمیت بالاتری برخوردار می باشند؛ می توان گفت که قدرتمند بودن این دسته از شاخص ها به معنای عملکرد بهتر رم گیمینگ است! برخی از شاخص های موثر بر ارائه عملکرد رم گیمینگ عبارتند از:
❖ نوع
اگر با دنیای رم های کامپیوتری بیگانه نباشید، حتماً عبارت DDR به گوش شما آشناست! به طور کلی عبارت DDR (مخخف Double Data Rate) به یک فناوری برای توسعه ماژول های رم های کامپیوتری اختصاص داده می شود. این فناوری، برخلاف فناوری SDR، با فراهم کردن یک بستر انحصاری به داده ها این امکان را می دهد تا در هر چرخه کلاک، در دو نوبت منتقل شوند که این مسئله افزایش «2 برابری» سرعت انتقال داده در رم را با خود به همراه دارد.
در حال حاضر پنجمین نسل از فناوری DDR، یعنی DDR5، به عنوان جدیدترین نوع رم های کامپیوتری به شمار می آید. با این حال به دلیل «نسبتاً جدید بودن این فناوری (سازگاری با طیف محدودتری از مادربردها و احتمال بروز مشکلات پایداری سیستم) و برچسب قیمتی کمی بالاتر» آن نسبت به رم های DDR4، برخی از گیمرهای سطح مبتدی که به دنبال تهیه یک سیستم گیمینگ مقرون به صرفه هستند همچنان رم های نوع DDR4 را برای سیستم خود انتخاب می کنند. اگر شما نیز به دنبال یک رم DDR4 برای سیستم گیمینگ خود هستید لازم است توجه داشته باشید که رم های DDR4 در عین پشتیبانی از «فرکانس پایین تر و ظرفیت کمتر»، عموماً انرژی بیشتری را نیز مصرف می کنند!
در نهایت از آنجایی که برخی از گزارشات اخیر به ورود قریب الوقوع تکنولوژی DDR6 به بازار اشاره دارند؛ بی راه نیست اگر بگوییم که خرید رم DDR5 (در صورت پشتیبانی مادربرد از این نوع رم!) برای یک سیستم گیمینگ جدید، حساب گرایانه و منطقی تر است.
❖ ظرفیت
«ظرفیت رم» یکی از شاخصه های تاثیرگذار بر عملکرد رم است که اغلب کاربران با آن آشنایی دارند. این شاخصه بیانگر میزان داده ای که در هر ماژول رم می تواند ذخیره شود، است و با معیار «گیگابایت» سنجیده می شود.
به طور کلی ظرفیت رم با کیفیت ارائه عملکرد کامپیوتر (خصوصاً در هنگام گیمینگ با مالتی تسکینگ) ارتباطی مستقیم داشته و در شرایطی که ظرفیت رم با نیازهای کاربر همخوانی داشته باشد، پردازنده قادر است به آسانی بازی های ویدیویی را اجراء کند و در زمان مالتی تسکینگ نیز با سرعت و یکپارچگی بیشتری میان نرم افزارهای مختلف جا به جا شود. از این رو توصیه می کنیم با توجه به بودجه مالی خود، رم گیمینگ دارای ظرفیت متناسب با نیازهای گیمینگ خود را انتخاب کنید. ظرفیت رم گیمینگ پیشنهادی برای 3 سطح گیمینگ نیز به شرح زیر است:
سطح گیمر
|
ظرفیت رم گیمینگ
|
مبتدی تا نیمه حرفه ای
|
16 گیگابایت
|
نیمه حرفه ای تا حرفه ای
|
32 گیگابایت
|
حرفه ای تا فوق حرفه ای
|
64 گیگابایت
|
همچنین توصیه می کنیم در این فرآیند از راهنماهای بازی های ویدیویی مورد علاقه خود، که حداقل مشخصات موردنیاز برای اجراء بازی را در خود دارند، نیز کمک بگیرید. با این حال فراموش نکنید که ظرفیت هر چه بیشتر رم لزوماً به معنای ارائه عملکرد بهتر کامپیوتر گیمینگ نیست؛ چرا که در صورت عدم تطابق ظرفیت رم با سایر قطعات سخت افزاری نظیر: «پردازنده، کارت گرافیک و ..» هزینه مالی مضاعف تقبل شده برای رم دارای ظرفیت بیشتر هدر رفته و به واسطه ایجاد گلوگاه، به پایداری عملکرد سیستم گیمینگ نیز خدشه وارد می شود!
