اگر به مقایسه کنسول های پلی استیشن و ایکس باکس پرداخته اید و حال قصد خرید پلی استیشن 5 را دارید اما با مدل ها و انواع آن آشنایی ندارید و در این رابطه دچار سردرگمی شده اید؛ باید بگوییم که در این مسیر چالش برانگیز تنها نیستید و طیف گسترده ای از کاربران در شرایطی مشابه با شما قرار دارند! از این رو قصد داریم تا در این مطلب از لپ مال ضمن مروری بر تاریخچه پلی استیشن ها، به بررسی «مدل ها و انواع مختلف PS5، وجوه تمایز و تفاوت های میان مدل های مختلف این کنسول بازی محبوب» پرداخته و با در نظرگیری شاخص های کلیدی، پلی استیشن 5 سازگار و متناسب با نیازهایتان را به شما معرفی کنیم.
گذری بر تاریخچه پلی استیشن
جالب است بدانید که یک همکاری شکست خورده عامل اصلی تولد نخستین کنسول بازی کمپانی سونی، یعنی پلی استیشن، است! کمپانی سونی در نمایشگاه CES 1991 با افتخار از همکاری خود با نینتندو بر سر ساخت یک افزونه CD-ROM برای کنسول بازی محبوب سوپر نینتندو (SNES) خبر داد.
با این حال در عین تعجب و تنها یک روز پس از اعلام رسمی سونی از برقرار شدن این همکاری، کمپانی نینتندو بنا به هراس شدید خود از ورود سونی به صنعت بازی های ویدیویی و تولد یک رقیب قدرتمند در صنعتی که او در آن یکه تازی می کرد؛ لغو این قرارداد و همکاری خود با یکی از اصلی ترین رقباء سونی در آن زمان، یعنی کمپانی فیلیپس، را اعلام کرد! و اینگونه بود که کمپانی نینتندو با اتخاذ این تصمیم نامدبرانه، جرقه ساخت مستقل یک کنسول بازی جذاب و قدرتمند را در ذهن کن کوتاراگی (مدیرعامل سابق سونی) ایجاد کرد!
اخبار رویداد CES 2025
در سال 1994 سونی با معرفی یک کنسول بازی با گرافیک سه بعدی و فرمت CD-ROM تحت عنوان «پلی استیشن» انقلاب وسیعی را در صنعت بازی های ویدیویی به راه انداخت! پس از این موفقیت این کمپانی در سال 2000 و با معرفی پلی استیشن 2، که قابلیت پخش DVD و کتابخانه های گسترده بازی را در اختیار کاربران قرار می داد، به فروش بی سابقه ای دست یافت و PS2 به پرفروش ترین کنسول بازی ویدیویی در تاریخ بدل شد!
در حالیکه کمپانی سونی در سال 2006 و با معرفی PS3، که از فناوری Blu-ray و بازی های آنلاین (از طریق شبکه پلی استیشن) پشتیبانی می کرد، با چالش های محدودی رو به رو شد؛ با این حال این کمپانی توانست تا با ارائه سخت افزارهای قدرتمند و بازی های انحصاری، مجدداً کاربران را به سمت کنسول بازی جدید خود بکشاند. همچنین این کمپانی در سال 2013 توانست تا با تمرکز بر «تجربه کاربری» و ارائه «مجموعه ای از بازی های جذاب» مزیت رقابتی خود را در صنعت کنسول های بازی های ویدیویی حفظ کند. اما همان طور که می دانید سفر سونی در این صنعت با PS4 به اتمام نرسید و این کمپانی با معرفی پلی استیشن 5، که مزایای فراوانی همچون: «ارائه زمان بارگذاری سریع تر، پشتیبانی از جلوه های بصری پیشرفته تر و …» و تجهیزات جانبی نوآورانه ای همچون: «کنترلر DualSense» را در اختیار کاربران قرار می داد، توانست تا در سال 2020 بار دیگر مرزهای فناوری بازی های ویدیویی را جا به جا کند!
