صفر تا صد کارت گرافیک های سری 5000 انویدیا

کمتر از یک ماه پیش، کمپانی انویدیا (Nvidia) در نمایشگاه CES 2025 از جدیدترین محصولات خود رونمایی کرد و مطابق با روند هر ساله با کارت های گرافیک قدرتمند و منحصر به فرد خود در صدر اخبار قرار گرفت. از این رو قصد داریم تا در این مطلب از لپ مال، ضمن معرفی فناوری های انحصاری و جدید انویدیا برای کارت های گرافیک سری 5000، به بررسی ویژگی ها و مشخصات فنی 4 مدل کارت گرافیک جدید از این سری از محصولات انویدیا بپردازیم.


راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک های سال 2024


3 فناوری و قابلیت جدید کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا

پیش از معرفی 4 مدل کارت گرافیک جدید انویدیا، لازم است تا جزئیات اندکی از معماری به کار گرفته شده از سوی انویدیا برای طراحی این کارت های گرافیک، یعنی معماری Blackwell، و قابلیت های جدید آن ها را مطرح کرده تا در ادامه بتوانیم با فراغ بال بیشتری به بررسی مشخصات فنی کارت های گرافیک بپردازیم.

Blackwell

انویدیا در هنگام رونمایی از کارت های گرافیک سری 5000 خود از معماری بلک ول (Blackwell) به عنوان جانشین معماری های گرافیکی هاپر (Hopper) و آدا لاولیس (Ada Lovelace) رونمایی کرد. جالب است بدانید که انویدیا این معماری را برای ادای احترام به ریاضی دان مطرح آمریکایی، یعنی دیوید بلک ول، که به دلیل ایفاء کردن نقشی پررنگ در زمینه هایی نظیر: «نظریه بازی ها، نظریه احتمالات، نظریه اطلاعات و آمار» که بر طراحی های مدل هوش مصنوعی مولد مبتنی بر ترانسفورماتور یا الگوریتم های آموزشی مبتنی بر آن ها بسیار تأثیرگذار بوده اند، نام گذاری کرده است!

در معماری Blackwell انویدیا هسته های تنسور نسل پنجم، که به صورت خاص برای تسریع و بهبود عملکردهای مبتنی بر هوش مصنوعی از جمله: «مدل های زبان بزرگ (LLMs) و مدل های ترکیب متخصصان (MoE)» و «ترانسفورماتورهای نسل دوم» بهینه سازی شده اند، را معرفی کرد.

از سوی دیگر جالب است بدانید که در این معماری، انویدیا با معرفی سایه زن ها (شیدرها) کاملاً سازگار با FP32/INT32، عملکرد قدرتمند کارت های گرافیک جدید خود در وظایف گرافیک محور سنتی (رندرینگ، ویرایش ویدیو، بازی های ویدیویی) و وظایف مبتنی بر هوش مصنوعی را تضمین می کند.

همچنین معماری Blackwell به دلیل سازگاری کامل با حافظه ویدیویی نوع «GDDR7»، پهنای باند بسیار بالایی را در اختیار پردازنده گرافیکی قرار داده و سرعت انجام محاسبات گرافیکی را به طرز خارق العاده ای بهبود می بخشد. این در حالی است که پردازنده مدیریت هوش مصنوعی به کارگرفته شده در این معماری با برنامه ریزی و مدیریت بار کاری در وظایف مبتنی بر هوش مصنوعی، بهبود «عملکرد و کارایی» کارت های گرافیک جدید انویدیا را تضمین می کند.

در نهایت جالب است بدانید که معماری Blackwell به واسطه پشتیبانی از استانداردهای به روز پخش تصویر مانند: «DisplayPort 2.1» که «پهنای باند، نرخ نوسازی و رزولوشن» بسیار بالاتری را نسبت به نسل پیش از خود (DisplayPort 1.4) ارائه می دهد، قادر است تا تجربه بصری فراگیر، همه جانبه و واقع گرایانه تری را برای کاربران کارت های گرافیک سری RTX 50 انویدیا رقم بزند!

