راهنمای خرید نوت بوک در سال 2025

حتماً برای شما هم پیش آمده که در هنگام خرید یا مطالعه نقد و بررسی یک لپ تاپ، با اصطلاح «نوت بوک» مواجه شده باشید؛ اما از معنای دقیق و تفاوت آن با لپ تاپ اطلاعی نداشته باشید! از این رو قصد داریم تا در این مطلب از لپ مال، ضمن ارائه یک تعریف مشخص از نوت بوک ها، به بررسی تفاوت های میان نوت بوک ها با لپ تاپ ها بپردازیم. همچنین سعی داریم تا در بخش های بعدی این مقاله، با عنوان کردن مشخصات کلیدی نوت بوک ها و معرفی 5 نوت بوک برتر سال 2025 میلادی؛ شما را در انتخاب و خرید یک نوت بوک ایده آل و متناسب با نیازهای خود یاری کنیم.

نوت بوک در گذر تاریخ

اصطلاح نوت بوک در اواخر دهه 1980 و اوایل دهه 1990 میلادی و با محصولاتی نظیر: «اپسون HX-20» و «تندی TRS-80 مدل 100» مطرح شد. در این دوره لپ تاپ ها دارای ابعادی بزرگ و وزنی سنگین بودند و سازندگان برای ایجاد تمایز میان کامپیوترهای پرتابل (قابل حمل) جدید خود که نسبت به لپ تاپ ها به طرز قابل توجهی «کوچک تر» و «سبک تر» بودند، اصطلاح نوت بوک به معنای «دفتر» را ارائه کردند. بر این اساس کامپیوترهای پرتابل جمع و جور و سبک وزن که ابعاد آن ها در حدود یک برگه A4، یعنی 11 × 8.5 اینچ یا 28 × 22 سانتی متر، بود؛ به عنوان «نوت بوک» نامگذاری شدند.

با این حال جالب است بدانید که در آن دوره زمانی، «ابعاد» و «وزن» تنها عوامل متمایز کننده نوت بوک ها از لپ تاپ ها نبودند و این دو نوع از کامپیوترهای پرتابل از جنبه های دیگری مانند «طراحی ظاهری» و «ساختار داخلی» نیز با یک دیگر تفاوت داشتند!

 

نوت بوک در گذر تاریخ

 

به عنوان مثال سازندگانی مانند: «اپسون و تندی» در نخستین نوت بوک های خود از طراحی یکپارچه، که در آن «صفحه نمایش، صفحه کلید و ترک پد» تماماً روی یک سطح قرار داشت، بهره گرفتند. این در حالی است که در آن زمان لپ تاپ ها دارای فرم صدفی شکل، یعنی فرمی مشابه با لپ تاپ های امروزی که در آن صفحه نمایش روی یک سطح عمود بر «صفحه کلید و ترک پد» استوار است، بودند. همچنین برخلاف لپ تاپ های دهه 1980 که برای ارائه عملکرد به اتصال مستقیم به آداپتور برق نیاز داشتند؛ نوت بوک ها به باتری های قابل شارژ (عموماً نیکلکادمیمی) مجهز بودند که این مسئله به تنهایی برای کاربرانی که دائماً در حال سفر بودند، به عنوان یک مزیت کلیدی محسوب می شد.

با این حال ابعاد جمع و جور نوت بوک های اولیه، معایبی را نیز با خود به همراه داشت و این نوع از کامپیوترهای پرتابل عموماً توانایی جای دادن سخت افزارهای قدرتمندی که در لپ تاپ ها به کار گرفته می شدند، را در خود نداشتند. همچنین در حالیکه لپ تاپ ها از اواخر دهه 1980 میلادی به ال سی دی های رنگی مجهز بودند، نوت بوک های اولیه برای سالیان متمادی تنها صفحات نمایش ال سی دی مونوکرومی (تک رنگ) را در بر داشتند!

با این حال در ابتدای دهه 1990 میلادی نوت بوک های پرچمدار و گران قیمت، از لحاظ عملکرد به گرد پای لپ تاپ های قدرتمند دهه 1980 میلادی رسیدند و با آغاز سال 1997 میلادی سازندگان توانستند تا با «افزایش ابعاد نمایشگر، طراحی جمع و جورتر و ارتقاء سایر سخت افزارهای داخلی» نوت بوک های خود، اختلاف عملکرد محصولات خود با لپ تاپ ها را به حداقل برسانند.