کنسول بازی چی بخریم؟
بررسی انواع نسخه ها و مدل های پلی استیشن 5
پیش از معرفی مدل های پلی استیشن 5 لازم است تا در ابتدا به بررسی نسخه های این سری از کنسول های بازی سونی بپردازیم.
پلی استیشن 5؛ دیسکی یا دیجیتالی؟
همان طور که می دانید با فراگیرتر شدن بازی های ابری و گیمینگ در بستر اینترنت، اکنون تنها درصد محدودی از کاربران همچنان به استفاده از نسخه فیزیکی مانند: «CD و DVD» بازی های ویدیویی بر روی کنسول خود تمایل دارند. از این رو، کمپانی سونی در رویکردی متفاوت از 2 نسخه «دیسک» و «دیجیتال» برای پلی استیشن 5 رونمایی کرد.
همان طور که از نام نسخه «دیسک» پیداست، این نسخه از PS5 به واسطه بهره مندی از یک درایو نوری بلو-ری (Blu-ray)، قادر به اجراء بازی ها (با حداکثر حجم 100 گیگابایت) از طریق «دیسک های Ultra HD Blu-ray، دیسک های Blu-ray استاندارد و DVD ها» است. این در حالی است که نسخه دیجیتال این کنسول بازی محبوب به دلیل عدم در بر داشتن درایو نوری، امکان اجراء بازی ها از روی دیسک را نداشته و تنها از پخش «آنلاین» بازی های ویدیویی پشتیبانی می کند.
با این حال جالب است بدانید که فارغ از جنبه هایی همچون: «ابعاد نسبتاً بزرگ تر»، «وزن سنگین تر» و «برچسب قیمتی گران تر»، نسخه های دیسکی پلی استیشن 5 تفاوت چندانی با نسخه های دیجیتالی این کنسول ندارد و هر دو نسخه به سخت افزارهایی مشابه با یک دیگر مجهز می باشند!

پلی استیشن 5 چند مدل دارد؟
کمپانی سونی در نوامبر سال 2020 از مدل «پایه/ استاندارد» کنسول بازی پلی استیشن 5 رونمایی کرد. این کنسول بازی با طراحی عجیب و غریب اما در عین حال جذاب خود، نگاه علاقه مندان به بازی های ویدیویی را به خود جلب کرد. با این حال طراحی ظاهری منحصر به فرد این کنسول بازی تنها عامل محبوبیت آن نبود و این کنسول به واسطه بهره مندی از سخت افزارهای قدرتمند، پشتیبانی از بازی های فوق مدرن سطح AAA و ارائه تجربه کاربری منحصر به فرد» توانست تا به سرعت جای خود در دل گیمرهای حرفه ای باز کند!
با این حال همان طور که می دانید، جدیدترین کنسول بازی سونی تنها به یک مدل محدود نشده و این کمپانی در اواخر نوامبر سال 2023 از مدل «اسلیم» PS5 در 2 نسخه «دیسک» و «دیجیتال» رونمایی کرد. این مدل از PS5 در واقع یک نسخه جمع و جور و سبک وزن تر از مدل «استاندارد» این کنسول بازی است و از منظر طراحی ظاهری و مشخصات سخت افزاری نسبت به مدل استاندارد به طرز قابل توجهی تفاوت ندارد!
علاوه بر این، سونی در نوامبر سال 2024 از سومین عضو خانواده پلی استیشن 5 تحت عنوان PS5 «پرو» رونمایی کرد. این مدل از PS5 نسبت به سایر اعضاء خانواده خود به طرز چشمگیری بهبود یافته و سخت افزارهای قدرتمندتری را در دل خود جای داده است. با این حال جالب است بدانید که سونی برای این مدل از پلی استیشن 5، نسخه های متفاوتی را در نظر نگرفته و این مدل تنها در نسخه «دیجیتال» به بازار عرضه می شود.