DLSS 4 Multi Frame Generation

همان طور که می دانید انویدیا از زمان عرضه نخستین کارت گرافیک سری GeForce RTX خود در سال 2018 میلادی تا به امروز، همواره فناوری «DLSS» یا همان «نمونه برداری فوق العاده یادگیری عمیق» اختصاصی خود را ارتقاء داده است. در حالیکه فناوری DLSS 4 در تمامی کارت های گرافیک سری RTX 20 تا سری RTX 50 انویدیا پشتیبانی می شود؛ با این حال جالب است بدانید که برخی از قابلیت های این فناوری، مانند Multi Frame Generation، تنها با پردازنده های به روز کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا سازگاری دارند! اما ویژگی Multi Frame در DLSS 4 چیست؟

در حالت کلی می توان گفت که Multi Frame در واقع یک نسخه ارتقاء یافته از قابلیت Frame Generation، که برای نخستین بار همزمان با DLSS 3 رونمایی شد، است. قابلیت Multi Frame Generation بر مبنای معماری Blackwell طراحی شده و برای ارائه عملکرد به شدت به هسته های تنسور نسل 5 وابستگی دارد. از این رو این قابلیت تنها در کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا در دسترس است و کارت های گرافیک سری 4000 انویدیا به واسطه پشتیبانی از DLSS 3، امکان ارائه این قابلیت به کاربران خود را نخواهند داشت!

به طور کلی می توان گفت که قابلیت Multi Frame Generation با تکیه بر یک مدل هوش مصنوعی جدید توانایی های GPU برای رندر عصبی را تقویت کرده و از این طریق از یک فریم تولیدشده، چندین فریم مضاعف و جدید (حداکثر سه عدد) را تولید می کند.

به گفته انویدیا این قابلیت با بهبود «پایداری و بهینه سازی» فرآیند تولید فریم ها، عملکرد 4 کارت گرافیک جدید این کمپانی را به طرز چشمگیری متحول می کند. همچنین این قابلیت برای ارائه عملکرد، نسبت به نسل پیش از خود، میزان کمتری از ظرفیت حافظه (VRAM) را به خود اختصاص می دهد که این مسئله با توجه به ارتقاء نه چندان چشمگیر ظرفیت کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا نسبت به نسل قبل، به عنوان یک مزیت کلیدی محسوب شده و عملکرد هر چه بهتر کارت های گرافیک جدید انویدیا را تضمین می کند.

برای ترسیم یک چشم انداز واضح از تأثیر این قابلیت در هنگام اجراء وظایف گرافیک محور مانند: «گیمینگ» انویدیا در زمان اجراء بازی های «Cyberpunk 2077 ،Marvel Rivals و Indiana Jones and the Great Circle» این قابلیت را همراه با ری تریسینگ فعال کرد. در این آزمایش ها نرخ فریم «25 تا 30 فریم بر ثانیه ای» کارت گرافیک در زمان غیرفعال بودن DLSS، پس از فعال سازی Multi Frame Generation، با وجود فعال بودن ری تریسینگ و اجراء در وضوح 4K، به نرخ چشمگیر حداقل «242 فریم بر ثانیه» افزایش یافت!


تکنولوژی ری تریسینگ ( Ray Tracing ) چیست؟


در نهایت، در حالیکه در حال حاضر تنها 75 بازی و نرم افزار با قابلیت Multi Frame Generation انویدیا سازگاری دارند؛ با این حال انتظار می رود که تا اواخر سال جاری میلادی، بازی ها و نرم افزارهای بیشتری از این قابلیت شگفت انگیز کارت های گرافیک جدید انویدیا پشتیبانی کنند.

 

تفاوت روشن و خاموش بودن ری تریسینگ 

NVIDIA Reflex 2: Frame Warp

انویدیا در سال 2020 میلادی از فناوری Reflex به عنوان ابزاری برای کاهش تأخیر رونمایی کرد. به طور کلی، این فناوری با همگام سازی پردازنده مرکزی (CPU) و پردازنده گرافیکی (GPU)، تأخیر دریافت داده های ورودی ارائه شده از سوی کاربر را کاهش می دهد. این فناوری در تمامی بازی های ویدئویی، خصوصاً بازی های رقابتی، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ به طوریکه انویدیا مدعی است که بیش از 90 درصد از گیمرها، در صورت فراهم بودن بستر برای استفاده از این قابلیت، از آن بهره می برند!