با شروع دهه 2000 میلادی و پیشرفت های تکنولوژیکی نیز تمایزهای میان نوت بوک ها با لپ تاپ ها آن چنان کم رنگ شد، که پس از آن کاربران دیگر تفاوتی برای این دو نوع از کامپیوتر پرتابل را قائل نشده و از هر دو اصطلاح برای توصیف لپ تاپ های امروزی استفاده می کنند!

نوت بوک چه تفاوتی با لپ تاپ دارد؟

در حالیکه با گذر زمان هم پوشانی هایی میان نوت بوک ها و لپ تاپ ها ایجاد شده است؛ با این حال برخی از کارشناسان همچنان وجوه تمایزی را برای این دو نوع از کامپیوترهای پرتابل قائل اند. 4 تفاوت اساسی نوت بوک با لپ تاپ عبارتند از:

·      ابعاد

به طور کلی کارشناسان از عنوان «نوت بوک» برای کامپیوترهای پرتابلی که ابعاد صفحه نمایش آن ها در بازه «11 تا 14.5 اینچی» قرار می گیرد، استفاده می کند. این در حالی است که اصطلاح «لپ تاپ» عموماً برای کامپیوترهای پرتابلی که به صفحات نمایش «15 اینچی تا 18 اینچی» مجهز هستند، به کار گرفته می شود.

 

·      وزن

همان طور که می دانید قابلیت حمل، که به عنوان اصلی ترین وجه تمایز میان نوت بوک ها با لپ تاپ ها در نظر گرفته می شود، با شاخصه «وزن» ارتباطی مستقیم دارد! بر این اساس کارشناسان از کامپیوترهای پرتابل دارای وزن کمتر از «3.3 پوندی یا 1.5 کیلوگرمی» با عنوان «نوت بوک» و از سایر کامپیوترهای پرتابلی که وزن آن ها در بازه «بیش از 1.5 کیلوگرم» قلمداد می شود، با عنوان «لپ تاپ» یاد می کنند.

·      کاربرد

در حالت کلی می توان گفت که لپ تاپ ها به عنوان جایگزینی برای کامپیوترهای دسکتاپ در نظر گرفته می شوند و در این نوع از کامپیوترهای پرتابل، شاخصه «قابلیت حمل» نسبت به «عملکرد» از ارزش کمتری برخوردار است. این در حالی است نوت بوک ها به صورت خاص روی «قابلیت حمل» تمرکز داشته و در راستای رفع نیازهای اساسی کاربران همواره در حال سفر مانند: «دانش آموزان، دانشجویان، پزشکان، پژوهشگران میدانی، صاحبان مشاغل خرد و …» طراحی می شوند. لازم به ذکر است که شما می توانید برای آشنایی بیشتر با کاربردهای نوت بوک به مقاله «نوت بوک برای چه کارهایی مناسب است؟» رجوع فرمایید.

 

·      عملکرد

در حالیکه در دهه 2000 میلادی، نوت بوک ها به واسطه عدم بهره مندی از سخت افزارهای قدرتمند نظیر: «پردازنده چند هسته ای و چند رشته ای، کارت گرافیک گسسته، سیستم خنک کننده با فن های بزرگ و قوی و …» از منظر عملکرد اختلاف بسیار زیادی با لپ تاپ ها داشتند؛ با این حال با پیشرفت های تکنولوژیکی و کاهش ابعاد سخت افزارهای مذکور در گذر زمان، اکنون درصد قابل توجهی از نوت بوک قادر به سخت افزارهایی مشابه با سخت افزارهای تعبیه شده روی لپ تاپ های نسبتاً قدرتمند مجهز بوده و به همین واسطه قادر به ارائه عملکرد «روان و سریع» می باشند.