در ادامه این مطلب ضمن بررسی مشخصات سخت افزاری «PS5 استاندارد، PS5 اسلیم و PS5 پرو» به عوامل متمایز کننده هر یک از مدل ها از دیگری خواهیم پرداخت.
مشخصات سخت افزاری پلی استیشن استاندارد، اسلیم و پرو
همان طور که می دانید پلی استیشن 5 نیز مشابه با هر کنسول بازی دیگری، از اجزاء سخت افزاری مختلفی تشکیل شده است. 5 مورد از مهم ترین قطعات سخت افزاری کنسول های سری PS5 عبارتند از:
· پردازنده مرکزی
به طور کلی پردازنده مرکزی (CPU) مسئولیت «دریافت داده های ورودی (از سوی کاربر یا سایر سخت افزارها)، انجام محاسبات ریاضی و منطقی و پردازش داده های دریافتی، تحویل داده های پردازش شده به منابع درخواست کننده و در نهایت اجراء دستورات و درخواست های سایر سخت افزارها (مانند رم، هارد و …)» برای ارائه عملکرد سیستم (در اینجا، روشن و خاموش شدن کنسول و اجراء بازی های ویدیویی) را بر عهده دارد.
· پردازنده گرافیکی
پردازنده گرافیکی (GPU) به عنوان دومین سخت افزار مهم یک کنسول بازی مانند: «پلی استیشن 5» در نظر گرفته می شود. در حالت کلی پردازنده گرافیکی با رندر و آماده سازی پیکسل های ««تصاویر، رنگ ها، نورها و سایه ها» و اعمال شبیه سازی های واقع گرایانه مانند: «رهگیری بلادرنگ پرتو/ ری تریسینگ»، مسئولیت ساخت جزئیات بصری بازی های ویدیویی را بر عهده دارد.
· رم
رم یا همان حافظه دسترسی تصادفی به عنوان سومین سخت افزار مهم پلی استیشن 5، وظیفه ذخیره سازی موقتی داده ها و تحویل سریع آن ها به سایر سخت افزارها نظیر: «پردازنده های مرکزی و گرافیکی، نمایشگر و …» برای اجراء روان بازی های ویدیویی را بر عهده دارد.
· فضای ذخیره سازی
همان طور که از نام این سخت افزار پیداست، این قطعه (که عموماً از آن با نام هارد نیز یاد می شود) مسئولیت ذخیره سازی اطلاعات مورد نیاز برای «روشن شدن، بارگذاری سیستم عامل کنسول و اجراء بازی های ویدیویی نصب شده بر روی خود» را بر عهده دارد.
بررسی بهترین هارد SSD برای پلی استیشن 5
· سیستم خنک کننده
در دنیای کامپیوترها و کنسول های بازی، روشن بودن سیستم معادل با وجود گرما در آن سیستم است؛ چرا که سخت افزارهای تعبیه شده در دستگاه، خصوصاً پردازنده ها، در حین ارائه عملکرد گرما تولید می کنند! از این رو سیستم خنک کننده با اطمینان حاصل کردن از «عملکرد صحیح کنسول در زیر بار و عدم بروز آسیب های ناشی از قرارگیری مداوم در برابر گرما به سخت افزارهای تعبیه شده در آن» به عنوان یکی از مهم ترین قطعات پلی استیشن 5 در نظر گرفته می شود.
پس از معرفی 5 سخت افزار مهم در کنسول های سری پلی استیشن 5 نوبت آن رسیده است که به تفکیک مدل، هر یک از این 5 سخت افزار را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.
نسخه دیسکی PS5 استاندارد به عنوان نخستین مدل از کنسول های سری PS5 سونی دارای ابعاد تقریبی «10.4 × 26 × 39 سانتی متری» بوده و وزنی در حدود «4.5 کیلوگرم» دارد. این در حالی است که نسخه دیجیتال این کنسول با ابعاد «9.2 × 26 × 39 سانتی متری» و وزن «3.9 کیلوگرمی» نسبت به نسخه دیسکی آن کوچک تر و سبک تر است.
