سبد خرید شما خالیست.
شاید شما هم کم و بیش با استخراج رمزارزهای مختلف آشنا باشید و یا حداقل یک بار به گوشتان خورده باشد. معمولاً چیزی که هنگام شنیدن کلمه ماینینگ به ذهن بیشتر افراد میآید سولههایی بزرگ با هزاران دستگاه ماینر است که بهصورت دائمی در حال فعالیت هستند و انرژی بسیار زیادی مصرف میکنند.
ولی شاید تعجب کنید اگر به شما بگوییم که با هارددیسک کامپیوترتان هم میتوانید ماین کنید. بله درست خواندید: ماینینگ با هارد! احتمالاً همینالان هم هزاران سؤال مختلف درباره نحوه کارکرد و بازده هارددیسکها در ذهنتان شکل گرفته. نگران نباشید، ما در این مقاله بهصورت مفصل درباره تمام ابعاد این موضوع صحبت میکنیم. پس اگر قصد دارید بیشتر درباره این موضوع بدانید بهتر است تا پایان مطلب همراه ما بمانید.
برای آشنایی بیشتر با سخت افزارهای مورد نیاز ماینینگ می توانید مقاله « سخت افزارهای مورد نیاز برای ماین کردن » را مطالعه کنید.
برای استخراج ارزهای دیجیتال استفاده از ماینرهای مبتنی بر کارت گرافیک یا GPU متداولتر است اما میتوان رمزارزها را با هارد هم استخراج کرد. ماینینگ با هارد که به نام ماینینگ انبارشی هم شناخته میشود فرایند استخراج رمزارز با استفاده از حافظه هارددیسک است. این ماینرها به جای GPU از هارد برای تولید بلوکهای داده جدید روی شبکه و دریافت جایزه استفاده میکنند. اگر بخواهیم از منظر مونتاژ و نگهداری نگاه کنیم این روش با روشهای سنتی تفاوت چندانی ندارد.
برای ماینینگ با هارد، علاوه بر هارد به یک کامپیوتر، نمایشگر و موس و کیبورد هم احتیاج داریم. ویژگی اصلی این سیستم، عدم نیاز آن به یک کارت گرافیک یا CPU قوی است که به طور معمول در استخراج ارزی مثل بیتکوین ضروری است. این روش نیازی به GPU جدا برای استخراج ندارد و یک مادربورد یکپارچه یا یک GPU با پردازنده داخلی هم کفایت میکند.
اگر میخواهید با بهترین کارت گرافیک ها برای ماینینگ آشنا شوید به مقاله « چه کارت گرافیکی برای ماینینگ خوب است؟ » مراجعه کنید.
به دلیل تازه بودن مبحث ماینینگ با هارد برای استخراج رمزارزها تعداد کمی از آنها از الگوریتمهای این روش پشتیبانی میکنند. در ادامه چند مورد از محبوبترین ارزهایی که قابلیت استخراج به وسیله این روش را دارند با هم بررسی میکنیم.
این ارز سابقه چندانی ندارد و در سال 2019 وارد دنیای بزرگ ارزهای دیجیتال شد. خالق این ارز یعنی برام کوهن طی مصاحبهای یکی از اهداف خود از توسعه چیا را برطرفکردن مشکلات زیستمحیطی ناشی از فرایندهای پرمصرف استخراج رمزارز عنوان کرده بود. کوهن گفته که برای استخراج چیا نیازی به مصرف بالای انرژی نیست چون به جای ماینینگ از فارمینگ استفاده میکند. به همین دلیل طرفداران این ارز به آن لقب دوستدار محیطزیست دادهاند. جالب است بدانید نام این ارز هم برگرفته از گیاه چیا از خانواده نعنا است.
ارز دیجیتال سیا به طور رسمی در ژوئن 2015 توسط دیوید ووریک راهاندازی شد. کاربران مختلف به هر میزانی که فضای ذخیرهسازی خود را در اختیار سیا قرار دهند متناسب با آن ارز سیا دریافت میکنند. در وایت پیپر این ارز بیان شده که در بلندمدت به دنبال رقابت با سیستمهای ذخیره داده مثل گوگل، آمازون و مایکروسافت است.