با این حال همچنان می توان گفت که لپ تاپ ها برای «گیمینگ» و استفاده از «نرم افزارهای حرفه ای و گرافیک محور» که به قدرت پردازش بیشتری نیاز دارند، مناسب تر از نوت بوک ها می باشند. این در حالی است که نوت بوک ها عموماً در حیطه «مرور وب، پژوهش، نگارش، رسیدگی به کارهای روزمره و اجراء نرم افزارهای کاربردی نسبتاً پیچیده» که به قدرت پردازش کمتری نیاز دارند، عملکرد قابل قبولی را از خود ارائه می دهند.

در نهایت شما می توانید برای آشنایی بیشتر با تفاوت های نوت بوک ها و لپ تاپ ها به مقاله «تفاوت لپ تاپ با نوت بوک چیست؟» مراجعه فرمایید.

 

5 ویژگی یک نوت بوک ایده آل: در هنگام خرید نوت بوک به چه مواردی توجه کنیم؟

پس از آشنایی با تاریخچه نوت بوک و روند تغییر آن در گذر زمان، حالا نوبت آن رسیده تا به بررسی مختصر 5 سخت افزار حائز اهمیت در ارائه عملکرد نوت بوک ها بپردازیم.

 

نکات مهم در هنگام خرید نوت بوک

 

1. صفحه نمایش

همان طور که می دانید صفحه نمایش یکی از اصلی ترین راه های برقرارسازی تعامل میان ما و کامپیوترهاست! همان طور که کمی پیش نیز مطرح شد، نوت بوک ها به واسطه تمرکز بر «قابلیت حمل» عموماً دارای صفحات نمایش جمع و جور و کوچک تری نسبت به لپ تاپ ها هستند و می توان گفت که صفحه نمایش درصد قابل توجهی از نوت بوک های 2025 در بازه «13 تا 14 اینچی» قرار می گیرند. با این حال ابعاد، تنها شاخصه حائز اهمیت در صفحات نمایش نوت بوک ها نبوده و لازم است تا در هنگام خرید یک نوت بوک جدید به مواردی همچون: «نوع پنل، رزولوشن و نرخ نوسازی» نیز توجه داشته باشید.

·       نوع پنل

در حالیکه در حال حاضر درصد قابل توجهی از نوت بوک ها، به واسطه برچسب قیمتی مقرون به صرفه خود، به صفحات نمایشی از نوع IPS ال سی دی که «دقت رنگ، زاویه دید وسیع و روشنایی» ایده آلی را ارائه می دهند، مجهز می باشند؛ با این حال انتظار می رود که با فراگیری تکنولوژی اولد، در سال 2025 میلادی شاهد گسترش پنل های اولد دارای «کنتراست و دقت» رنگ فوق العاده در نوت بوک های جدید باشیم.

 

·       رزولوشن

از آنجایی که رزولوشن 1080 × 1920 پیکسلی (FHD) ضمن نمایش تصاویر واضح و شفاف، تعادل مناسبی میان «کیفیت پخش» و «مصرف انرژی» را ارائه می دهد؛ انتظار می رود که صفحات نمایش اکثر نوت بوک های 2025 از این کیفیت پخش پشتیبانی کنند.

·       نرخ نوسازی

در حالیکه نرخ نوسازی «60 هرتزی» به عنوان استاندارد پایه برای صفحات نمایش نوت بوک ها در نظر گرفته می شود؛ با این حال احتمال می رود که تا پایان سال جاری میلادی، این میزان به «90 هرتز» افزایش یابد و به این ترتیب نوت بوک ها با «پخش روان تر انیمیشن ها و بهبود سرعت پاسخگویی» تجربه کاربری فراگیرتری را برای کاربران خود رقم بزنند!

