سبد خرید شما خالیست.
وقتی افراد به خرید کامپیوتر فکر میکنند، معمولاً یک تصویر سنتی از یک کیس به همراه یک مانتیور به ذهنشان خطور خواهد کرد، اما پیشرفتهای کنونی در حوزه فناوری باعث تغییرات زیادی در تصورات سنتی و خرید کامپیوتر شده است. امروزه حوزه IT طیف گستردهای از فناوریهای پیشرفته را متناسب با نیاز کاربران در اختیارشان میگذارد و کامپیوترهای همه کاره یا اصطلاحاً All-in-one یکی از این فناوریهای جذاب است.
قدمت اولین کامپیوتر آل این وان مربوط به سال 1988 است که توسط اپل به بازار عرضه شد. پس از آن کمپانیهای Dell، Lenovo، HP و مایکروسافت ساخت این مدل کامپیوتر را شروع کردند.
اگرچه این سیستمها با هدف صرفهجویی در فضا کاربران به بازار عرضه شده است اما به خوبی همهی نیازهای آنها را برطرف میسازد. با اینحال شناخت اجزای داخلی آن و انتخاب سختافزار متناسب با نیاز کاربر یکی از موارد ضروری در خرید کامیپوتر آل این وان است. این مطلب یک راهنمای کامل در این زمینه است و هر آنچه که باید در مورد این سیستمهای همه کاره بدانید را در اختیارتان خواهد گذاشت.
کامیپوتر آل این وان (All-in-ones)، که به اختصار AIO PC نیز گفته میشود، یک کامپیوتر رومیزی و فاقد کیس است که قطعات سختافزاری مانند مادربرد، پردازنده، کارت گرافیک و... در یک محفظهی جمعجور در پشت نمایشگر قرار دارند.
در واقع تمام اجرای یک کامپیوتر معمولی در آل این وان در پشت صفحه نمایشگر قرار میگیرد و کاربر برای استفاده تنها نیاز به صفحه کلید و ماوس دارد. همچنین بسیاری از مدلهای آل این وان دارای نمایشگرهای لمسی هستند و از درایور و حافظههای مختلف پشتیبانی میکنند.
اگر بین خرید لپ تاپ یا کامپیوتر تردید دارید حتماً مقاله « لپ تاپ یا کامپیوتر، کدامیک بهتر است؟ » را مطالعه کنید.
قطعات سختافزاری کامیپوتر آل این وان معیارهای شبیه به کامپیوترهای معمولی و لپتاپ دارد، اما با توجه به نوع کاربری هر سیستم کامپیوتر به ویژه رایانههای گیمینگ سختافزار لپتاپ و کامپیوتر معمولی گاهی اوقات بالاتر است. قطعات سختافزاری all in one شامل موارد زیر است:
- پردازنده: کمپانی اینتل و AMD از تولیدکنندگان اصلی پردازندههای کامپیوتری هستند که تولید پردازنده کامپیوترهای همه کاره را نیز بر عهده دارند. از مدلهای پردازنده اینتل در سیستم All in one میتوان به سری Core و از پردازندههای AMD میتوان به سری رایزن این کمپانی اشاره کرد.
- کارتهای گرافیک: کارت گرافیک در کامپیوتر آل این وان مانند لپتاپ با مادربرد ترکیب میشود. این کارتها از قدرت بالایی برخوردار هستند اما متاسفانه قابلیت ارتقاء را ندارند.
- هارد دیسک: سرعت چرخش دیسک در بیشتر کامپیوترهای همه کاره حداقل 5200 دور در دقیقه است. این ویژگی باعث کاهش میزان انرژی مصرفی میشود. عمدتاً این مدل سیستمها از هاردهای معمولی تا هاردهای SSD نیز پشتیبانی میکنند.
قبل از اقدام به خرید رم برای ارتقا سیستم خود مقاله « راهنمای جامع خرید رم کامپیوتر و رم لپ تاپ » را مطالعه کنید.
