چگونه کارت گرافیک بخریم؟ 9 نکته هنگام خرید کارت گرافیک
  • 08 اسفند 1400

چگونه کارت گرافیک بخریم؟ 9 نکته هنگام خرید کارت گرافیک

قبل از خرید هر وسیله‌ای باید در مورد آن اطلاعات خوبی داشته باشید. یکی از این وسیله‌ها کارت گرافیکی است. بسیاری از افراد از نکات مهم هنگام خرید کارت گرافیک آگاه نیستند. همچنین کارت گرافیک از تنوع بالایی در بازار برخوردار است و همین موضوع می‌تواند انتخاب را سخت کند. به همین علت در این مطلب می‌خواهیم به نحوه خرید کارت گرافیکی و مهم‌ترین نکات حین خرید کارت گرافیک بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

کارت گرافیک

هر کارت گرافیک از اجزای مختلفی تشکیل شده است. این اجزا شامل پردازنده گرافیکی، حافظه ویدئویی و پهنای باند است.

پردازنده گرافیکی

شاید بتوان گفت مهم‌ترین جز کارت گرافیک، پردازنده گرافیکی آن است. پردازنده گرافیکی وظیفه انجام محاسبات و ترسیمات گرافیکی را به عهده دارد. در واقع این موضوع باعث می‌شود تا بسیاری از خصوصیات و توانایی کارت گرافیک بسیار به پردازنده گرافیکی آن وابسته باشد. نام گذاری و شناسایی یک کارت گرافیکی نیز بر اساس پردازنده آن انجام می‌شود.

حافظه ویدئویی

حافظه ویدئویی دومین شاخصه مهم در عملکرد کارت گرافیک است و از نظر اهمیت در جایگاه دوم قرار می‌گیرد. ظرفیت حافظه ویدئویی بر اساس گیگابایت عنوان می‌شود. به همین علت گاهی اوقات کارت‌های گرافیکی با ظرفیت آنها نام گذاری می‌شوند. لازم به ذکر است که ظرفیت حافظه ویدئویی مشخص‌کننده کارایی و عملکرد نیست و عملکرد دستگاه به شاخص دیگری به نام پهنای باند حافظه نیز وابسته است.

پهنای حافظه باند

پهنای حافظه باند به مقدار حافظه‌ای گفته می‌شود که پردازنده گرافیکی در بازه زمانی ثانیه به آن دسترسی دارد. روشن است که هر چقدر مقدار این حافظه بیشتر باشد عملکرد دستگاه نیز بهتر خواهد بود. چیزی که عملکرد پهنای باند را مشخص می‌کند فرکانس حافظه باند است.


اگر قصد خرید کارت گرافیک برای ماینینگ را دارید مقاله « چه کارت گرافیکی برای ماینینگ خوب است؟ » را می توانید مطالعه کنید.


پردازنده کارت گرافیک

چند نکته در هنگام خرید کارت گرافیک

قبل از خرید کارت گرافیک باید به خوبی تحقیق کنید و با دیدی روشن نسبت به خرید اقدام فرمایید. در صورتی که اطلاعات کافی در این خصوص نداشته باشید، قادر نخواهید بود محصول مناسب خود را پیدا کنید و در نتیجه خرید شما رضایت بخش نخواهد بود. در ادامه می‌خواهیم به شرح مهم‌ترین نکات در حین خرید کارت گرافیک بپردازیم، پس با ما همراه باشید.

نوع کاربری

اولین نکته‌ای که در هنگام خرید کارت گرافیک باید به آن دقت کنید، کاربری است. در واقع کارت‌های گرافیک بر اساس کاربری‌های مختلف به دسته‌های گوناگون تقسیم‌بندی می‌شوند. شما باید بدانید کارت گرافیک را برای چه هدف و استفاده‌ای می‌خواهید تا بتوانید محصول مناسب را انتخاب کنید زیرا مشخصات کارت گرافیک بر اساس نوع کاربری آن مشخص می‌شود. در ادامه به معرفی کاربری‌های مختلف می‌پردازیم.

خروجی گرفتن از تصویر

همانطور که گفتیم در هنگام خرید کارت گرافیکی باید به کاربری آن دقت کنید. یکی از پرکاربردترین استفاده‌های کارت‌های گرافیکی خروجی گرفتن از تصاویر است و پردازنده مرکزی یا CPU نیز مسئول محاسبات پردازشی است. البته امروزه پردازنده‌های گرافیکی در بازار موجود هستند که می‌توانند به تنهایی از تصویر خروجی بگیرند و امور پردازشی آن را نیز انجام بدهند و در نتیجه نیازی به کارت گرافیک مستقل نخواهد بود و می‌توان از پردازنده گرافیکی برای خروجی گرفتن از تصویر استفاده کرد و در این صورت نیازی به کارت گرافیک نخواهید داشت.