در کارت های گرافیک سری 5000، انویدیا از نسل بعدی این فناوری، یعنی Reflex 2، و قابلیت های جدید آن از جمله: «Frame Warp» رونمایی کرد. اما Frame Warp چیست؟

به گفته انویدیا Reflex 2 Frame Warp توانایی تبدیل پلان ها به واقعیت را دارد! در این فناوری، CPU پس از دریافت یک فریم (که توسط GPU ارائه می شود)، موقعیت دوربین فریم بعدی را بر اساس آخرین داده ورودی دریافت شده از سوی کاربر (که توسط ماوس یا کنترلر وارد می شود) محاسبه می کند.

در این شرایط Frame Warp با نمونه برداری موقعیت جدید دوربین از CPU و بازسازی فریم ارائه شده از سوی GPU بر اساس اطلاعات دریافت شده از سوی CPU، از به نمایش گذاشته شدن نتیجه حاصل شده از دریافت آخرین داده ورودی از سوی کاربر اطمینان حاصل کرده و به این ترتیب با کاهش تأخیر، تجربه کاربری همه جانبه و واقع گرایانه ای را برای گیمر رقم می زند!

انواع کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا

در حالیکه انویدیا تنها همراه با چهار مدل از کارت های گرافیک سری 5000 خود در نمایشگاه CES 2025 حضور یافت؛ با این حال انتظار می رود که با نزدیک شدن به نیمه دوم سال جاری میلادی، این کمپانی مدل های جدیدتری از این سری را نیز به بازار معرفی کند! از این رو قصد داریم تا در این بخش ضمن معرفی این 4 کارت گرافیک جدید از کمپانی انویدیا، به شرح مشخصات کلیدی و قابلیت های هر یک از آن ها بپردازیم.

 

انواع کارت گرافیک های معرفی شده سری RTX 50 

کارت گرافیک GeForce RTX 5090

در حال حاضر عنوان قدرتمندترین کارت گرافیک جدید جهان در دستان کارت گرافیک جی فورس RTX 5090 قرار دارد؛ چرا که هیچ یک از کارت های گرافیک فعلی توانایی ارائه عملکردی بهتر (یا حتی هم ارز!) با غول جدید انویدیا را ندارند! همچنین جالب است بدانید که این کارت گرافیک نسبت به نسل پیش از خود، یعنی جی فورس RTX 4090، نیز به طرز قابل توجهی قدرتمندتر بوده و در قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی، خصوصاً در قابلیت های جدیدی همچون: «Multi Frame Generation»، عملکرد بسیار بهتری را از خود به نمایش می گذارد.


مقایسه کامل کارت گرافیک RTX 4090 در برابر RX 7900 XTX


کارت گرافیک GeForce RTX 5090 انویدیا دارای «21760» هسته کودا (CUDA) و «170» مولتی پروسسور استریمینگ (واحد محاسباتی فعال که در عملکرد هسته های RT نقش دارد) است. برای ترسیم یک چشم انداز واضح لازم است بگوییم که کارت گرافیک GeForce RTX 4090 تنها دارای 16384 هسته کودا و 128 هسته RT است! از این رو می توان انتظار داشت که کارت گرافیک RTX 5090 انویدیا در «پردازش موازی» نسبت به نسل پیش از خود، عملکرد بسیار بهتری را ارائه دهد.

کارت گرافیک GeForce RTX 5090 عملکرد خود را با فرکانس پایه «2.01 گیگاهرتزی» و فرکانس بوست «2.41 گیگاهرتزی» به نمایش می گذارد. این کارت گرافیک به یک حافظه ویدیویی (VRAM) از نوع GDDR7 با ظرفیت قابل توجه «32 گیگابایتی» مجهز می باشد که این میزان از ظرفیت، بستر مناسبی برای اجراء روان و سریع نرم افزارهای گرافیکی سنگین و پیچیده مانند: «نرم افزارهای رندرینگ سه بعدی، ویرایش ویدیو و ..» و بازی های ویدیویی مدرن در بهترین سطح از تنظیمات پخش (وضوح، نرخ فریم و ..) را فراهم می سازد.