رایانه های همه کاره از نظر ویژگی و عملکرد بسیار شبیه به سیستمهای معمولی هستند. تنها تفاوت بین این دو کامپیوتر در تعداد قطعات داخلی آن باشد. در حالیکه کامپیوترهای معمولی دارای کیس و یک مانتیور جداگانه هستند، all in one همهی اینها را در یک نمایشگر ترکیب میکند. این ترکیب باعث کوچکترین شدن کامپیوتر آل این وان نسبت به رایانههای معمولی میشود.
یکی دیگر از تفاوتهای کامپیوتر همه کاره با کامپیوتر معمولی گزینهی ارتقاء قطعات است. در سیستمهای معمولی با باز کردن کیس و با توجه به مادربورد میتوانید قطعات جدید را نصب و جایگزین سازید، اما در سیستمهای همه کاره تعویض قطعات جدید بدون کمک یک متخصص امکانپذیر نیست. تنها گزینه قابل ارتقاء توسط کاربران در این سیستم حافظه ذخیرهسازی است.
شاید در نگاه اول خرید آل این وان چندان جالب و مقرون به صرفه به نظر نرسد اما زمانی که از ویژگیهای و سختافزار قدرتمند آن باخبر شوید، بهطور حتم در خرید آن شک و تردید نخواهید داشت.
بارزترین ویژگی کامپیوتر All in one سایز کوچک آن است که براساس اندازه نمایشگر (21، 23 و... تا 34 اینچی) متغییر است. این کوچک بودن علاوه بر یک طراحی شیک و جمعجور باعث میشود تا وجود کابلهای متعدد تا حد بسیار زیادی کاهش یابد. از دیگر ویژگیهای این کامپیوتر محبوب میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایایی کامپیوتر all in one همانطور که در قسمت ویژگیهای این سیستم خواندید واضح است. آنها یک انتخاب عالی برای فضاهای کوچک هستند که عمدتاً شلوغی و ظاهری پر از کابل را ندارند و بهدلیل طراحی استوانهای فضای بسیار کمی را در میز اِشغال میکنند. با اینحالAIO PC مانند هر سیستم دیگری دارای نقاط ضعفی نیز است که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در هنگام خرید کامپیوتر همه کاره اولین قدم این است نوع عملکردی که انتظار دارید سیستم به شما ارائه دهد، مشخص کنید. بهعنوان مثال اگر میخواهید از برنامههای Adobe مانندAdobe Creative Suite استفاده کنید، باید به سراغ کامپیوتر آل این وان با پردازندههای اینتل مدل i7 یا i9 بروید اما اگر با برنامههای ضعیفتر سروکار دارید مانند Quickbooks میتوانید یک سیستم با پردازنده Intel Core i5 انتخاب کنید.
همچنین اگر تنها کارهایی سبک مانند ورود اطلاعات و بررسی ایمیل را انجام میدهید نیازی به یک کارت گرافیک مستقل ندارید اما اگر خدمات استریم یا ویدئو کنفرانس را انجام میدهید، نیاز است که کامپیوتر all in one با کارت گرافیک مستقل تهیه کنید.
دیگر فاکتورهای مهم در خرید کامپیوتر همه کاره عبارتند از:
دو دلیل اصلی وجود دارد که افراد به سراغ کامپیوتر آل این وان میروند. دلیل اول فضا و دولیل دوم زیبایی آن است. همانطور که اشاره کردیم AIOها از نظر طراحی بسیار جمعوجور هستند، بنابراین انتخاب این سیستم برای کسانی که فضای زیاد به ویژه میزهای بزرگ ندارند، انتخابی مناسب است.
معمولاً شرکت یا سازمانهایی که فضایی بسیار محدود برای فعالیت کاربران دارند، به سراغ all in one میروند که نسبت به لپتاپ کارآیی و عملکرد بالاتری نیز ارائه میدهد.