هر دو نسخه از پلی استیشن 5 استاندارد به یک پردازنده مرکزی 7 نانومتری و سفارشی سازی شده «Zen 2» کمپانی AMD با «8 هسته» و «16 رشته» که با فرکانس حداکثر «3.5 گیگاهرتزی» عملکرد خود را ارائه می دهند، مجهز می باشند.
همچنین هر 2 نسخه از مدل پایه PS5 دارای یک پردازنده گرافیکی «RDNA 2» کمپانی AMD با «36 واحد محاسباتی» می باشند. این پردازنده گرافیکی قدرتمند با فرکانس حداکثر «2.23 گیگاهرتزی» عملکردی با توان «10.28 ترافلاپسی» را ارائه می دهد و قادر است تا تصاویر را در وضوح «4K» با نرخ فریم «120 فریم بر ثانیه» و در وضوح «8K» با نرخ فریم «کمتر از 60 فریم بر ثانیه» به نمایش بگذارد.
علاوه بر این، هر دو نسخه از PS5 استاندارد به واسطه بهره مندی از یک «رم 256 بیتی نوع GDDR6 با ظرفیت 16 گیگابایتی» و یک «هارد SSD شخصی سازی شده با ظرفیت 825 گیگابایتی و سرعت خواندن 5.5 گیگابایت بر ثانیه» قادرند تا زمان بارگذاری بسیار کمتری را نسبت به نسل پیش از خود (PS4) ارائه دهد.

همچنین هر دو نسخه پلی استیشن 5 استاندارد به واسطه پشتیبانی از «فناوری صدای سه بعدی Tempest 3D AudioTech، فرمت نمایش HDR و ری تریسینگ» و سازگاری با تجهیزات جانبی اختصاصی سونی برای این کنسول اعم از: «کنترلر ارگونومیک بی سیم DualSense و هدست بی سیم Pulse 3D» قادرند تا تجربه گیمینگ «فراگیر، واقع گرایانه و منحصر به فردی» را برای کاربران خود رقم بزنند.
لازم به ذکر است که هر دو نسخه از مدل استاندارد PS5 به یک سیستم خنک کننده قدرتمند متشکل از: «یک فن خنک کننده دو طرفه با قطر 12 سانتی متری و ضخامت 4.5 سانتی متری (برای ورودی هوا) و یک هیت سینک بزرگ (که عملکردی مشابه با یک محفظه بخار را ارائه می دهد)» مجهز می باشند.
همان طور که پیش تر مطرح شد، پلی استیشن 5 اسلیم در واقع یک نسخه کوچک تر و سبک تر از پلی استیشن 5 استاندارد است و سونی مدعی است که تلاش کرده است تا با درنظرگیری نیازهای کاربران خود، حجم این مدل از کنسول بازی خود را نسبت به مدل استاندارد آن تا «30%» کاهش دهد. بر اساس مشخصات منتشرشده نیز به نظر می رسد که این ادعای سونی صحت دارد؛ چرا که نسخه دیسکی PS5 اسلیم با ابعاد «9.6 × 21.6 × 35.8 سانتی متری» و وزن «3.2 کیلوگرمی» و نسخه دیجیتالی آن با ابعاد «8 × 21.6 × 35.8 سانتی متری» و وزن «2.6 کیلوگرمی» به طرز قابل توجهی نسبت به هر دو نسخه از پلی استیشن 5 استاندارد، کوچک تر و سبک تر می باشند.
با این حال هر دو نسخه از PS5 اسلیم از لحاظ سخت افزارهای «پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و رم» کاملاً به یک دیگر شباهت داشته و سونی تنها ظرفیت هارد SSD این مدل را از «825 گیگابایت» مدل استاندارد به «1 ترابایت» ارتقاء داده است. همچنین سونی در راستای کاهش ابعاد PS5 اسلیم نسبت به مدل استاندارد، ابعاد قطعات سیستم خنک کننده این کنسول نظیر: «هیت سینک، فن و لوله های حرارتی» را نیز کاهش داده است. با این حال بر اساس گزارشات، این تغییر در سیستم خنک کننده به عملکرد پلی استیشن 5 اسلیم خدشه ای وارد نکرده است و این کنسول عملکردی هم تراز با مدل استاندارد را از خود ارائه می دهد.