همچنین انویدیا با اتصال VRAM این کارت گرافیک جدید به یک گذرگاه فوق عریض «512 بیتی»، پهنای باند عظیم «1792 گیگابایت بر ثانیه ای» با سرعت مؤثر حدوداً «28 گیگابیت بر ثانیه» را برای این کارت گرافیک تضمین می کند. از آنجایی که کارت گرافیک GeForce RTX 4090 به واسطه بهره مندی از گذرگاه حافظه «384 بیتی» تنها پهنای باند حدوداً «1 ترابایت بر ثانیه ای» را ارائه می داد؛ می توان گفت که انویدیا در این بخش نیز تلاش کرده است تا عملکرد قدرتمندترین کارت گرافیک جدید خود را نسبت به نسل پیش از آن، به طرز قابل توجهی بهبود بخشد.

 

مقایسه RTX 5090 در برابر RTX 4090 

همچنین لازم است بدانید که ارتقاءهای کارت گرافیک GeForce RTX 5090 نسبت به نسل پیش از خود، تنها به موارد فوق محدود نشده و انویدیا توانسته است اندازه خنک کننده این کارت گرافیک جدید خود را نیز تنها به دو اسلات (دو فن در بخش جلویی و تنها یک دریچه در پشت) کاهش دهد!

با این حال، متأسفانه به نظر می رسد که انویدیا نتوانسته است از منظر شاخص «مصرف برق» کارت گرافیک GeForce RTX 5090 را بهبود ببخشد و مزایای این کارت گرافیک به بهای مصرف برق بیشتر آن تمام شده است! در حالیکه این کارت گرافیک با TGP (توان کل گرافیک) «575 واتی» به یک PSU (منبع تغذیه) با توان «1000 واتی» و یک کانکتور 16 پینی «12 ولتی» نیاز دارد؛ با این حال جالب است بدانید که مصرف برق آن همچنان در بازه ای کمتر از حد مجاز (600 وات) قرار می گیرد!

همچنین همان طور که انتظار می رفت، کارت گرافیک RTX 5090 به عنوان نخستین کارت گرافیک گیمینگ انویدیا بر روی اسلات PCIe 5.0 x16 نصب خواهد شد. این در حالی است که امکان نصب این کارت گرافیک بر روی اسلات های PCIe 4.0 یا حتی PCIe 3.0 (با در نظرگیری افت پهنای باند و بروز محدودیت در عملکرد مادربرد PCIe 3.0) نیز وجود دارد.

کارت گرافیک GeForce RTX 5080

کارت گرافیک GeForce RTX 5080 به عنوان دومین کارت گرافیک جدید قدرتمند انویدیا در نظر گرفته می شود. در حالیکه بر روی کاغذ شباهت مشخصات فنی این کارت گرافیک با نسل پیش از خود (RTX 4080) انکارناپذیر است، با این حال معماری جدید Blackwell انویدیا و قابلیت های جدید فناوری DLSS 4 به این کارت گرافیک اجازه می دهد تا عملکرد بهتری را نسبت به RTX 4080 از خود به نمایش بگذارد!

کارت گرافیک GeForce RTX 5080 انویدیا به یک پردازنده گرافیکی با نام رمز «GB203-400-A1» مجهز بوده و دارای «10752» هسته کودا و «84» مولتی پروسسور استریمینگ است. در حالیکه در نگاه اول به نظر می رسد که انویدیا برای دومین کارت گرافیک جدید قدرتمند خود ارتقاءهای چندان چشمگیری را نسبت به نسل های پیشین (مثلاً کارت گرافیک RTX 4080 Super با 10240 هسته کودا) در نظر نگرفته است؛ اما با بررسی جزئی تر، وجوه متمایز کننده GeForce RTX 5080 از نسل های پیشین آشکار می شود!

 

مقایسه RTX 5080 در برابر RTX 4080 

به عنوان مثال، در حالیکه GeForce RTX 5080 «ظرفیت حافظه ویدیویی 16 گیگابایتی» و «گذرگاه حافظه 256 بیتی» نسل پیش از خود را به ارث برده است؛ با این حال حافظه ویدیویی نوع «GDDR7»، پهنای باند «960 گیگابایت بر ثانیه ای» و پشتیبانی این کارت گرافیک از «Multi Frame Generation»، عملکرد بهتر این کارت گرافیک جدید نسبت به نسل پیش از آن را تضمین می کند. در جدول زیر نیز می توانید میزان بهبود نرخ فریم کارت گرافیک GeForce RTX 5080 نسبت به کارت گرافیک GeForce RTX 4080 Super در هنگام اجراء برخی از بازی های ویدیویی محبوب را مشاهده کنید:

 

ری تریسینگ

عنوان بازی

میزان بهبود نرخ فریم

 

خاموش

Call of Duty: Black Ops 6

4.5%

Doom Eternal

5.2%

 

روشن

Indiana Jones and the Great Circle

21%

Doom Eternal

6.2%

 

از سوی دیگر بنا به گزارشات ارائه شده از سوی برخی از بنچمارک های معتبر، نرخ فریم تولیدشده توسط کارت گرافیک GeForce RTX 5080 در هنگام اجراء بازی های سازگار با DLSS 4 نسبت به نرخ فریم ارائه شده توسط نسل پیشین حدود «2 برابر» بیشتر است.

در نهایت لازم به ذکر است که کارت گرافیک GeForce RTX 5080 با فرکانس پایه «2.3 گیگاهرتزی» و فرکانس بوست «2.6 گیگاهرتزی» عملکرد خود را به نمایش گذاشته و به واسطه ارائه توان کل گرافیک «360 واتی» به یک منبع تغذیه با حداقل توان «850 واتی» نیاز دارد.

کارت گرافیک GeForce RTX 5070

در حال حاضر کارت گرافیک GeForce RTX 5070 به عنوان مقرون به صرفه ترین کارت گرافیک جدید انویدیا در نظر گرفته می شود! به ادعای انویدیا این کارت گرافیک میان رده به واسطه پشتیبانی از قابلیت های جدید DLSS 4 مانند: «Multi Frame Generation» و «رندرینگ عصبی» و بهبود نرخ فریم خود در این حالت، قادر است عملکردی مشابه با کارت گرافیک پرچمدار سال گذشته این کمپانی، یعنی RTX 4090، را از خود به نمایش بگذارد!

در حالیکه کارت گرافیک GeForce RTX 5070 انویدیا اغلب شاخصه های کلیدی از جمله: «حافظه ویدیویی 12 گیگابایتی و گذرگاه حافظه 192 بیتی» نسل پیش از خود، یعنی RTX 4070، را به ارث می برد؛ با این حال به نظر می رسد که انویدیا با افزایش چند صد عددی هسته های کودا این کارت گرافیک به «6144 عدد» و تغییر نوع حافظه گرافیکی آن به «GDDR7» تلاش کرده است تا مدیریت و عملکرد هر چه بهتر این کارت گرافیک در هنگام اجراء «نرم افزارهای پیچیده» و «بازی های مدرن در سطوح بالا تنظیمات پخش» را تضمین نماید.

 

مقایسه RTX 5070 در برابر RTX 4070 

از سوی دیگر از آنجایی که کارت گرافیک GeForce RTX 5070 به «48» مولتی پروسسور استریمینگ مجهز است و با فرکانس پایه «2.1 گیگاهرتزی» و فرکانس بوست «2.5 گیگاهرتزی» عملکرد خود را به نمایش می گذارد؛ انتظار می رود که این کارت گرافیک به ظاهر میان رده، بازی های سازگار با قابلیت Multi Frame Generation فناوری DLSS 4 را با نرخ فریمی بسیار بالاتر از حد انتظار و مشابه با نرخ فریم 219 فریم بر ثانیه ای RTX 4090 اجراء نماید!

در نهایت لازم به ذکر است که کارت گرافیک GeForce RTX 5070 بر روی یک اسلات PCIe 5.0 x16 نصب می شود و به واسطه ارائه توان کل گرافیک «250 واتی»، برای ارائه عملکرد به یک منبع تغذیه با حداقل توان «700 واتی» نیاز دارد.

کارت گرافیک GeForce RTX 5070 Ti

با توجه به مشخصات ارائه شده از سوی انویدیا برای کارت گرافیک GeForce RTX 5070 Ti به نظر می رسد که این کارت گرافیک جدید انویدیا در واقع یک گام جلوتر از نسل پیش (RTX 4070 Ti) و نسخه پایه خود (RTX 5070) است. به نظر می رسد که انویدیا در این کارت گرافیک میان رده با افزایش 37 درصدی تعداد هسته های کودا تلاش کرده است تا با در نظرگیری نیازهای متفاوت کاربران، یک نسخه قدرتمندتر اما کمی گران قیمت تر از کارت گرافیک GeForce RTX 5070 را نیز در اختیار آنان قرار دهد.

