همه چیز درباره انواع سری کارت گرافیک های ایسوس

در دنیای دیجیتالی امروز، هر روزه سازندگان از طیف گسترده ای از سخت افزارهای جدید و به روز شده خود که مطابق با فناوری های جدید و نیازهای اساسی کاربران طراحی شده اند؛ رونمایی می کنند. دنیای کارت های گرافیک نیز این قاعده مستثنی نبوده و هر ساله سازندگان بزرگی همچون: «ایسوس» سری های متنوعی از کارت های گرافیک خود، از کارت های گرافیک رده بالا و گران قیمت تا کارت های گرافیک ارزان قیمت و مقرون به صرفه، را به بازار روانه می کنند! اگر قصد خرید کارت گرافیک دارید با ما همراه باشید تا در این مطلب از لپ مال، ضمن شرح مختصر عملکرد کارت گرافیک و اجزاء حیاتی آن، به معرفی سری های مختلف کارت گرافیک ایسوس و بررسی مشخصه ها و کاربردهای هر سری از کارت های گرافیک این کمپانی بپردازیم.

کارت گرافیک چیست؟

کارت گرافیک، که از آن به اختصار تحت عنوان «GPU/ واحد پردازش گرافیکی» نیز یاد می شود، دومین سخت افزار حائز اهم یت یک سیستم کامپیوتری است. همان طور که از نام کارت گرافیک پیداست، این قطعه سخت افزاری وظیفه مدیریت و رسیدگی به تمامی وظایف گرافیک محور همچون: «دریافت داده های تصویری، پردازش و اجراء محاسبات ریاضی مرتبط روی آن ها»، «رندرینگ و تولید تصاویر بر اساس پردازش های انجام گرفته شده و تحویل خروجی نهایی تصاویر به نمایشگر برای به نمایش گذاشتن برای کاربر» را بر عهده دارد.

انواع کارت گرافیک

به طور کلی کارت های گرافیک به 2 دسته «یکپارچه» یا «گسسته» تقسیم بندی می شوند. همان طور که از عنوان این 2 دسته بندی پیداست، کارت های گرافیک «یکپارچه» به صورت یکپارچه روی «پردازنده» تعبیه شده و کارت های گرافیک «گسسته» به صورت یک «قطعه سخت افزاری مجزاء» روی مادربرد نصب می شوند.

همچنین لازم است بدانید که کارت های گرافیک «یکپارچه» به واسطه عدم بهره مندی از حافظه ویدیویی اختصاصی خود، از رم سیستم برای رسیدگی به وظایف گرافیکی سبک مانند: «مرور وب، پخش ویدیو، اجراء نرم افزارهای گرافیکی سبک و نه چندان پیچیده و …» استفاده می کنند. این در حالی است که کارت های گرافیک «گسسته» به دلیل در بر داشتن واحد پردازش گرافیکی (GPU)، حافظه ویدیویی (VRAM) و حتی سیستم خنک کننده مجزاء و اختصاصی خود، قادر به مدیریت و رسیدگی به وظایف گرافیک محور پیچیده همچون: «گیمینگ، تولید و ویرایش محتواهای تصویری و ویدیویی و …» می باشند.


بررسی چیپست های گرافیک سری 5000 انویدیا


5 مشخصه کلیدی کارت گرافیک

از آنجایی که در این مطلب قصد داریم تا به بررسی سری های مختلف کارت های گرافیک «گسسته» کمپانی ایسوس بپردازیم، لازم است تا در ابتدا 5 جزء مهم این نوع از کارت گرافیک را به صورت مختصر بررسی کنیم.

1.  پردازنده گرافیکی (GPU)

پردازنده گرافیکی در واقع مغز متفکر کارت گرافیک و مسئولیت پردازش داده های گرافیکی از جمله: «رندرینگ و ساخت تصاویر، اجراء محاسبات مرتبط با جلوه های ویژه برای نمایش واقع گرایانه خروجی نهایی (مانند سایه زنی، محو کردن حاشیه های کناری اشیاء در تصاویر و …) و پردازش داده های سه بعدی» را بر عهده دارد.