بدون شک PS5 پرو قدرتمندترین عضو خانواده کنسول های PS5 سونی است! در حالیکه این کنسول بازی برخلاف دو عضو دیگر خانواده خود، تنها در نسخه «دیجیتالی» به بازار عرضه می شود؛ با این حال سونی امکان خریداری مجزاء درایو نوری و نصب آن بر روی کنسول را در اختیار کاربران آن قرار داده است! پلی استیشن 5 پرو دارای ابعاد «8.9 × 21.6 × 38.8 سانتی متری» و وزن «3.1 کیلوگرمی» است. در حالیکه این کنسول بازی همان پردازنده مرکزی 8 هسته و 16 رشته ای «Zen 2» کمپانی AMD را از برادران خود به ارث می برد؛ با این حال به گفته سونی این پردازنده اکنون با فرکانس «3.85 گیگاهرتزی» عملکرد خود را ارائه می دهد. علاوه بر این در حالیکه سونی همان تراشه «RDNA 2» کمپانی AMD را برای پردازنده گرافیکی PS5 پرو در نظر گرفته است؛ با این حال این واحد پردازشی اکنون با ارائه «60 واحد محاسباتی» در فرکانس «2.35 گیگاهرتزی» با توان «16.7 ترافلاپسی» قادر است تا در حوزه رندرینگ و جلوه های بصری عملکرد بهتری را نسبت به سایر اعضاء خانواده خود ارائه دهد.
همچنین پلی استیشن 5 پرو به یک رم 256 بیتی نوع GDDR6 با ظرفیت «16 گیگابایتی» و یک هارد SSD با ظرفیت «2 ترابایتی» مجهز می باشد. این در حالی است که بنا برخی از گزارشات غیررسمی به نظر می رسد که سونی یک رم نوع DDR6 با ظرفیت «2 گیگابایتی» را نیز بر روی این کنسول نصب کرده و سیستم خنک کننده آن را نیز کمی ارتقاء داده است!

مدل های مختلف پلی استیشن 5 چه تفاوتی با یک دیگر دارند؟
پس از بررسی های فوق به بررسی عوامل متمایز کننده کنسول های سری PS5 سونی از یک دیگر را از منظر 5 شاخصه «طراحی، ابعاد، وزن، سخت افزار و قیمت» خواهیم پرداخت.
v طراحی
در حالیکه از منظر طراحی ظاهری، هر سه کنسول سری پلی استیشن 5 سونی تقریباً به یک دیگر شباهت دارند؛ با این حال به نظر می رسد که سونی تلاش کرده است تا با تغییر برخی از جزئیات، در ظاهر این سری از کنسول های خود تمایز ایجاد کند. به عنوان مثال، در حالیکه سونی در طراحی هر سه کنسول از پالت رنگی «سفید و سیاه» بهره گرفته است؛ با این حال سطح رویی PS5 استاندارد به صورت یک دست به رنگ سفید است. این در حالی است که با کمی دقت در ظاهر پلی استیشن 5 اسلیم، یک خط منحنی به رنگ مشکی در سطح رویی کنسول به چشم می خورد. همچنین در حالیکه در نگاه اول به نظر می رسد که PS5 پرو از طراحی ظاهری یکسانی با مدل «اسلیم» این سری بهره می برد؛ با این حال با کمی دقت متوجه می شویم که تک خط منحنی مشکی رنگ مدل اسلیم، در مدل پرو این سری به چندین خط منحنی مشکی رنگ بدل شده و ظاهری متفاوت تر را برای این کنسول به ارمغان آورده است.