2. پردازنده مرکزی

پردازنده مرکزی (CPU) عملکردی مشابه با مغز و قلب را در انواع کامپیوترها ایفاء می کند. همان طور که از نام این سخت افزار پیداست، این قطعه وظیفه «پردازش» داده های دریافت شده از سوی کاربر و سایر سخت افزارها، «اجراء محاسبات منطقی و ریاضی» روی آن ها و «تحویل» داده های پردازش شده به سایر قطعات برای ارائه عملکرد کامپیوتر را بر عهده دارد. در حال حاضر 3 سازنده مطرح پردازنده های کامپیوتری، یعنی «اینتل، AMD و کوالکام»، نبض بازار پردازنده های مرکزی نوت بوک ها را در دستان خود دارند و به همین دلیل انتظار می رود که تمامی نوت بوک های 2025 به یک پردازنده از پردازنده های توسعه داده شده توسط این 3 کمپانی مجهز باشند. اما کدام سری از پردازنده این 3 کمپانی به نوت بوک ها اختصاص دارند؟

·       سری Core Ultra 5 اینتل (زیرسری U)

اینتل در پردازنده های جدید سری Core Ultra 5 خود به شدت روی «بهره وری انرژی» و «ادغام هوش مصنوعی» تمرکز داشته است. از این رو انتظار می رود که پردازنده های جدید این کمپانی بر مبنای معماری هیبریدی، که در آن هسته های عملکردی (P-cores) و هسته های راندمانی (E-cores) به منظور «مدیریت بهینه انرژی» به کار گرفته می شوند، توسعه بیابند. همچنین با فراگیری هوش مصنوعی انتظار می رود که اینتل با داشتن نیم نگاهی به NPU، عملکرد قدرتمند پردازنده های نوت بوک خود در هنگام اجراء وظایف مبتنی بر هوش مصنوعی را تضمین کند.

·       سری Ryzen 5 ای ام دی (زیرسری U)

پیش بینی می شود که کمپانی AMD در سال 2025 میلادی از نسل جدید پردازنده های سری Ryzen 5 خود، که احتمالاً بر مبنای فرآیند پیشرفته 4 یا 3 نانومتری توسعه یابند، برای نوت بوک ها رونمایی کند. همچنین انتظار می رود که AMD در این سری از پردازنده های خود با انتخاب یک پیکربندی هسته متعادل (احتمالاً با 6 تا 8 هسته) و NPU نسبتاً قدرتمند، قدرت کافی نوت بوک های 2025 در انجام وظایف روزمره مانند: «وبگردی، مشاهده ویدیو، اجراء نرم افزارهای کاربردی و ارائه قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی» را برای کاربران تضمین کند.

·       سری اسنپدراگون کوالکام

کمپانی کوالکام، که پیش از این تنها روی توسعه پردازنده های گوشی های هوشمند و تبلت ها تمرکز داشت، اکنون به بازار پردازنده های کامپیوتری پای خود را باز کرده است! این کمپانی با رونمایی از پردازنده مبتنی بر معماری ARM به نام «اسنپدراگون X الیت»، عملکرد ایده آل و عمر باتری چشمگیری را به کاربران نوت بوک های 2025 وعده می دهد.

3. کارت گرافیک

کارت گرافیک (GPU) وظیفه «دریافت داده های تصویری، انجام محاسبات پیچیده ریاضی روی آن ها، تولید رندرهای گرافیکی و تحویل آن ها به نمایشگر برای پخش» را بر عهده دارد. به طور کلی، کارت های گرافیک به دو دسته «یکپارچه/ همراه با پردازنده» یا «گسسته/ به صورت یک قطعه سخت افزاری مجزاء» تقسیم بندی می شوند. با این حال به دلیل «ابعاد فیزیکی بزرگ تر، وزن سنگین تر، مصرف انرژی بیشتر و برچسب قیمتی گران تر» کارت های گرافیک گسسته، درصد قابل توجهی از نوت بوک ها به کارت های گرافیک یکپارچه مجهز می باشند. در حال حاضر 3 کمپانی مطرح «اینتل، AMD و کوالکام» روی ساخت کارت های گرافیک یکپارچه تمرکز دارند. اما کدام یک از کارت های گرافیک این 3 کمپانی در نوت بوک های 2025 رؤیت خواهد شد؟

·       سری Radeon ای ام دی

انتظار می رود که در سال جاری میلادی کمپانی AMD برای پیشی گرفتن از رقباء اصلی خود (انویدیا و اینتل) عملکرد کارت های گرافیک سری رادئون خود را به طرز قابل توجهی بخشد. از این رو انتظار می رود که این سری از کارت های گرافیک AMD در وظایف گرافیک محور مانند: «پخش ویدیو در وضوح بالا»، عملکرد روان و قابل قبولی را ارائه دهند. همچنین انتظار می رود کارت های گرافیک یکپارچه جدید AMD از API های گرافیکی مدرن مانند: «DirectX 12 Ultimate و Vulkan» نیز پشتیبانی کنند.