کارت گرافیک GeForce RTX 5070 Ti دارای «8960» هسته کودا بوده و با وجود اینکه ظرفیت «16 گیگابایتی» حافظه ویدیویی نسل پیش از خود را حفظ کرده است، با این حال انتظار می رود که به واسطه تغییر نوع حافظه ویدیویی به «GDDR7» این کارت گرافیک عملکرد ایده آل تری را نسبت به RTX 4070 Ti از خود به نمایش بگذارد. همچنین انویدیا با به کارگیری از پردازنده گرافیکی مدل «GB203-200-A1» با فرکانس پایه «2.3 گیگاهرتزی» و فرکانس بوست «2.45 گیگاهرتزی» و گذرگاه حافظه «256 بیتی» در این کارت گرافیک، پهنای باند «896 گیگابایت بر ثانیه ای» را به کاربران این کارت گرافیک جدید خود وعده می دهد. برای ترسیم یک چشم انداز واضح لازم است بگوییم که میزان پهنای باند کارت گرافیک GeForce RTX 5070 Ti پهنای باند نسبت به RTX 4070 Ti با پهنای باند «504 گیگابایت بر ثانیه ای» حدود «78 درصد» افزایش یافته است!

 

مقایسه RTX 5070 Ti در برابر RTX 4070 Ti 

کارت گرافیک GeForce RTX 5070 Ti مشابه با سایر مدل های کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا از فناوری DLSS 4 و ری تریسینگ به صورت کامل پشتیبانی کرده و به ادعای انویدیا قادر است در هنگام اجراء بازی های مطرحی همچون: «Cyberpunk 2077 ،Black Myth: Wukong و Alan Wake 2» در تنظیمات «1440p» نرخ فریم «2 برابری» را نسبت به RTX 4070 Ti ارائه دهد! لازم به ذکر است که به دلیل عدم عرضه این کارت گرافیک به بازار، این ادعای انویدیا تاکنون به صورت عینی اثبات نشده است.


راهنمای خرید کارت گرافیک گیمینگ


در نهایت جالب است بدانید که برخلاف عملکرد قدرتمندتر کارت گرافیک GeForce RTX 5070 Ti نسبت به RTX 4070 Ti، مصرف برق این کارت گرافیک تنها «15 وات» افزایش یافته و این کارت گرافیک جدید انویدیا برای ارائه توان کل گرافیک «300 واتی» تنها به یک منبع تغذیه با حداقل توان «700 واتی» نیاز دارد!

جزئیات عرضه و قیمت کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا

جزئیات عرضه و برچسب قیمت مدل مرجع (ساخت کمپانی انویدیا) و MSRP (قیمت پیشنهادی تولیدکننده برای خرده فروشان) هر یک از کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا به شرح زیر است:

 

مدل

تاریخ عرضه

برچسب قیمتی

GeForce RTX 5070

20 فوریه 2025 - 2 اسفند 1403

549 دلار

GeForce RTX 5070 Ti

20 فوریه 2025 - 2 اسفند 1403

749 دلار

GeForce RTX 5080

30 ژانویه 2025 - 11 بهمن 1403

999 دلار

GeForce RTX 5090

30 ژانویه 2025 - 11 بهمن 1403

1999 دلار

 


آیا لپ تاپ و قطعات کامپیوتر در سال 2025 گران تر خواهند شد؟


5 نکته جالب در رابطه با کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا که نمی دانستید!

·         به لطف رقابت تنگاتنگ انویدیا با AMD بر سر تولید کارت های گرافیک میان رده، انویدیا برچسب قیمتی مدل های میان رده کارت های گرافیک سری 5000 خود (RTX 5070 و RTX 5070 Ti) را آن چندان که انتظار می رفت، افزایش نداد!

·         کمپانی AMD برای افزایش سلطه خود به بازار و جلوگیری از گمراه شدن کاربران در حین خرید، روند پیشین خود برای نام گذاری کارت های گرافیک را تغییر داد! به عنوان مثال در این رویکرد، کارت گرافیک Radeon RX 9070 به عنوان رقیب هم تراز کارت گرافیک GeForce RTX 5070 انویدیا در نظر گرفته می شود!