همچنین در حالیکه مدل استاندارد PS5 دارای پایه دایره ای شکل قطور توپر و به رنگ مشکی است؛ با دقت بیشتر در مدل های «اسلیم» و «پرو» متوجه می شویم که سونی، ضمن کاهش ابعاد پایه و خالی کردن ناحیه مرکزی آن، رنگ آن را نیز به رنگ «نقره ای» تغییر داده است.
از منظر پورت های اتصال نیز، 2 پورت پلی استیشن 5 استاندارد در مرکز و 1 پورت آن در نیمه پایینی حاشیه مشکی رنگ کنسول قرار دارد. این در حالی است که در هر 2 مدل «اسلیم» و «پرو» محل هر 3 پورت به نیمه پایینی حاشیه مشکی رنگ کنسول انتقال یافته است.
همچنین لازم به ذکر است که نسخه های دیسکی مدل های «استاندارد» و «اسلیم» PS5 به واسطه بهره مندی از درایو بلو ری نسبت به مدل «پرو» این کنسول (که فاقد این جزء است)، در ناحیه پایینی خود کمی قطورتر و حجیم تر می باشند.
v ابعاد
همان طور که در جدول ذیل مشاهده می فرمایید، قطر نسخه های دیجیتالی مدل های «استاندارد» و «اسلیم» پلی استیشن 5 نسبت به مدل های دیسکی این 2 کنسول به ترتیب «1.2 سانتی متر» و «1.6 سانتی متر» کمتر است.
این در حالی است که با مقایسه نسخه های دیسکی مدل های «استاندارد» و «اسلیم» PS5 شاهد تفاوت چشمگیر در هر سه بعد «طول، عرض و ارتفاع» یعنی «0.8 × 4.4 × 3.2 سانتی متری» هستیم. این در حالی است که تفاوت قطر دو کنسول در نسخه های دیجیتالی آن ها از «0.8 سانتی متر» به «1.2 سانتی متر» افزایش می یابد. از این رو می توان گفت که ابعاد هر 2 نسخه مدل «اسلیم» PS5 نسبت به هر 2 نسخه مدل «استاندارد» به طرز قابل توجهی کاهش یافته است.
با این حال، برخلاف شباهت های ظاهری مدل «پرو» PS5 به مدل «اسلیم» می توان گفت که این مدل نسبت به نسخه دیجیتالی مدل «اسلیم» از منظر «طول» و «ارتفاع» حدود «3 سانتی متر» و «0.9 سانتی متر» بزرگ تر است. این در حالی است که مدل «پرو» PS5 نسبت به نسخه دیجیتالی مدل «استاندارد» از منظر «طول، عرض و ارتفاع» حدود «0.3 × 4.4 × 0.2» سانتی متر کوچک تر است است.
مدل
|
ابعاد نسخه دیسکی
(سانتی متر)
|
ابعاد نسخه دیجیتال
(سانتی متر)
|
نسخه |
استاندارد
|
10.4 × 26 × 39
|
9.2 × 26 × 39
|
اسلیم
|
9.6 × 21.6 × 35.8
|
8 × 21.6 × 35.8
|
پرو
|
نسخه دیسکی ندارد
|
8.9 × 21.6 × 38.8
|
v وزن
همان طور که در جدول ذیل مشاهده می کنید، وزن نسخه های دیسکی و دیجیتال مدل «استاندارد» PS5 نسبت به نسخه های مشابه مدل «اسلیم» این کنسول حدود «1.3 کیلوگرم» سبک تر است. این در حالی است که پلی استیشن 5 پرو با وزن «3.1 کیلوگرمی» خود نسبت به نسخه دیجیتال مدل «استاندارد» PS5 حدود «0.8 کیلوگرم» کمتر و نسبت به نسخه دیجیتال مدل «اسلیم» این کنسول حدود «0.5 کیلوگرم» سنگین تر است!