از آنجایی که «ایده آل بودن یا نبودن» عملکرد کارت گرافیک با «قدرت» و «سرعت» آن در اجراء وظایف گرافیک محور ارتباط مستقیمی دارد؛ می توان گفت که هر چه GPU کارت گرافیک قدرتمندتر باشد، آن کارت گرافیک قادر است تا در مدت کوتاه تری داده های مرتبط برای «ساخت تصاویر پیچیده و اجراء نرم افزارهای گرافیکی یا بازی های ویدیویی پیچیده و مدرن» را پردازش کند.

2.  حافظه ویدیویی (VRAM)

حافظه ویدیویی یا همان VRAM یکی از مهم ترین اجزاء یک کارت گرافیک گسسته است. این جزء با ذخیره سازی موقتی داده های گرافیکی حائز اهمیت نظیر: «بافت ها، مدل های سه بعدی و فریم های در حال پردازش» به پردازنده گرافیکی کمک می کند تا به جای واکشی داده های مهم از رم کامپیوتر و با واکشی آن ها از VRAM، در کوتاه ترین مدت زمان ممکن به داده های مورد نیاز برای ارائه عملکرد خود دسترسی داشته باشد. از این رو می توان گفت که شاخصه هایی همچون: «نوع، ظرفیت و فرکانس» حافظه ویدیویی، به صورت مستقیم بر سرعت عملکرد کارت گرافیک در هنگام اجراء نرم افزارهای گرافیکی و پخش بازی های ویدیویی تأثیرگذار می باشد.


برای خرید کارت گرافیک گیمینگ چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟


3.  مدار تغذیه (VRM)

همان طور که از نام مدار تغذیه (VRM) پیداست، این جزء مسئولیت تأمین «برق مورد نیاز» برای GPU و سایر اجزاء کارت گرافیک را بر عهده دارد. به طور کلی VRM با تبدیل ولتاژ ورودی به «ولتاژ مناسب کارت گرافیک»، کفایت و پایداری برق برای ارائه عملکرد GPU را تضمین می کند. از این رو می توان گفت که VRM به واسطه عملکرد مهم خود بر «عملکرد» و «طول عمر» کارت گرافیک تأثیر دارد و ضعف در آن می تواند به «افت عملکرد» کارت گرافیک یا «بروز خرابی» در آن منتهی شود!

4.  سیستم خنک کننده

به طور کلی، «پردازش» در کامپیوتر هم ارز با وجود «گرما» در آن سیستم است! از این رو سازندگان کارت های گرافیک همچون: «ایسوس» برای تضمین عملکرد ایده آل و جلوگیری از بروز خرابی در کارت های گرافیک خود، سیستم های خنک کننده اختصاصی را برای این دسته از محصولات خود در نظر می گیرند.

سیستم های خنک کننده کارت های گرافیک عموماً از مجموعه ای از «فن ها، هیت سینک ها و لوله های حرارتی» تشکیل شده اند و مسئولیت «دفع گرمای تولید شده توسط GPU و سایر اجزاء کارت گرافیک»، «رساندن دمای کارت گرافیک به محدوده ایمن و اطمینان حاصل کردن از باقی ماندن دما در آن محدوده» را بر عهده دارند.

5.  پورت های خروجی

همان طور که پیش تر مطرح شد، کارت گرافیک مسئولیت «انتقال خروجی نهایی و تصاویر به نمایشگر» را نیز بر عهده دارد. به طور کلی این فرآیند با استفاده از پورت های خروجی نظیر: «HDMI، دیسپلی پورت، DVI و …» صورت می گیرد. اهمیت پورت های خروجی در آنجایی مشخص می شود که بدانید «نوع» و «تعداد» پورت های خروجی کارت گرافیک، تعیین کننده سازگاری آن با کدام یک از انواع مختلف نمایشگرها و پشتیبانی آن از کدام یک از انواع «رزولوشن ها و نرخ های نوسازی» است!