 در واقع پردازنده‌های گرافیکی عملکرد بهتری نسبت به کارت‌های گرافیکی پایین رده و میان رده ای همچون GT 610، HD 5450، HD 6450 دارند. ما خرید کارت گرافیکی در این سطح را به شما پیشنهاد نخواهیم کرد زیرا فایده ای نسبت به پردازنده‌های گرافیکی نخواهد داشت. به عنوان مثال پردازنده‌های مرکزی همچون i5، i7 و مشابه عملکردی بهتر از کارت‌های مستقل گرافیکی دارند.

به عنوان مثال اگر از پردازنده‌ای همچون نسل Skylake اینتل استفاده می‌کنید به هیچ عنوان نباید سمت خرید کارت گرافیکی همچون GeForce GT 1030 بروید، زیرا چنین کارت گرافیکی‌هایی عملکردی بسیار پایین‌تر از پردازنده اصلی دارند.

چند رسانه ای

منظور از چندرسانه‌ای نمایش محتواهایی همچون ویدئوهای باکیفیت، فیلم‌های Full HD و سه بعدی است. لازم به ذکر است که در این صورت نیز پردازنده‌های گرافیکی تا حدودی پاسخگو هستند اما بهتر است که یک کارت گرافیکی مستقل همچون GeForce GT 1030 خریداری کنید.

گیمینگ

مهم‌ترین کاربرد کارت‌های گرافیک استفاده در دنیای گیمینگ است. این کاربری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در نتیجه تولید کنندگان به طور انحصاری چنین کارت گرافیکی‌هایی تولید می‌کنند. شرکت انویدیا کارت‌های گرافیکی خود را در نام‌های GTX و RTX به بازار عرضه کرده است.

کارت گرافیک گیمینگ


اگر قصد جمع آوری یک سیستم گیمینگ دارید حتماً مقاله « مادربرد گیمینگ چه مشخصاتی باید داشته باشد؟ » را درباره مادربردهای گیمینگ هم مطالعه کنید.


وضوح تصویر

نکته بعدی که باید در هنگام خرید کارت گرافیک حتماً در نظر بگیرید وضوح تصویر است. روشن است که وضوح تصویر بیشتر نیازمند بار پردازشی بیشتر است و در نتیجه به حافظه ویدئویی بیشتری نیز نیاز دارد. دقت کنید که با افزایش وضوح تصویر نیاز به کارت گرافیکی قدرتمند و با پهنای باند بیشتر نیز افزایش پیدا می‌کند.

نرخ فریم دهی

در هنگام خرید کارت گرافیک باید به نرخ فریم دهی نیز دقت کنید. اجرای روان بازی نیازمند کارت گرافیکی است که بتواند در هر ثانیه تعداد مورد قبولی فریم را رندر و به نمایش بگذارد. نمی‌توان تعداد دقیقی را برای این شاخص مشخص کرد اما اکثرا اتفاق نظر دارند که زیر 30 فریم در ثانیه نمی‌تواند بازی روانی را برای شما ارائه دهد. نرخ مورد قبول برای بسیاری از گیمرها حدود 60 فریم است.

فیتلر های نرم افزاری

روشن است که با بهره گیری از از فیلترهای گرافیکی مختلف کیفیت بافت و تصویر بهبود پیدا می‌کند. در واقع سایه پردازی ها، نور و ... بسیار بهتر از قبل نمایش داده می‌شوند. روشن است که استفاده از چنین فیلترهایی باعث افزایش بار پردازشی می‌شوند. در نتیجه اگر می‌خواهید از فیلترهای مختلف استفاده کنید یا هدف شما کار کردن با نرم افزارهایی چون HairWorks باید یک کارت گرافیکی بسیار قوی را انتخاب کنید.

میزان مصرف انرژی و حرارت تولیدی

از نکات بسیار مهم در حین خرید کارت گرافیکی، میزان مصرف انرژی و حرارت تولیدی یا TDP است. این مقدار بر اساس وات مشخص می‌شود که نشان دهنده میزان توان مصرفی و میزان حرارت تولید شده توسط کارت گرافیک است. این شاخص به عوامل بسیاری بستگی دارد که از جمله آنها می‌توان به تعداد ترانزیستورهای بکار رفته در تراشه و نحوه تولید کارت گرافیک اشاره کرد.

 با توجه به موارد ذکر شده می‌توان این‌گونه نتیجه گرفت که شاخص TDP کمتر به معنی تولید گرمای کمتر و مصرف انرژی پایین‌تر است. کارت‌های گرافیکی جدیدتر با تکنولوژی‌های پیشرفته‌تری تولید می‌شوند و در نتیجه علاوه بر عملکرد بهتر شاخص TDP کمتری دارند.