با این حال افراد بسیار زیادی به دلیل زیبایی و لوکس بودن این کامپیوتر به سراغ آن میروند. تصویر کنید یک صفحه نمایش 32 اینچی به همراه بلندگو و وبکم با یک کیفیت تصویر فوقالعاده چه جذابیتی به اتاق کار شما میدهد!
قیمت کامپیوتر آل این وان به فاکتورهای مهمی بستگی دارد. نوع پردازنده، مدل کارت گرافیک، میزان حافظه رم، نوع ذخیرهساز و حجم آن، برند تولیدکننده و... از عوامل مهم در قیمت نهایی کامپیوتر all in one است. با اینحال قیمت کامپیوتر آل این وان دست دوم نسبت به آکبند بسیار مناسبتر و مقرونبه صرفه است. اگر قصد خرید کامپیوتر آل این وان استوک را دارید، حتماً از سلامت قطعات سختافزاری آن مطمئن شوید و از فروشنده مهلت تست بگیرید.
تنوع بر کامپیوتر all in one امروزه بسیار گسترده است. کمپانیهای صاحبنام و بزرگی مانند ایسوس، MSi، اپل، HP، لنوو و... در این زمینه مدلهای مختلفی را به بازار عرضه کردهاند. با اینحال برخی از مدلهای این سیستم همه کاره میان کاربران پرطرفدار و تبدیل به بهترین شده است که در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
آیمک 27 اینچی اپل با صفحه نمایش 5K یکی از محبوبترین ALL IN ONEها در سال 2020 است. این سیستم از فضای رنگی P3 و فناوری True Tone پشتیبانی میکند و برای کارهای حرفهای مانند ویرایش عکس و ادیت ویدیو ایدهآل است. همچنین دارای وب کم با وضوح کامل (FHD) و سه میکروفون برای تماسهای ویدیویی با کیفیت بالا است و از درگاه Thunderbolt 3 با دو نمایشگر با وضوح 4K پشتیبانی میکند.
CPU: نسل دهم اینتل 8 هستهای i7 و 10 هستهای اینتل i9
کارت گرافیک: AMD Radeon Pro 5300 یا AMD Radeon Pro 5500 XT
رم: تا 128 گیگابایت DDR4
فضای ذخیره سازی: تا 8 ترابایت SSD
مزایا:
معایب:
در سال 2020 بهترین مدل کامپیوتر آل این وان در میان کسبوکارهای مختلف متعلق به برند Dell مدل OptiPlex 3280 است. این سیستم برای بیشتر مشاغل یک انتخاب عالی است.
همچنین شرکتهایی که از کارتهای هوشمند برای احراز هویت یا اهداف دیگر استفاده میکنند، میتوانند صفحه کلید این سیستم را با استفاده از کارت هوشمند انتخاب کنند. این مدل از گزینههای اتصال Wi-Fi 6، Bluetooth 5، OptiPlex و اترنت سیمی پشتیبانی میکند.
CPU: نسل دهم Intel Core
کارت گرافیک: Intel UHD
رم: 4 تا 32 گیگابایت
فضای ذخیره سازی: 500 گیگابایت تا 2 ترابایت
مزایا:
معایب:
آل این وان 21.5 اینچی کمپانی اچ پی بسیار مقرونبهصرفه است و بسیاری از عملکردهای مختلف و محاسبات روزمره را به خوبی پشتیبانی میکند. این مدل با قیمت مناسب مجهز به HP 22 Wi-Fi 5، Ethernet و بلوتوث 4.2 برای اتصال و جفت شدن لوازم جانبی بیسیم مانند صفحه کلید، موس و هدفون است.
CPU: AMD Athlon Silver 3050U
کارت گرافیک: Integrated AMD Radeon
رم: تا 16 گیگابایت
فضای ذخیره سازی: 256 گیگابایت تا 2 ترابایت SSD
مزایا:
معایب:
نظرات
.نظر خود را با ما در میان بگذارید