·       سری Intel Arc اینتل

بر اساس گزارشات اخیر به نظر می رسد که کمپانی اینتل در نسل جدید کارت های گرافیک سری Intel Arc خود، سنگ تمام گذاشته و درایورهای کارت های گرافیک جدید خود را از منظر 2 شاخص «بهینه سازی و عملکرد» بهبود بخشیده است. از این رو انتظار می رود که کارت های گرافیک جدید این کمپانی عملکرد چندرسانه ای بسیار بهتری را نسبت به نسل های پیش از خود ارائه دهند.

·       کوالکام

در حالیکه در حالت کلی کوالکام همواره به توسعه پردازنده های مرکزی شهرت داشته است؛ با این حال انتظار می رود که در سال جاری میلادی این کمپانی، کارت های گرافیک سری Adreno خود را با هدف پاسخگویی به نیازهای روزمره کاربران نوت بوک ها روانه بازار کند.

4. رم

رم (حافظه دسترسی تصادفی) وظیفه ذخیره سازی موقتی داده های حائز اهمیت بر روی خود و تحویل سریع آن ها به سخت افزارهایی همچون: «پردازنده، کارت گرافیک و …» برای اجراء صحیح و روان سیستم عامل و سایر نرم افزارهای کاربردی را بر عهده دارد. در حالت کلی 2 شاخصه «نوع و ظرفیت» بر عملکرد رم های کامپیوتری تأثیرگذارند و به همین دلیل لازم است در هنگام خرید نوت بوک به این 2 شاخصه توجه کافی داشته باشید.

·       نوع

در حال حاضر رم های نوع DDR5 و LPDDR5 به واسطه «سرعت» بالای خود در هنگام انجام وظایفی همچون: "بارگذاری نرم افزارها، مالتی تسکینگ (اجراء و استفاده همزمان از چندین نرم افزار) و …" و «بهره وری انرژی» بهتر خود نسبت به رم های نوع DDR4 از محبوبیت بالاتری برخوردارند. با این حال به دلیل برچسب قیمتی ارزان تر رم های نوع DDR4، همچنان این نوع از رم ها در برخی از نوت بوک های مقرون به صرفه مشاهده می شوند.


بررسی مقدار و نوع رم مورد نیاز برای انواع کاربران


·       ظرفیت

در حال حاضر پیکربندی پایه اغلب نوت بوک ها به یک رم «8 گیگابایتی» مجهز می باشند. با این حال به دلیل پیشرفت های فزاینده تکنولوژی توصیه می شود در هنگام خرید نوت بوک جدید با انتخاب گزینه رم «16 گیگابایتی» از عملکرد سریع و روان دستگاه خود در هنگام «بارگذاری فایل های حجیم، اجراء نرم افزارهای کاربردی و مالتی تسکینگ» در آینده اطمینان حاصل کنید.

5. فضای ذخیره سازی

فضای ذخیره سازی (هارد) مسئولیت ذخیره سازی دائمی اطلاعات حائز اهمیت نظیر: فایل های اجرایی «سیستم عامل و نرم افزارهای کاربردی» و فایل های شخصی کاربران در قالب: «عکس، موسیقی، ویدیو، سند ..» را بر عهده دارد. در حالت کلی «نوع و ظرفیت» هارد بر عملکرد روان نوت بوک و بارگذاری سریع فایل های مورد نیاز سیستم عامل یا کاربر تأثیرگذار می باشد.

·       نوع

در حال حاضر هاردهای SSD نوع NVMe PCIe با ارائه سرعت خواندن و نوشتن بسیار سریع تر نسبت به هاردهای SSD نوع SATA یا هارددیسک ها (HDD)، از محبوبیت بالاتری برخوردارند.