همچنین شما در آخرین مطلب از مجله لپ مال میتوانید از اتفاقات "رویداد CES سال 2025" نیز با خبر شوید و مروری بر آن داشته باشید.
❖ فرکانس
همان طور که پیش تر مطرح شد، در زمان استفاده از کامپیوتر، قطعاتی مانند: «پردازنده، کارت گرافیک و ..» اطلاعات مورد نیاز خود برای ارائه عملکرد کامپیوتر (فایل های اجرایی سیستم عامل، نرم افزارهای کاربردی و بازی های ویدیویی) را از رم تقاضاء می کنند. از این رو، رم برای ارائه عملکرد صحیح به به روزرسانی مداوم داده های ذخیره شده بر روی خود نیاز دارد که این به روزرسانی ها در قالب «چرخه های طی شده در یک ثانیه» اندازه گیری می شوند. با این حال کارشناسان برای سهولت بخشی به فرآیند درک عملکرد رم، سرعت جا به جایی و انتقال داده ها میان رم با سایر قطعات سخت افزاری را با شاخصه «فرکانس یا نرخ/ سرعت کلاک» می سنجند.

فرکانس رم عموماً بر مبنای 2 معیار مگاهرتز (MHz) یا گیگاهرتز (GHz) اندازه گیری شده و سازندگان رم پس از نوشتن نام و نوع (مانند DDR5) بر روی برچسب چسبانده شده بر روی رم، فرکانس آن را با یک عدد 4 رقمی (مثلاً 4800) برای خریداران به نمایش می گذارند. در این مثال، عدد «4800 مگاهرتز» به پشتیبانی رم از حدود «4.8 میلیارد چرخه خواندن/ نوشتن در ثانیه» اشاره دارد. همان طور که حدس می زنید، فرکانس رم با «پهنا باند» و «سرعت انتقال داده های رم» ارتباطی مستقیم داشته و از این رو می توان گفت که در اغلب موارد هرچه فرکانس یک رم بالاتر باشد، آن رم (و در پی آن، آن سیستم) قادر است عملکرد بهتر و روان تری را از خود به نمایش بگذارد. فرکانس پیشنهادی رم گیمینگ برای 3 سطح گیمینگ به شرح زیر است:
سطح گیمر
|
فرکانس رم گیمینگ
|
مبتدی تا نیمه حرفه ای
|
3200 تا 3600 مگاهرتز
|
نیمه حرفه ای تا حرفه ای
|
3600 تا 4000 مگاهرتز
|
حرفه ای تا فوق حرفه ای
|
بیش از 4000 مگاهرتز
|
❖ تأخیر
تأخیر، که از آن تحت عنوان «زمان بندی» یا «تایمینگ» نیز یاد می شود، به عنوان یکی از مهم ترین شاخصه های موثر بر ارائه عملکرد رم های کامپیوتری در نظر گرفته می شود. به طور کلی شاخصه «میزان تاخیر» به مدت زمان سپری شده از هنگام «ارائه درخواست دریافت داده» از سوی سایر سخت افزارها به رم تا زمان «دریافت داده» از رم و تحویل آن ها به سخت افزارهای درخواست کننده، اشاره دارد.