کارت گرافیک مناسب مادربرد خود را چگونه پیدا کنم؟


عملکرد و جایگاه ایسوس در عرصه کارت های گرافیک

کمپانی ایسوس از سال 1995 میلادی فعالیت خود در حوزه «کارت گرافیک» را آغاز کرد و با معرفی نخستین کارت گرافیک مبتنی بر چیپست S3 Virge، که به صورت انحصاری برای نرم افزارهای گرافیکی پایه دو بعدی و سه بعدی طراحی شده بود، توانست تا با تعهد و نوآوری خود نظر کاربران را به محصولات خود جلب کند.

کمپانی ایسوس در اواخر دهه 1990 و اوایل دهه 2000 میلادی همکاری خود با دو سازنده بزرگ پردازنده های گرافیکی، یعنی انویدیا و AMD، را آغاز کرد و توانست تا با معرفی کارت های گرافیک سری «EN، V و ... » جایگاه یکی از بازیگران اصلی صنعت کارت های گرافیک را به خود اختصاص دهد.

همچنین این کمپانی با طراحی سیستم های خنک کننده نوآورانه و فوق قدرتمندی همچون: «DirectCU و Strix» و معرفی فناوری های محافظ کننده ای نظیر: «Auto-Extreme Technology و Super Alloy Power II» سر و صدای زیادی به پا کرد و توانست تا به واسطه کیفیت و پایداری بسیار بالای کارت های گرافیک خود، نظر طیف گسترده ای از کاربران را به محصولات خود جلب کند.

در طی دهه اخیر و به واسطه استقبال طیف گسترده ای از کاربران، هر ساله میلیون ها کارت گرافیک ایسوس در بازار به فروش می رسد. از این رو بی راه نیست اگر بگوییم که در حال حاضر کمپانی ایسوس، عنوان یکی از 3 سازنده برترین کارت گرافیک ها در جهان را به خود اختصاص داده است!

انواع سری کارت گرافیک ایسوس

همان طور که کمی پیش تر مطرح شد، کمپانی ایسوس هر ساله کارت های گرافیک جدید خود را تحت سری های متفاوتی به بازار عرضه می کند. اما هر سری از کارت های گرافیک ایسوس چه مشخصاتی دارند و برای کدام گروه از کاربران مناسب می باشند؟

 

انواع کارت گرافیک های ایسوس

 

1.  ROG

بدون شک سری ROG یکی از محبوب ترین سری از کارت های گرافیک ایسوس است! عبارت ROG در واقع مخفف عبارت «Republic of Gamers» به معنای «جمهوری گیمرها» است و همان طور که حدس می زنید، این سری از کارت های گرافیک ایسوس به صورت انحصاری برای «گیمرها» طراحی شده اند. با این حال جالب است بدانید که ROG تنها به یک سری از کارت های گرافیک ایسوس تعلق نداشته و این کمپانی پس از تأسیس لاین ROG در سال 2006 میلادی و عرضه نخستین کارت گرافیک از این زیر برند، یعنی کارت گرافیک ASUS ROG Mars با پردازنده گرافیکی GeForce GTX 285 کمپانی انویدیا، در سال 2009 میلادی، این لاین از محصولات خود را به صورت اختصاصی به گیمرها تخصص داد و پس از آن نیز طیف گسترده تری از محصولات از جمله: «مادربرد، مانیتور، کیس، لپ تاپ و حتی تبلت و گوشی هوشمند» را تحت این نام تجاری به بازار عرضه کرد. از این رو می توان از سری ROG کارت های گرافیک ایسوس به عنوان یکی از قدیمی ترین سری از کارت های گرافیک این کمپانی نیز یاد کرد!

اکنون پس از گذشت حدود 2 دهه از راه اندازی لاین ROG همچنان می توان گفت که ایسوس به تعهد اولیه خود در هنگام راه اندازی این لاین، یعنی طراحی و تأمین سخت افزارهای قدرتمند مورد نیاز گیمرهای حرفه ای، پایبند باقی مانده است.