·       ظرفیت

در حالیکه در حال حاضر برخی از سازندگان ظرفیت «256 گیگابایتی» را برای پیکربندی پایه نوت بوک های خود در نظر می گیرند؛ با این حال لازم است توجه داشته باشید که با افزایش چشمگیر حجم «فایل های اجرایی سیستم عامل و نرم افزارهای کاربردی» و حتی «فایل های شخصی (مانند عکس، ویدیو و …)» این میزان از ظرفیت فضای ذخیره سازی برای شما کاربردی نداشته و به همین دلیل ظرفیت حداقل «512 گیگابایتی» انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

5 نوت بوک برتر 2025

پس از بررسی سخت افزارهای حائز اهمیت در نوت بوک ها، نوبت آن رسیده است که به صورت مختصر 5 مورد از برترین نوت بوک های سال 2025 را بررسی کنیم.

1.  نوت بوک ZenBook 14 OLED Q415MA ایسوس

نوت بوک ایسوس مدل ZenBook 14 OLED Q415MA به عنوان یکی از قدرتمندترین نوت بوک های حال حاضر شناخته می شود. این نوت بوک به یک صفحه نمایش اولد 14 اینچی با «رزولوشن FHD، نرخ نوسازی 60 هرتزی و روشنایی 500 نیتی» مجهز بوده و قادر به نمایش بیش از 1.07 میلیارد رنگ می باشد!

همچنین این نوت بوک به واسطه بهره مندی از پردازنده Core Ultra 5 اینتل با فرکانس بوست «4.5 گیگاهرتزی»، کارت گرافیک یکپارچه Intel ARC اینتل، رم نوع LPDDR5 با ظرفیت «8 گیگابایتی» و هارد SSD نوع M.2 NVMe PCIe 4.0 با ظرفیت «512 گیگابایتی» قادر است تا در هنگام رسیدگی به وظایف روزانه و اجراء نرم افزارهای کاربردی، عملکرد بسیار سریع و روانی را از خود به نمایش بگذارد.

این در حالی است که وزن «1.28 کیلوگرمی» این نوت بوک بستر مناسبی برای حمل آسان آن را فراهم می سازد و باتری «75 وات ساعتی» آن، نیاز به شارژ مکرر دستگاه در طی روزهای پر مشغله را از میان می برد.

 

لپ تاپ ایسوس مدل ZenBook 14 OLED Q415MA

 

2.  نوت بوک Swift Go 14 ایسر

بدون شک می توان از نوت بوک ایسر مدل Swift Go 14 به عنوان یکی از برترین نوت بوک های سال 2025 یاد کرد! این نوت بوک برخلاف شاسی تمام آلومینیومی متالیک خود، وزنی در حدود «1.3 کیلوگرم» داشته و قابلیت حمل فوق العاده ایده آلی را ارائه می دهد. همچنین این نوت بوک به واسطه بهره مندی از یک صفحه نمایش IPS ال سی دی 14 اینچی با «رزولوشن WUXGA و نرخ نوسازی 90 هرتزی» قادر به پخش تصاویر واضح و رنگ های زنده و عمیق است.

 

علاوه بر این، این نوت بوک به پردازنده Core Ultra 7 155H اینتل با فرکانس بوست «4.8 گیگاهرتزی» و کارت گرافیک یکپارچه Intel ARC اینتل مجهز بوده و به واسطه بهره مندی از رم نوع LPDDR5X با ظرفیت «16 گیگابایتی» و هارد SSD نوع M.2 NVMe با ظرفیت «1 ترابایتی» قادر است عملکرد فوق العاده چشمگیری را از خود به نمایش بگذارد. این در حالی است که باتری «65 وات ساعتی» این نوت بوک عملکرد روان این نوت بوک برای ساعات متوالی را تضمین می کند.