این شاخصه با معیار «نانو ثانیه» یا «چرخه tCAS به اختصار CL» اندازه گیری می شود و با عملکرد رم ارتباط معکوس دارد؛ به طوریکه هرچه کمیت این شاخصه پایین تر باشد، رم قادر است عملکرد بهتری را از خود به نمایش گذاشته و در بازه زمانی کوتاه تری اطلاعات مورد نیاز را واکشی کرده و به سخت افزارهای درخواست کننده تحویل دهد.
از سوی دیگر، از آنجایی که سیستم های گیمینگ به واکشی مکرر داده ها وابستگی شدیدی دارند؛ می توان گفت که «تأخیر» در عملکرد رم گیمینگ بسیار تاثیرگذار است! تأخیر پیشنهادی برای 3 سطح گیمینگ به شرح زیر است:
سطح گیمر
|
تأخیر CAS
|
تأخیر (نانوثانیه)
|
مبتدی تا نیمه حرفه ای
|
CL16 تا CL18
|
5
|
نیمه حرفه ای تا حرفه ای
|
CL14 تا CL15
|
3.8
|
حرفه ای تا فوق حرفه ای
|
CL12 یا کمتر
|
3 یا کمتر
|
نکته:
علاوه بر تأخیر CAS، تایمینگ های دیگری همچون: «tRCD ،tRP و tRAS» نیز بر روی عملکرد رم گیمینگ تاثیرگذار می باشند. برای آشنایی بیشتر با مبحث تایمینگ رم و سایر شاخص های ذکر شده، می توانید به مقاله «بهترین ظرفیت، فرکانس و تایمینگ برای خرید رم کامپیوتر» مراجعه کنید.
❖ اورکلاک
اگر یک گیمر خبره باشید، پشتیبانی رم گیمینگ از «اورکلاک» یکی از مهم ترین نکاتی است که در هنگام خرید به آن فکر می کنید! اگر با این قابلیت آشنایی ندارید، لازم است بگوییم که اصطلاح اورکلاک به فرآیند «افزایش نرخ کلاک و فرکانس» رم به میزانی بیشتر از حد تعیین شده توسط سازنده (مقدار پیش فرض کارخانه) برای کاهش «تأخیر» و بهبود «سرعت عملکرد سیستم» اطلاق می شود.
به طور کلی رم های کامپیوتری برای پشتیبانی از قابلیت اورکلاک، به پشتیبانی مادربرد و پردازنده از این قابلیت نیاز دارند. در حالت کلی پردازنده های کمپانی اینتل با استفاده از پروفایل «XMP» و پردازنده های کمپانی AMD با استفاده از پروفایل «EXPO» بستری مناسب برای اورکلاک رم را فراهم می کنند. در این رویکرد سازندگان با ذخیره سازی پروفایل های بهینه سازی شده، امکان اورکلاک صحیح رم را در اختیار کاربران خود قرار می دهند.
از این رو، توصیه می کنیم تا اگر به اورکلاک رم سیستم گیمینگ خود علاقه دارید؛ در هنگام خرید رم گیمینگ به پشتیبانی آن از این قابلیت (و البته سازگاری مادربرد و پردازنده با اورکلاک رم) حتماً توجه داشته باشید.
اگر برای انتخاب ماژول رم مورد نظرتان بر سر دوراهی قرار دارید پیشنهاد میکنیم سری به "مقایسه رم های DDR5 و DDR4" در مجله لپ مال بزنید.
5 رم گیمینگ برتر سال 2025
پس از بررسی مشخصات رم گیمینگ خوب، قصد داریم در این بخش 5 مورد از برترین رم های گیمینگ سال 2025 میلادی از برندهای معتبر و خوشنام «کروشیال، تیم گروپ، سابرنت، ای دیتا و جی اسکیل» را به شما معرفی کنیم.