سری ROG به عنوان ممتازترین و گران قیمت ترین کارت های گرافیک ایسوس به شمار می آیند. ایسوس از آغاز فعالیت این لاین تاکنون همواره این سری از کارت های گرافیک خود را به «جدیدترین پردازنده های گرافیکی کمپانی های انویدیا و AMD، جدیدترین و بزرگ ترین رم های ویدیویی، قدرتمندترین سیستم های خنک کننده و به روزترین پورت های خروجی» مجهز ساخته و توانسته است تا به واسطه «طراحی ظاهری جذاب و منحصر به فرد» و «تضمین عمر و پایداری عملکرد» این سری از کارت های گرافیک خود، همواره نظر کاربران حوزه های گرافیک محور نظیر: «گیمرهای حرفه ای، تولیدکنندگان محتوا، طراحان گرافیک» را به این دسته از محصولات خود جلب نماید.

همچنین جالب است بدانید که سری ROG کارت گرافیک ایسوس خود به 3 زیرسری ذیل تقسیم بندی می شوند:

·       ROG Astral

ایسوس در کارت های گرافیک زیرسری ROG Astral خود روی «ارائه قدرتمندترین سطح از عملکرد در زیر بار پرتقاضاترین نرم افزارها و بازی ها» تمرکز داشته است. این زیرسری از کارت های گرافیک ایسوس به قدرتمندترین پردازنده های گرافیکی از جدیدترین سری GPU انویدیا (یعنی سری GeForce RTX 5080 و GeForce RTX 5090)، سیستم های خنک کننده 4 فنه و حافظه های ویدیویی نوع GDDR7 در ظرفیت های «16 تا 32 گیگابایتی» مجهز می باشند. همچنین ایسوس با در نظرگیری نیازهای گیمرهای حرفه ای، برای برخی از مدل های این سری، نسخه پشتیبان کننده از قابلیت «اورکلاک» را نیز ارائه داده است.

·       ROG Matrix

زیرسری ROG Matrix کارت گرافیک ایسوس به عنوان نخستین کارت های گرافیک مجهز به سیستم خنک کننده ترکیب حرارتی فلز مایع این کمپانی محسوب می شود. این زیرسری از کارت های گرافیک ایسوس به پردازنده های گرافیکی قدرتمند از سری GeForce RTX 4090 انویدیا و حافظه ویدیویی نوع GDDR6X مجهز بوده و به واسطه بهره مندی از خنک کننده مایع «360 میلی متری» AIO قادر به ارائه عملکرد قدرتمند در حالت اورکلاک می باشد. همچنین طراحی ظاهری منحصر به فرد و نورپردازی RGB به کارگرفته شده در این کارت گرافیک ایسوس، به جذابیت بصری هر چه بیشتر آن افزوده و آن را به گزینه ای ایده آل برای گیمرهای طرفدار زیبایی بدل می سازد!

·       ROG Strix

زیرسری ROG Strix نیز به عنوان یکی قدیمی ترین زیرسری از سری کارت گرافیک های ROG ایسوس در نظر گرفته می شود. ایسوس این زیرسری را از سال 2016 میلادی و با کارت های گرافیک ROG Strix GTX 1070 و ROG Strix GTX 1080 (مبتنی بر پردازنده های گرافیکی GeForce GTX 10 انویدیا) راه اندازی کرد. به طور کلی زیرسری از کارت گرافیک ایسوس به مدرن ترین GPU ها و حافظه های ویدیویی و سیستم های خنک کننده قدرتمند و اختصاصی، که برای ارائه بهترین عملکرد در زیر بار طراحی شده اند، مجهز می باشند. همچنین ایسوس در این زیرسری با به کارگیری از زبان طراحی منحصر به فرد و قابلیت های مضاعفی همچون: «پشتیبانی از نورپردازی RGB، قابلیت اورکلاک با استفاده از نرم افزار GPU Tweak III و …» توانسته است تا نظر گیمرهای حرفه ای را به این لاین از محصولات خود نیز جذب کند.