خنک کننده

یکی دیگر از شاخص‌های مهم در حین خرید کارت گرافیک خنک کننده است. خنک کننده سفارشی یک امتیاز بزرگ محسوب می‌شود. این خنک کننده‌ها علاوه بر ایجاد زیبایی بیشتر، از توانایی خنک سازی بیشتری نیز برخوردار هستند. چنین خنک کننده‌هایی دارای لوله‌های ناقل باکیفیت‌تر و با سروصدای کمتری هستند. همچنین برخی از این خنک کننده به طور خودکار تعدادی یا همه فن‌ها را در دمای پایین خاموش می‌کنند تا از ایجاد صدا جلوگیری کنند.

مدل‌هایی که دارای خنک کننده‌های قوی هستند معمولاً جهت اورکلاکینگ استفاده می‌شوند. در نظر بگیرید که پردازنده‌های گرافیکی و به‌ویژه AMD باعث تولید حرارت بیشتر می‌شوند. در نتیجه در صورتی که پردازنده شما از انواعی است که حرارت زیادی تولید می‌کند، بهتر است در هنگام خرید کارت گرافیک، مدلی را انتخاب کنید که از خنک کننده قوی‌تری برخوردار است. این موضوع برای پردازنده‌های گرافیکی AMD اهمیت بسیار زیادی دارد. یکی از مهم‌ترین نکات در مورد خنک کننده مقدار آلودگی صوتی و میزان نویز تولید شده توسط آنهاست. بدیهی است که بهتر است مدلی را در اولویت خود قرار بدهید که کمترین میزان نویز را داشته باشد.

آینده نگری

در حین خرید کارت گرافیک آینده‌نگر باشید. این موضوع به این معنی است که به کارت گرافیک به عنوان محصولی نگاه کنید که می‌خواهید چندین سال از آن استفاده کنید. زیرا بازی‌ها و نرم افزارهای مختلف روز به روز پیشرفته‌تر می‌شوند و در نتیجه به سخت افزارهای قوی‌تری نیاز دارند.

 البته بر کسی پوشیده نیست که تهیه آخرین و بهترین کارت‌های گرافیکی نیازمند بودجه زیاد است. توصیه ما به شما این است که از به روزسانی و خرید مداوم قطعات به روز خودداری کنید مگر دارای بودجه زیادی هستید و از نقطه نظر هزینه مشکلی ندارید. بهترین کار این است که هر بار یک کارت گرافیک قوی را انتخاب کنید که بتواند تا مدت نسبتاً طولانی پاسخگوی نیاز شما باشد.

خنک کننده کارت گرافیک

سطح بازی‌های مورد نظر

یکی از مواردی که در خرید کارت گرافیک بسیار تاثیر گذار است، بازی مورد نظر شماست. در واقع بازی‌ها بسیار تعیین کننده هستند. در صورتی می‌خواهید یک بازی خاص یا سبکی مشخص را اجرا کنید، نیازمندی‌های آن بازی را در نظر بگیرید. تقریباً تمامی بازی‌ها، سیستم مورد نیاز خود را مشخص و اعلام می‌کنند. البته در نظر بگیرید که چنین مشخصاتی حداقل سیستم مورد نیاز است و الزاماً به معنی مناسب بودن آن نیست و ممکن است کیفیت لازم را برای شما ارائه ندهد. در نتیجه بهتر است همواره مشخصاتی بالاتر از میزان توصیه شده را در نظر بگیرید تا اجرای بازی از کیفیت لازم برخوردار باشد.

رابط‌های برنامه نویسی

یکی دیگر از نکات مهم در حین خرید کارت گرافیک رابط‌های برنامه نویسی است. در صورتی که هدف شما برنامه نویسی پایتون یا سایر موارد مشابه است، ضروری است که به این موضوع دقت کنید. در واقع پردازنده‌های گرافیکی به کتاب خانه‌های برنامه نویسی دسترسی دارند که از جمله آنها می‌توان به DirectX اشاره کرد. این کتابخانه‌ها به طور مداوم به‌روزرسانی می‌شوند و در نتیجه ممکن است پردازنده شما از جدیدترین به‌روزرسانی‌ها پشتیبانی نکند. مورد ذکر شده نشان دهنده اهمیت خرید یک کارت گرافیکی است که حداکثر یک سال پیش به بازار عرضه شده است.

جمع بندی

در این مطلب به معرفی کوتاهی در خصوص کارت گرافیک پرداختیم. برای خرید کارت گرافیک باید با اطلاعات و دانش قبلی اقدام کنید تا بتوانید محصول مناسبی را خریداری کنید. از همین جهت به بررسی مهم‌ترین نکات در حین خرید کارت گرافیک پرداختیم تا شما بتوانید با مطالعه آنها اطلاعات خوبی را در این زمینه کسب کنید. از جمله این نکات می‌توان به خنک کننده، نوع کاربری، سطح بازی مورد نظر، میزان مصرف انرژی و... اشاره کرد.

مشاوره لپ مال