1. بهترین رم گیمینگ DDR4 سال 2025؛ رم DDR4 تک کاناله 16 گیگابایتی کروشیال
همان طور که پیش تر مطرح شد، رم های نوع DDR4 به دلیل برچسب قیمتی ارزان تر و سازگاری با طیف گسترده تری از مادربردها، همچنان در میان گیمرها طرفدار دارند! رم گیمینگ DDR4 تک کاناله CL22 کروشیال به عنوان یکی از بهترین رم های DDR4 حال حاضر به شمار آمده و به دلیل برچسب قیمتی بسیار مناسب خود، در جمع گیمرهای مبتدی از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. این رم DDR4 دارای فرم فاکتور UDIMM بوده و ضمن ارائه ظرفیت «16 گیگابایتی» از فرکانس «3200 مگاهرتزی» پشتیبانی می کند. همچنین این رم با تایمینگ CL22، تأخیر نسبتاً مناسبی داشته و قادر است بازی های ویدیویی سطح مبتدی (رده A) را بدون تأخیر اجراء نماید.
مزایا
|
معایب
|
برچسب قیمتی ارزان
|
تایمینگ نسبتاً بالا
|
سازگاری با طیف گسترده ای مادربردها
|
عدم پشتیبانی از نورپردازی RGB
|
رفع نیازهای گیمرهای مبتدی و دارای بودجه مالی محدود
|
2. بهترین رم گیمینگ اقتصادی 2025؛ T-Force Delta RGB تیم گروپ
بدون شک می توان از رم تی فورس دلتا RGB کمپانی تیم گروپ (Team Group) به عنوان یکی از برترین رم های گیمینگ مقرون به صرفه سال 2025 میلادی یاد کرد! این رم دارای فرم فاکتور DIMM و از نوع DDR5 بوده و در 5 ظرفیت «8، 16، 32، 64 و 96 گیگابایتی» به بازار عرضه می شود. همچنین ظرفیت های مختلف این رم از فرکانسی در بازه «5200 تا 8000 مگاهرتز» پشتیبانی می کنند که این میزان از تنوع دست گیمرها در انتخاب ظرفیت و فرکانس رم گیمینگ مورد نظر خود را باز می گذارد.
با این حال بی راه نیست اگر بگوییم که نورپردازی RGB قابل تنظیم T-Force Delta RGB تیم گروپ یکی از جذاب ترین ویژگی های این رم می باشد. این قابلیت به کاربران این امکان را می دهد تا بنا به سلیقه و تم رنگی مورد علاقه خود، با استفاده از جلوه های نوری متنوع ارائه شده، جلوه بصری خاصی را به سیستم گیمینگ خود اعطاء کنند.
از سوی دیگر می توان گفت که پشتیبانی این رم از فناوری XMP 3.0 اینتل و EXPO کمپانی AMD بستر مناسبی برای اورکلاک رم تنها با «یک کلیک» را در اختیار گیمرها قرار می دهد! این در حالی است که تیم گروپ با تعبیه خنک کننده PMIC بر روی ماژول های حافظه این رم، «دفع موثر گرما» و «عملکرد روان و پایدار رم» در هنگام مواجهه آن با بار کاری سنگین را تضمین می کند. همچنین قابلیت «ECC داخلی» تعبیه شده بر روی رم، خطاها را به صورت مداوم تصحیح می کند و از این طریق احتمال خرابی سیستم و ناقص شدن داده ها را به حداقل میزان ممکن می رساند!
مزایا
|
معایب
|
طراحی زیبا و چشم نواز
|
عملکرد متوسط در اورکلاک
|
عملکرد هم تراز با رم های DDR5 گران قیمت
|
پشتیبانی از پروفایل های حافظه XMP و EXPO
|
نورپردازی RGB قابل شخصی سازی
|
3. بهترین رم گیمینگ با پشتیبانی از اورکلاک 2025؛ Rocket DDR5-4800 سابرنت
بی راه نیست اگر از رم Rocket DDR5-4800 کمپانی سابرنت (Sabrent) به عنوان یکی از برترین رم های گیمینگ DDR5 و قابل اورکلاک سال 2025 میلادی یاد کنیم! این رم گیمینگ با فرم فاکتور U-DIMM از نوع DDR5 بوده در 2 ظرفیت «16 و 32 گیگابایتی» به بازار عرضه می شود.