2.  TUF Gaming

بی راه نیست اگر از سری TUF Gaming به عنوان دومین سری محبوب از کارت های گرافیک ایسوس یاد کنیم. جالب است بدانید که عنوان TUF در واقع مخففی از عبارت «The Ultimate Force» به معنای «نهایت قدرت» بوده و همان طور که واضح است پیشوند Gaming در این عنوان، به تعلق این سری به دنیای «گیمینگ» اشاره دارد. ایسوس در طراحی این سری از کارت های گرافیک خود، با الهام گیری از تجهیزات نظامی، به صورت انحصاری روی «ارائه بهترین عملکرد» در عین ارائه بیشترین میزان از «دوام، سرسختی و طول عمر بالا» تمرکز دارد.

نخستین کارت گرافیک ایسوس از این سری در سال 2019 میلادی و تحت عنوان «ASUS TUF Gaming GeForce RTX 2060» به بازار معرفی شد. ایسوس در طی سال های اخیر همواره با تمرکز بر رفع نیازهای «گیمرهای نیمه حرفه ای تا حرفه ای دارای بودجه مالی محدود» و «گیمرهای نیمه حرفه ای تا حرفه ای علاقه مند به سخت افزارهای جان سخت با قابلیت اطمینان بالا» تلاش کرده است تا با به کارگیری از زبان طراحی ساده و بدون کاهش کیفیت قطعات به کار گرفته شده در سری TUF Gaming (نسبت به سری های گران قیمتی همچون ROG)، برچسب قیمتی متعادل تری را برای این سری از کارت های گرافیک خود ارائه دهد. علاوه بر این، این کمپانی با معرفی مدل های متنوع مجهز به پردازنده های گرافیکی «انویدیا و AMD» دست کاربران در انتخاب کارت گرافیک مورد نظر خود را باز گذاشته است!

3.  ProArt

سری ProArt به عنوان یکی از جدیدترین سری از کارت های گرافیک ایسوس محسوب می شود. ایسوس در سال 2019 میلادی و در جریان نمایشگاه IFA با محصولاتی از قبیل: «مانیتور و تجهیزات جانبی» از لاین ProArt خود رونمایی و در ادامه این سری را به کارت های گرافیک خود نیز اضافه کرد. ایسوس در توسعه کارت های گرافیک سری ProArt خود به صورت اختصاصی به نیازهای اساسی کاربران حرفه ای خلاق و فعال در حوزه های گرافیک محور نظیر: «طراحان گرافیک (دو بعدی و سه بعدی)، تولیدکنندگان محتواهای بصری، ویرایشگران تصویر و ویدیو، انیماتورها و …» توجه دارد و با «بهبود دقت رنگ، کاهش نویز و ارائه ویژگی های کاربردی نظیر پشتیبانی از فناوری NVIDIA Studio Drivers» در این سری از کارت های گرافیک خود، توجه این گروه از کاربران را به این دسته از محصولات خود جلب کرده است.

با این حال سری ProArt کارت گرافیک ایسوس به دلیل «بهره مندی از سخت افزارهای قدرتمند (GPU، حافظه ویدیویی و سیستم خنک کننده قدرتمند) و ارائه قابلیت های منحصر به فرد گرافیک محور» عموماً نسبت به سری های گیمینگ کارت های گرافیک این کمپانی کمی گران قیمت تر می باشند.

4.  PRIME

سری PRIME به عنوان یکی از جدیدترین سری از کارت های گرافیک میان رده و اقتصادی ایسوس به شمار می آید. به طور کلی ایسوس در توسعه کارت های گرافیک سری PRIME خود روی نیازهای اساسی «کاربران عمومی حرفه ای، کاربران نیمه حرفه ای حوزه های گرافیکی و گیمرهای مبتدی تا نیمه حرفه ای» تمرکز داشته و تلاش کرده است تا ضمن تضمین «ارائه عملکرد قدرتمند و قابل اطمینان» این سری از محصولات خود، برچسب قیمتی مقرون به صرفه تری را برای این سری ارائه دهد.