مدل
|
وزن نسخه دیسکی
(کیلوگرم)
|
وزن نسخه دیجیتال
(کیلوگرم)
|
نسخه |
استاندارد
|
4.5
|
3.9
|
اسلیم
|
3.2
|
2.6
|
پرو
|
نسخه دیسکی ندارد
|
3.1
|
v سخت افزار
همان طور که پیش تر نیز مطرح شد، مدل های «استاندارد» و «اسلیم» PS5 تفاوت چندانی با یک دیگر ندارند و سونی تنها مدل «پرو» این کنسول را از لحاظ سخت افزاری ارتقاء داده است. جزئیات سخت افزاری هر 3 مدل از کنسول بازی سری پلی استیشن 5 به شرح زیر است:
مدل
|
استاندارد
|
اسلیم
|
پرو
|
سخت افزارها |
پردازنده مرکزی
|
تراشه: Zen 2 کمپانی AMD
تعداد هسته: 8
تعداد رشته: 16
فرکانس بوست (استاندارد و اسلیم): 3.5 گیگاهرتز
فرکانس بوست (پرو): 3.8 گیگاهرتز
|
پردازنده گرافیکی
|
تراشه: RDNA 2 کمپانی AMD
تعداد واحدهای محاسباتی (استاندارد و اسلیم): 36
فرکانس بوست (استاندارد و اسلیم): 2.23 گیگاهرتز
توان (استاندارد و اسلیم): 10.28 ترافلاپسی
تعداد واحدهای محاسباتی (پرو): 60
فرکانس بوست (پرو): 2.35 گیگاهرتز
توان (پرو): 16.7 ترافلاپسی
|
رم
|
نوع: GDDR6
ظرفیت: 16 گیگابایت
|
ذخیره سازی
(SSD)
|
825 گیگابایت
|
1 ترابایت
|
2 ترابایت
|
داریو نوری
(نسخه دیسکی)
|
دارد
|
ندارد/ امکان نصب مجزاء
|
لوازم جانبی
|
پشتیبانی از کنترلر بی سیم DualSense و هدست بی سیم Pulse 3D
|
پورت های اتصال
|
1 عدد HDMI 2.1
1 عدد USB-C
3 عدد USB-A
اترنت
ورودی برق AC
|
1 عدد HDMI 2.1
2 عدد USB-C
2 عدد USB-A
اترنت
ورودی برق AC
|
اتصالات بی سیم
|
WiFi 6
بلوتوث 5.1
|
WiFi 7
بلوتوث 5.1
|
با توجه به مشخصات سخت افزاری قدرتمندتر PS5 پرو و پشتیبانی این کنسول از قابلیت های: «ری تریسینگ پیشرفته» و «ارتقاء تصویر (Upscaling) مبتنی بر هوش مصنوعی» انتظار می رود که این کنسول بتواند تا نسبت به برادران خود عملکرد گرافیکی بسیار بهتری (حدود 45%) را از خود به نمایش بگذارد. همچنین به گفته سونی، PS5 پرو به واسطه سخت افزارهای قدرتمندتر خود قادر است تا بیش از 50 بازی اختصاصی خود را با نرخ فریم «120 فریم بر ثانیه» در وضوح «4K» و نرخ فریم حداقل «60 فریم بر ثانیه» در وضوح «8K» در هنگام غیرفعال بودن «ری تریسینگ» اجراء نماید.
این در حالی است که پشتیبانی پلی استیشن 5 پرو از شبکه اتصال بی سیم سریع و کم اتلاف «WiFi 7» به کاربران این امکان را می دهد تا در هر لحظه، تجربه گیمینگ «فراگیر، واقع گرایانه و جذابی» را کسب کنند.