با این حال جالب است بدانید در حالیکه سابرنت پشتیبانی از فرکانس «4800 مگاهرتزی» را برای این رم وعده داده است؛ اما این رم در آزمایشات وب سایت تخصصی گیمینگ Gamesradar توانسته است در فرکانس «5200 مگاهرتز» نیز عملکرد پایدار و بدون نقصی را از خود به نمایش بگذارد! از این رو انتظار می رود که این رم به لطف قابلیت های XMP بتواند با رم های گران قیمتی همچون: «Dominator Platinum کورسیر» رقابت کند. از سایر مشخصات برجسته این رم می توان به بهره مندی آن از «سیستم خنک کننده و پخش کننده حرارت مسی» برای دفع موثر گرما اشاره کرد.
مزایا
|
معایب
|
طراحی مینیمالیستی
|
ابعاد بسیار نازک | کمی شکننده
|
عملکرد هم تراز با رم های DDR5 قدرتمند
|
پشتیبانی از فرکانس فراتر از انتظار
|
عملکرد فوق العاده ایده آل در زمان فعال شدن XMP
|
برچسب قیمتی معقول
|
رم و مادربرد DDR5 بخریم یا DDR4؟
4. زیباترین رم گیمینگ 2025؛ XPG Lancer RGB ای دیتا
در حالیکه درصد قابل توجهی از کاربران عمومی در هنگام خرید رم کامپیوتر تنها به مشخصات فنی آن توجه دارند؛ با این حال جالب است بدانید که این مسئله برای اکثر گیمرها صدق نمی کند و این گروه از کاربران علاوه بر قدرتمند بودن عملکرد رم گیمینگ، برای زیبایی آن نیز ارزش بسیار بالایی را قائل هستند! از این رو بی راه نیست اگر از XPG Lancer RGB ای دیتا (ADATA) به عنوان یکی از خوش ساخت و زیباترین رم های گیمینگ سال 2025 میلادی یاد کنیم. این رم گیمینگ از نوع DDR5 بوده و در 2 ظرفیت «16 و 32 گیگابایتی» با فرکانس هایی در بازه «5200 تا 6000 مگاهرتزی» به بازار عرضه می شود. این رم از پلتفرم های شخصی سازی نورپردازی RGB از جمله: «Aura Sync ایسوس، RGB Fusion گیگابایت، Mystic Light Sync ام اس آی و Polychrome ازراک» پشتیبانی کرده و علاوه بر زیبایی ظاهری، در هنگام اورکلاک نیز عملکرد خیره کننده ای را از خود به نمایش می گذارد.
مزایا
|
معایب
|
طراحی بسیار زیبا و هم تراز با رم های گران قیمت
|
کمی گران قیمت
|
عملکرد قدرتمند مشابه با برترین رم های DDR5
|
عملکرد بسیار ایده آل در اورکلاک
|
5. قدرتمندترین رم گیمینگ 2025؛ Trident Z5 RGB جی اسکیل
بدون شک می توان از رم Trident Z5 RGB جی اسکیل (G.Skill) به عنوان یکی از قدرتمندترین رم های گیمینگ سال 2025 میلادی یاد کرد! این رم گیمینگ دارای فرم فاکتور UDIMM و از نوع DDR5 بوده و به واسطه طراحی 2 ماژوله خود، حداکثر ظرفیت چشمگیر «64 گیگابایتی» را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. علاوه بر این، این رم گیمینگ از طراحی بسیار زیبایی برخوردار بوده و با پشتیبانی از نورپردازی RGB بستر مناسبی برای زیباسازی هر چه بیشتر سیستم گیمینگ را برای کاربران خود فراهم می سازد.