همچنین این سری از کارت گرافیک ایسوس، به واسطه طراحی جمع و جور و کوچک (مبتنی بر فرم فاکتور و استاندارد SFF انویدیا) خود، چالش های مرتبط با کمبود فضا را برای کاربران خود مرتفع می سازد. این در حالی است که «سیستم خنک کننده سه فنه، پردازنده های گرافیکی میان رده از انویدیا یا AMD و حافظه ویدیویی نسبتاً قدرتمند» تعبیه شده روی مدل های مختلف سری PRIME کارت گرافیک ایسوس، عملکرد ایده آل و روان کارت گرافیک در هنگام اجراء «نرم افزارهای گرافیک محور سبک تا نسبتاً پیچیده و بازی های ویدیویی سطح A و AA» را تضمین می کنند.

5.  KO

سری KO نیز به عنوان یکی از جدیدترین سری از کارت های گرافیک میان رده مبتنی بر پردازنده انویدیا ایسوس به شمار می آید. با این حال از آنجایی که ایسوس تاکنون مدل های جدید مبتنی بر پردازنده های گرافیکی سری GeForce RTX 40 و GeForce RTX 50 انویدیا را برای این سری معرفی نکرده است؛ می توان از سری KO به عنوان یک سری ارزان قیمت از کارت گرافیک ایسوس یاد کرد!

به طور کلی ایسوس در سری KO کارت های گرافیک خود روی نیازهای اساسی «کاربران عمومی نیمه حرفه ای و گیمرهای مبتدی» قرار داده است. این سری از کارت گرافیک ایسوس عموماً به پردازنده گرافیکی از پردازنده های میان رده از سری GeForce RTX 30 انویدیا و سیستم خنک کننده دو فنه مجهز بوده و به واسطه «پشتیبانی از نورپردازی RGB و اورکلاک (در برخی مدل ها)» و «طراحی زیبا، خاص و جمع و جور» خود، به سرعت جای خود را در دل کاربران باز کردند.

 

ASUS KO GRAPHIC SERIES

 

6.  Dual

کمپانی ایسوس با عرضه کارت گرافیک ایسوس «DUAL-RX580» در سال 2017 میلادی، لاین سری Dual کارت گرافیک های خود را راه اندازی کرد و با معرفی مدل های بسیار متنوع توانست تا نظر طیف گسترده ای از کاربران «عمومی حرفه ای، گیمرهای مبتدی تا نیمه حرفه ای، تولیدکنندگان محتوا نیمه حرفه ای تا حرفه ای» دارای بودجه مالی محدود را به این سری از محصولات خود جلب نماید.

کارت های گرافیک سری Dual ایسوس دارای طراحی ظاهری ساده ای هستند و برخلاف سایر کارت های گرافیک این کمپانی در 2 گزینه رنگی «سفید» و «مشکی» به بازار عرضه می شوند. این سری از کارت گرافیک ایسوس به «پردازنده گرافیکی از انویدیا یا AMD، سیستم خنک کننده دو فنه و حافظه ویدیویی نسبتاً جدید و قدرتمند» مجهز بوده و به واسطه ابعاد کوچک و برچسب قیمتی متعادل خود، عنوان یکی از برترین سری از کارت های گرافیک میان رده و مقرون به صرفه را به خود اختصاص داده اند.

7.  Turbo

ایسوس در سال 2015 میلادی و با کارت گرافیک ایسوس «TURBO-GTX 960» لاین سری Turbo کارت های گرافیک خود را راه اندازی کرد. از آنجایی که ایسوس در توسعه این سری از کارت های گرافیک خود، روی چالش «ارائه قدرتمندترین عملکرد» در عین «محدودیت فضا» تمرکز دارد، این سری از محصولات این کمپانی مورد استقبال طیف گسترده ای از «کاربران عمومی، گیمرهای نیمه حرفه ای و فعالان در حوزه های گرافیک محور» قرار گرفت.