·         در حال حاضر تنها دو کارت گرافیک از سری 5000 انویدیا به بازار عرضه شده اند و هر دو مدل به دلیل تقاضای بسیار بالای کاربران بسیار کمیاب هستند!

·         بر اساس برخی از گزارشات اخیر به نظر می رسد که انویدیا قصد دارد یک نسخه قدرتمندتر از کارت گرافیک GeForce RTX 5080 را تا اواخر سال جاری میلادی به بازار معرفی کند. بر اساس این گزارشات، به نظر می رسد که این کارت گرافیک پردازنده گرافیکی مدل پایه را به ارث ببرد و تنها ظرفیت حافظه ویدیویی آن از ظرفیت «16 گیگابایتی» مدل پایه به «24 گیگابایت» و گذرگاه حافظه آن از «256 بیت» به «320 بیت یا بیشتر» افزایش یابد!

·         بر اساس شایعات پیش بینی می شود که انویدیا با عرضه یک نسخه نسبتاً ارزان قیمت از کارت های گرافیک سری 5000 خود تحت عنوان «GeForce RTX 5060»، ضمن معرفی یک جانشین برای کارت گرافیک RTX 4060، نیازهای کاربران نیمه حرفه ای و گیمرها مبتدی دارای بودجه مالی محدود را هدف قرار دهد.

کلام پایانی

در نهایت انتظار می رود که انویدیا در همکاری مستقیم با سایر سازندگان کارت های گرافیک نظیر: «ایسوس، کالرفول، گین وارد، گلکس، گیگابایت، اینو تری دی، کی اف ای 2، پالیت، زوتاک، پی ان وای و …» نسخه ها و طرح های متنوع تری از کارت های گرافیک سری 5000 خود را به بازار عرضه کند.

همچنین انتظار می رود که مدل های مخصوص به لپ تاپ پردازنده های گرافیکی سری 5000 انویدیا همراه با طیف متنوعی از لپ تاپ ها از سازندگان صاحب نام از جمله: «ایسوس، ایسر، دل، گیگابایت، اچ پی، لنوو، ام اس آی، ریزر و …» از مارس 2025 (نیمه دوم اسفند 1403 تا نیمه اول فروردین ماه 1404) به بازار راه یابند.

جدول مشخصات کامل فنی کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا

 

مدل

RTX 5070

RTX 5070 Ti

RTX 5080

RTX 5090

مشخصات فنی

معماری

Blackwell

مدل پردازنده

GB205-300-A1

GB203-200-A1

GB203-400-A1

GB202-400-A1

واحد محاسباتی فعال (چیپست)

(50) 48

(84) 70

(84) 84

(192) 170

هسته های کودا/ سایه زن فعال

6,144

8,960

10,752

21,760

هسته های تنسور

192

280

336

680

توان هوش مصنوعی هسته های تنسور (TOPS)

988

1,406

1,801

3,352

فرکانس پایه (مگاهرتز)

2,160

2,300

2,300

2,010

فرکانس بوست (مگاهرتز)

2,510

2,450

2,620

2,410

نوع حافظه ویدیویی

GDDR7

ظرفیت حافظه ویدیویی

(گیگابایت)

12

16

16

32

گذرگاه حافظه (بیت)

192

256

256

512

پهنای باند حافظه (گیگابایت بر ثانیه)

672

896

960

1,792

نوع اسلات

(PCI Express)

5.0 x16

توان کل گرافیک/ TGP (وات)

250

300

360

575

کانکتور منبع تغذیه

12V-2×6

توان منبع تغذیه (وات)

700

700

850

1000

آستانه حرارتی (سانتی گراد)

85

88

88

90

پورت های I/O

(ورودی/ خروجی)

3 عدد دیسپلی پورت 2.1b

1 عدد HDMI 2.1

 

اعلام نشده

3 عدد دیسپلی پورت 2.1b

1 عدد HDMI 2.1

3 عدد دیسپلی پورت 2.1b

1 عدد HDMI 2.1

قابلیت های نمایش (وضوح/ نوسازی)

4K/480 Hz

8K/120 Hz

4K/480 Hz

8K/120 Hz

4K/480 Hz

8K/120 Hz

4K/480 Hz

8K/120 Hz

مدل مرجع

(Founders Edition)

دارد

ندارد

دارد

دارد

 

سوالات متداول

کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا با کدام سیستم ها سازگار هستند؟

تمامی انواع کارت های گرافیک سری RTX 5000 انویدیا با سیستم های مجهز به پردازنده های جدید، یعنی نسل «سیزده و چهاردهم» و سری «Core Ultra 200» کمپانی اینتل و سری های «Ryzen 7000 ،Ryzen 5000 و Ryzen 9000» کمپانی AMD، سازگاری دارند.