نحوه کار به این صورت است که میزبان (شخص اجاره دهنده فضا) باید تا زمانی که در قرارداد ذکر شده فایلها را در سیستم خود نگهداری کند و بعدازاین مدت درصورتیکه میزبان فایلها را از دست نداده باشد میزان مشخصی siacoin به او پرداخت میشود.
استورج هم همانند سیا با هدف رقابت با سامانههای ذخیره داده مانند دراپباکس و گوگل درایو ایجاد شد. بنیانگذاران آن هدف از این پلتفرم را افزایش سرعت در کنار کاهش قیمت ذخیرهسازی عنوان کردهاند. سازوکار آن هم کموبیش مانند سیا است.
◀ هزینه کمتر نسبت به مادربوردهای گرانقیمت با تعداد زیادی سیم رابط.
◀ امکان استخراج رمزارز با طیف وسیعی از دستگاهها، حتی با هارد کامپیوتر و گوشی موبایل اندروید.
◀ نیازی به تخصص و مهارت در زمینه پیکربندی قطعات و دستگاهها نیست.
◀ امکان استخراج با هاردهای قدیمی هم وجود دارد.
◀ مصرف بسیار پایینتر انرژی نسبت به روشهای سنتی مثل استفاده از ASIC و کارت گرافیک.
◀ چندان نیازی به سیستمهای خنککننده نیست.
⨉ در ماینینگ با هارد عمر مفید هارد به دلیل بار زیادی که روی آن وجود دارد کاهش مییابد.
⨉ با افزایش محبوبیت این روش تقاضا برای هارددیسکهای گوناگون افزایش مییابد که این امر در نهایت به افزایش قیمت هارد منتهی میشود.
⨉ تعداد خیلی کمی از ارزهای دیجیتال از این سیستم استخراج پشتیبانی میکنند.
احتمالاً اولین چیزی که بعد از آشنایی با ماینینگ با هارد به ذهنتان میرسد این است که بهترین و بهصرفهترین هاردهای موجود در بازار که میتوان با آنها شروع به استخراج رمزارز کرد کداماند؟ اگرچه میتوان با هارد کامپیوتر هم کار ماینینگ را انجام داد ولی برای کسب نتیجه بهتر و صرفهجویی در وقت و انرژی بهتر است به دنبال خرید هاردهایی با ظرفیت بالا و توان مصرفی پایینتر باشید تا هزینه برق شما کاهش پیدا کند. اما برای یافتن هارد مناسب نیاز است که چند عامل را بررسی کنید:
پس در هنگام انتخاب یک هارد مناسب برای ماینینگ، این موارد را حتماً باید مدنظر قرار دهیم. در ادامه 5 مورد از بهترین هاردهای موجود برای ماینینگ با هارد را به شما معرفی میکنیم.
سخن پایانی
در این مقاله شما را با روش ماینینگ با هارد آشنا کردیم. مزایا و معایب آن را بررسی کردیم و در انتها هم 5 مورد از بهترین هاردهای بازار برای ماینینگ را به شما معرفی کردیم. بهطورکلی میتوان گفت که این روش استخراج که به ماینینگ سبز هم شناخته میشود با کاهش مصرف انرژی به حفظ محیطزیست و کاهش آلودگی کمک بسیاری میکند. افزون بر این در این روش دیگر نیازی به راهاندازی سولههای عظیم با انبوهی از دستگاههای ماینر نیست. یعنی شما میتوانید حتی با هارد لپتاپ خود هم به استخراج ارز بپردازید.
گرچه توصیه ما برای بهدستآوردن نتیجه بهتر و بالابردن کارایی، استفاده از هاردهای با سرعت بالاتر و توان مصرفی پایینتر است. شاید قیمت این هاردها کمی گران به نظر برسد ولی میتوان گفت با خرید هارد باکیفیت در زمانی کوتاه هزینهای که پرداخت کردهاید جبران میشود و ماینینگ شما شروع به سوددهی میکند. پس با بررسی و آگاهی کامل نسبت به خرید هارد مناسب اقدام کنید.