با این حال «پردازنده گرافیکی و حافظه ویدیویی قدرتمند و طراحی جمع و جور و سبک» سری Turbo تنها عوامل محبوبیت این سری از کارت های گرافیک ایسوس نبوده و این کمپانی با طراحی یک سیستم خنک کننده منحصر به فرد با سبک دمنده (Blower-Style) اختصاصی برای این سری، توانست تا به معضل همیشگی «خنک کنندگی در سیستم های کوچک» پایان دهد و جایگاه خود در جمع بهترین سازندگان کارت گرافیک را تثبیت نماید!

8.  Dual Mini

ایسوس در سال 2020 میلادی و با کارت گرافیک ایسوس «GeForce RTX 2070 Dual Mini» سری Dual Mini کارت های گرافیک خود را راه اندازی کرد. سری Dual Mini ایسوس در واقع یک نسخه جمع و جورتر از سری Dual کارت های گرافیک این کمپانی بوده و به صورت اختصاصی برای کیس های جمع و جور و کامپیوترهای کوچکی همچون: «کامپیوتر سینمای خانگی/ HTPC» طراحی شده است.

با این حال جالب است بدانید که «ابعاد جمع و جور» و «طراحی کوچک و زیبا» تنها عوامل محبوبیت کارت های گرافیک سری Dual Mini نبوده و این سری از محصولات ایسوس به دلیل بهره مندی از «پردازنده های گرافیکی میان رده و سیستم خنک کننده انحصاری دو فنه» و برچسب قیمتی معقول خود، مورد توجه طیف گسترده ای از «کاربران عمومی نیمه حرفه ای، تولیدکنندگان محتوا و گیمرهای مبتدی» قرار گرفته اند.

9.  Phoenix

ایسوس در سال 2017 میلادی لاین سری Phoenix کارت های گرافیک خود را با تمرکز بر نیازهای کاربران دارای چالش «محدودیت فضا» راه اندازی کرد. سری Phoenix کارت گرافیک ایسوس به واسطه بهره مندی از «پردازنده گرافیکی پایین رده، حافظه ویدیویی نسبتاً قدرتمند و سیستم خنک کننده قوی تک فنه» و برچسب قیمتی ارزان خود به شدت مورد توجه کاربران دارای بودجه مالی محدود و علاقه مند به «سیستم های کوچک و کامپیوتر سینمای خانگی/ HTPC» قرار گرفتند و در تثبیت جایگاه بهترین سازنده کارت گرافیک به ایسوس کمک کردند!

10.  Cerberus

ایسوس با معرفی کارت گرافیک ایسوس «CERBERUS-GTX1050TI» در سال 2016 میلادی، سری Cerberus کارت های گرافیک میان رده اما مقاوم و ارزان قیمت خود را راه اندازی کرد. با این حال این کمپانی در طی زمان و با تمرکز اختصاصی روی نیازهای کاربران، سری های جدیدی از کارت های گرافیک میان رده را به بازار معرفی و از ادامه تولید این سری صرف نظر کرد!

کلام پایانی

همان طور که مشاهده کردید کمپانی ایسوس هر ساله با در نظرگیری نیازهای اساسی کاربران خود، مدل های متنوعی از کارت های گرافیک جدید خود را به بازار عرضه می کند و به کاربران خود اجازه می دهد تا بر اساس «بودجه مالی» و «ایده آل ها و نیازهای اساسی» خود کارت گرافیک مناسب خود را انتخاب کنند. جزئیات «سازنده پردازنده گرافیکی، حوزه کاربری و برچسب قیمتی» هر 10 سری از کارت گرافیک ایسوس به شرح زیر است:

 

سری

سازنده GPU

حوزه کاربری

قیمت

ROG

انویدیا

AMD

گیمرهای حرفه ای

کاربران فوق حرفه ای حوزه گرافیک

بسیار گران

TUF

انویدیا

AMD

گیمرهای حرفه ای دارای بودجه مالی محدود

کاربران حرفه ای حوزه گرافیک

 