v قیمت
در حال حاضر قیمت کنسول های بازی «PS5 استاندارد، PS5 اسلیم و PS5 پرو» در وب سایت رسمی سونی به شرح زیر است:
مدل
|
قیمت نسخه دیسکی
(دلار)
|
قیمت نسخه دیجیتال
(دلار)
|
نسخه |
استاندارد
|
500
|
400
|
اسلیم
|
500
|
450
|
پرو
|
نسخه دیسکی ندارد
|
700
|
کلام پایانی: استاندارد، اسلیم یا پرو؛ کدام مدل پلی استیشن 5 برای شما مناسب است؟
در نهایت پس از بررسی مشخصات، شباهت ها و تفاوت های 3 کنسول بازی «پلی استیشن 5 استاندارد، پلی استیشن 5 اسلیم و پلی استیشن 5 پرو»، یک پرسش در ذهن همه ما شکل می گیرد و آن پرسش این است: «هر یک از مدل های PS5 برای کدام گروه از کاربران مناسب است؟». از این رو در این بخش قصد داریم تا پاسخ مختصر اما شفافی را برای این پرسش را ارائه دهیم.
v پلی استیشن 5 استاندارد
گروه هدف: گیمرهای سطح «مبتدی تا نیمه حرفه ای»
· نسخه دیسکی مناسب کاربرانی است که:
1. به گیمینگ با بازی های نصب شده بر روی دیسک (قدیمی یا جدید) تمایل دارند
2. طراحی ظاهری پلی استیشن 5 را می پسندند و مشکلی با سنگینی وزن و ابعاد آن ندارند
1. با بودجه مالی محدودی مواجه هستند
2. به استریمینگ و گیمینگ آنلاین علاقه مند هستند
3. ابعاد کوچک تر و وزن سبک تر کنسول بازی را ترجیح می دهند
v پلی استیشن 5 اسلیم
گروه هدف: گیمرهای سطح «مبتدی تا نیمه حرفه ای»
· نسخه دیسکی مناسب کاربرانی است که:
1. به گیمینگ با بازی های نصب شده بر روی دیسک (قدیمی یا جدید) تمایل دارند
2. که ابعاد کوچک تر و وزن سبک تر کنسول بازی را ترجیح می دهند
1. به استریمینگ و گیمینگ آنلاین علاقه مند هستند
2. بودجه مالی نسبتاً محدودی دارند
3. ابعاد کوچک و وزن سبک کنسول بازی از اهمیت بسیار بالایی برای آن ها برخوردار است
v پلی استیشن 5 پرو
گروه هدف: گیمرهای سطح «نیمه حرفه ای تا حرفه ای»
· پلی استیشن 5 پرو مناسب کاربرانی است که:
1. به هیچ عنوان با محدودیت بودجه مالی مواجه نیستند
2. تمایلی به ارتقاء سریع کنسول خود به نسل بعدی (PS6) را ندارند
3. تمایل به نصب تعداد زیادی از بازی ها بر روی کنسول خود را دارند
4. کیفیت نمایش و گیم پلی بسیار روان برای آن ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است
سوالات متداول کاربران
1. آیا پلی استیشن 5 بازی های PS4 را اجراء می کند؟
بله. PS5 به واسطه سازگاری عقبگرد، امکان اجراء حدود 8500 بازی PS4 را نیز دارد.
2. آیا در آینده مدل های جدیدتری از پلی استیشن 5 به بازار عرضه خواهند شد؟
با توجه به معرفی نخستین مدل از سری PS5 در سال 2020 و جدول زمانی 6 ساله سونی برای معرفی نسل جدید کنسول های بازی خود، احتمال می رود که PS5 پرو آخرین عضو این خانواده باشد!
3. با پلی استیشن 5 چه بازی هایی را می توان اجراء کرد؟
در حالیکه تمامی مدل های PS5 از طیف گسترده ای از بازی ها پشتیبانی می کنند؛ با این حال به گفته کاربران این کنسول ها قادرند تا بازی های محبوبی همچون: «Spider-Man: Miles Morales ،God of War Ragnarök ،Final Fantasy VII Rebirth، Ratchet & Clank: Rift Apart ،Demon's Souls و Returnal» را با کیفیت بسیار بالایی اجراء نمایند.

هیچ نظر یا دیدگاهی برای این محصول ثبت نشده.