همچنین میتوانید مطلب « چه کارت گرافیکی مناسب مادربرد من است؟ » را مطالعه کنید.


آیا کارت های گرافیک قدیمی انویدیا از DLSS 4 پشتیبانی می کنند؟

خیر، به دلیل وابستگی قابلیت های جدید DLSS 4 به معماری Blackwell، کارت های گرافیک سری 4000 انویدیا به قبل تنها از قابلیت های «DLSS Ray Reconstruction ،DLSS Super Resolution و Deep Learning Anti-Aliasing یا همان DLAA» پشتیبانی می کنند.


برای مدیریت کارت های گرافیک سری 5000 انویدیا از چه نرم افزاری استفاده کنیم؟

شما می توانید با استفاده از نرم افزار GeForce Experience Nvidia، «تنظیمات را بررسی و درایورها را به روزرسانی کرده و بر روی عملکرد کارت گرافیک نظارت داشته باشید».


معایب کارت های گرافیک سری RTX 50 انویدیا چیست؟

به باور کارشناسان انویدیا در این سری از کارت های گرافیک جدید خود، با ارائه نکردن جزئیاتی همچون: «عملکرد خام» و «مقایسه های اشتباه» سعی به گمراه کردن کاربران دارد. همچنین برخی از کارشناسان بر این باورند که انویدیا در این سری از کارت های گرافیک خود، مشکلات مربوط به ظرفیت حافظه ویدیویی (VRAM) را برطرف نکرده و تمرکز اصلی خود را (بیش از آنچه که باید) بر روی «هوش مصنوعی» قرار داده است! از سوی دیگر، برخی از کاربران بر این باورند که برچسب قیمتی کارت های گرافیک جدید انویدیا همچنان بسیار گران قیمت است!


مشاوره خرید لپ مال

سوالات رایج کاربران


تمامی انواع کارت های گرافیک سری RTX 5000 انویدیا با سیستم های مجهز به پردازنده های جدید، یعنی نسل «سیزده و چهاردهم» و سری «Core Ultra 200» کمپانی اینتل و سری های «Ryzen 7000 ،Ryzen 5000 و Ryz

خیر، به دلیل وابستگی قابلیت های جدید DLSS 4 به معماری Blackwell، کارت های گرافیک سری 4000 انویدیا به قبل تنها از قابلیت های «DLSS Ray Reconstruction ،DLSS Super Resolution و Deep Learning Ant

شما می توانید با استفاده از نرم افزار GeForce Experience Nvidia، «تنظیمات را بررسی و درایورها را به روزرسانی کرده و بر روی عملکرد کارت گرافیک نظارت داشته باشید».

به باور کارشناسان انویدیا در این سری از کارت های گرافیک جدید خود، با ارائه نکردن جزئیاتی همچون: «عملکرد خام» و «مقایسه های اشتباه» سعی به گمراه کردن کاربران دارد. همچنین برخی از کارشناسان بر
empty comment

هیچ نظر یا دیدگاهی برای این محصول ثبت نشده.

کارت گرافیک ایسوس مدل ProArt RTX 4060 Ti O16G
کارت گرافیک ایسوس مدل ProArt RTX 4060 Ti O16G

59,900,000 تومان

کارت گرافیک ایسوس مدل Dual RTX 4060 Ti O16G
کارت گرافیک ایسوس مدل Dual RTX 4060 Ti O16G

54,500,000 تومان

کارت گرافیک ام اس آی مدل GeForce RTX 4070 SUPER 12G GAMING X SLIM
کارت گرافیک ام اس آی مدل GeForce RTX 4070 SUPER 12G GAMING X SLIM

ناموجود

کارت گرافیک ام اس آی مدل GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 3X OC
کارت گرافیک ام اس آی مدل GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 3X OC

ناموجود

back to top