گران

ProArt

انویدیا

کاربران فوق حرفه ای حوزه گرافیک

تولیدکنندگان محتوا بصری فوق حرفه ای

طراحان گرافیک

گران

PRIME

انویدیا

AMD

کاربران عمومی حرفه ای

کاربران نیمه حرفه ای حوزه های گرافیکی

گیمرهای مبتدی تا نیمه حرفه ای

متعادل

KO

انویدیا

کاربران عمومی نیمه حرفه ای

گیمرهای مبتدی

متعادل

Dual

انویدیا

AMD

کاربران عمومی حرفه ای

گیمرهای مبتدی تا نیمه حرفه ای

تولیدکنندگان محتوا نیمه حرفه ای تا حرفه ای

متعادل

Turbo

انویدیا

کاربران عمومی

گیمرهای نیمه حرفه ای

فعالان در حوزه های گرافیک محور

متعادل

Dual Mini

انویدیا

کاربران عمومی نیمه حرفه ای دارای محدودیت فضا

تولیدکنندگان محتوا و گیمرهای مبتدی

متعادل

Phoenix

انویدیا

کاربران دارای بودجه مالی محدود

سیستم های کوچک و کامپیوتر سینمای خانگی

ارزان

Cerberus

انویدیا

کاربران عمومی دارای بودجه مالی محدود

ارزان


مشاوره رایگان لپ مال

سوالات رایج کاربران


در حال حاضر کارت گرافیک ROG Astral GeForce RTX 5090 32GB GDDR7 OC Edition به عنوان قدرتمندترین کارت گرافیک ایسوس در نظر گرفته می شود.

از آنجایی که ایسوس پس از معرفی پردازنده های گرافیکی سری RTX 40 و RTX 50 انویدیا، هیچگونه مدل جدیدی را برای این سری به بازار معرفی نکرده است؛ ادامه فعالیت ایسوس در این سری در هاله ای از ابهام قرار دارد.

گرم شدن بیش از حد کارت گرافیک ایسوس عموماً ناشی از عواملی مانند «تجمع گرد و غبار در فن ها، عدم تهویه مناسب کیس، یا استفاده از نرم افزارهای سنگین» است. برای رفع این مشکل، ابتدا کیس را تمیز کرده، از وجود تهویه مناسب در کیس اطمینان حاصل کرده و در نهایت تنظیمات گرافیکی بازی ها و نرم افزارها را به سطحی پایین تر کاهش دهید.

برای اطمینان از سازگاری کارت گرافیک ایسوس با مادربرد خود، ابتدا نوع اسلات PCI Express مادربرد و کارت گرافیک را بررسی کنید. سپس، مطمئن شوید که منبع تغذیه (PSU) سیستم شما توان کافی برای تامین برق کارت گرافیک را دارد یا خیر.
empty comment

هیچ نظر یا دیدگاهی برای این محصول ثبت نشده.

کارت گرافیک لنوو مدل ThinkStation GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR6
کارت گرافیک لنوو مدل ThinkStation GeForce RTX 2080 Super 8GB GDDR6

27,000,000 تومان

کارت گرافیک ایسوس مدل Dual RTX 4060 Ti O8G
کارت گرافیک ایسوس مدل Dual RTX 4060 Ti O8G

51,000,000 تومان

کارت گرافیک ایسوس مدل Dual RTX 4060 O8G
کارت گرافیک ایسوس مدل Dual RTX 4060 O8G

31,000,000 تومان

کارت گرافیک ایسوس مدل ProArt RTX 4060 Ti O16G
کارت گرافیک ایسوس مدل ProArt RTX 4060 Ti O16G

84,000,000 تومان

کارت گرافیک ایسوس مدل Dual RTX 3050 O6GB
کارت گرافیک ایسوس مدل Dual RTX 3050 O6GB

19,000,000 تومان

back to top