از سوی دیگر این رم دو کاناله به واسطه پشتیبانی از فرکانس «6400 مگاهرتزی»، تأخیر «CL32» و پشتیبانی از پروفایل های XMP (اورکلاک) قادر است در هنگام اجراء بازی های ویدیویی پیچیده (AAA) عملکرد بسیار روان و مطمئنی را از خود به نمایش بگذارد.
مزایا
|
معایب
|
طراحی بسیار زیبا
|
کمی گران قیمت
|
عملکرد فوق العاده قدرتمند (خصوصاً در اورکلاک)
|
پشتیبانی از XMP و نورپردازی RGB
|
نتیجه گیری
در نهایت توصیه می کنیم در هنگام خرید رم گیمینگ، ضمن شناسایی نیازهای اساسی و تعیین بودجه مالی خود، برای شاخصه های موثر بر ارائه عملکرد آن از جمله: «نوع، ظرفیت، فرکانس و تأخیر» ارزش بسیار بالایی را قائل شوید. همچنین توصیه می کنیم در صورت تمایل به استفاده از قابلیت های مضاعفی همچون: «اورکلاک» و «نورپردازی RGB» از پشتیبانی رم گیمینگ از این قابلیت ها اطمینان حاصل کنید.
سطح گیمینگ
|
نوع
|
ظرفیت (گیگابایت)
|
فرکانس (مگاهرتز)
|
تأخیر (CAS)
|
مبتدی تا نیمه حرفه ای
|
DDR4
DDR5
|
16
|
3200 - 3600
|
CL18 - CL16
|
نیمه حرفه ای تا حرفه ای
|
DDR5
|
32
|
3600 - 4000
|
CL15 - CL14
|
حرفه ای تا فوق حرفه ای
|
DDR5
|
48 (یا بیشتر)
|
بیش از 4000
|
CL12 (یا کمتر)
|
سوالات متداول
1. چگونه می توان اطلاعات ذخیره شده روی رم را پاک کرد؟
به طور کلی رم پس از خاموش شدن سیستم (توسط کاربر) یا ایجاد قطعی در اتصال سیستم به منبع تغذیه (قطعی برق یا وجود خرابی غیرعمدی در کابل اتصال به PSU) تمامی اطلاعات را از روی خود پاک می کند و نیازی به مداخله کاربر برای پاک کردن اطلاعات ذخیره شده روی رم وجود ندارد.
2. چگونه ظرفیت رم مناسب خود را پیدا کنیم؟
برای تشخیص ظرفیت رم مناسب با نیازهای گیمینگ خود، علاوه بر در نظرگیری شاخصه های معرفی شده، می توانید نام پردازنده جدید خود را در موتورهای جستجو (مانند گوگل) جستجو کرده و به حداکثر ظرفیت رم پشتیبانی شده توسط آن پردازنده دست یابید. در صورت تمایل به ارتقاء رم سیستم فعلی خود نیز، می توانید برای دستیابی به نام و مدل پردازنده از مسیر: «منوی استارت > Processor < System Summary < System Information» پیروی کنید.
3. آیا با افزایش ظرفیت رم عملکرد سیستم گیمینگ بهبود می یابد؟
در حالیکه در اغلب موارد با ارتقاء ظرفیت رم، عملکرد سیستم گیمینگ بهبود می یابد؛ با این حال از آنجایی که عملکرد سیستم گیمینگ به مولفه های متنوعی وابستگی دارد، می توان گفت که ظرفیت بیشتر رم گیمینگ لزوماً بهبود عملکرد سیستم را با خود به همراه نخواهد داشت!
4. آیا می توان رم گیمینگ را اورکلاک کرد؟
در اغلب موارد، بله. با این حال لازم است که در نظر داشته باشید که اورکلاک مداوم رم گیمینگ منجر به افزایش دمای کامپیوتر گیمینگ می شود که این مسئله می تواند در پایداری عملکرد سیستم اختلال وارد کرده یا به سایر قطعات سخت افزاری آسیب جدی وارد کند.

هیچ نظر یا دیدگاهی برای این محصول ثبت نشده.