3.  نوت بوک XPS 13 9345 دل

نوت بوک دل مدل XPS 13 9345 به عنوان یکی از نخستین نوت بوک های ویندوزی مبتنی بر کوپایلوت پلاس به شمار می آید! این نوت بوک با وزن بسیار سبک «1.17 کیلوگرمی» خود قابلیت حمل بسیار ایده آلی داشته و به یک صفحه نمایش اولد 13.4 اینچی با «رزولوشن WUXGA و نرخ نوسازی 120 هرتزی» مجهز می باشد. همچنین دل با به کارگیری پردازنده اسنپدراگون X الیت کوالکام با فرکانس بوست «4 گیگاهرتزی»، کارت گرافیک یکپارچه آدرنو کوالکام، رم نوع LPDDR5X با ظرفیت «16 گیگابایتی»، هارد SSD نوع M.2 NVMe با ظرفیت «512 گیگابایتی» و باتری «55 وات ساعتی» با عمر «19 ساعته» در این نوت بوک، بستری مناسب برای ارائه عملکرد روان و سریع این دستگاه در طی یک روز شلوغ کاری را فراهم ساخته است.

4.  نوت بوک Galaxy Book4 Pro سامسونگ

نوت بوک سامسونگ مدل Galaxy Book4 Pro به عنوان چهارمین نوت بوک قدرتمند سال 2025 به شمار می آید. این نوت بوک با وزن سبک «1.23 کیلوگرمی» خود به یک صفحه نمایش خیره کننده اولد 14 اینچی با «رزولوشن +WQXGA و نرخ نوسازی 120 هرتزی» مجهز می باشد. همچنین این نوت به پردازنده Core Ultra 5 125H اینتل با فرکانس بوست «4.5 گیگاهرتزی» و کارت گرافیک یکپارچه Intel Arc اینتل مجهز بوده و به واسطه بهره مندی از رم نوع LPDDR5X با ظرفیت «16 گیگابایتی» و هارد SSD نوع NVMe با ظرفیت «512 گیگابایتی» قادر است در اجراء نرم افزارهای کاربردی و مالتی تسکینگ، عملکرد خارق العاده ای را از خود به نمایش بگذارد. همچنین این نوت بوک به واسطه در بر داشتن یک باتری «63 وات ساعتی» قادر است با یک نوبت شارژ، عمر باتری «10 ساعته» را در اختیار کاربر خود قرار دهد!

5.  مک بوک ایر 13 اینچی (M2) اپل

در حالیکه محصولات اپل همواره در رده کالاهای لوکس و گران قیمت قرار می گیرند؛ با این حال با عرضه مدل های جدید، برچسب قیمتی محصولات قدیمی تر این کمپانی کاهش یافته و کاربران می توانند به ازاء پرداخت هزینه ای معقول، یک دستگاه قدرتمند و جان سخت را تهیه کنند! مک بوک ایر 13 اینچی (M2) نیز از این قاعده مستثنی نیست و به همین دلیل در لیست برترین نوت بوک های 2025 قرار می گیرد!

این نوت بوک به یک صفحه نمایش لیکوئید رتینا 13.6 اینچی با «رزولوشن WQXGA و نرخ نوسازی 60 هرتزی» مجهز بوده و وزن آن تنها به «1.24 کیلوگرم» می رسد! همچنین این نوت بوک به واسطه بهره مندی از تراشه M2 اپل (پردازنده و کارت گرافیک یکپارچه)، رم یکپارچه 8 گیگابایتی (قابل ارتقاء تا 24 گیگابایت) و هارد SSD با ظرفیت 256 گیگابایتی (قابل ارتقاء تا 2 ترابایت) قادر است در اجراء نرم افزارهای کاربردی و رسیدگی به امور روزانه عملکرد درخشانی را از خود بر جای بگذارد! لازم به ذکر است که این نوت بوک به یک باتری «52.6 وات ساعتی» مجهز بوده و قادر به ارائه عمر باتری فوق العاده چشمگیر «16 ساعته» می باشد!

کلام پایانی

در نهایت فراموش نکنید که ایده آل بودن یا نبودن یک نوت بوک با در نظرگیری شاخصه هایی همچون: «نیازهای اساسی» و «بودجه مالی» کاربر، یعنی شما، تعیین می شود! با این حال به طور کلی  می توان گفت که نوت بوک ها برای رسیدگی به وظایف روزمره همچون: «وب گردی، پژوهش و انجام کارهای اداری سبک» و برای کاربران نسبتاً حرفه ای همواره در حال سفر مانند: «صاحبان مشاغل و دانش آموزان» مناسب هستند. این در حالی است که لپ تاپ ها به دلیل بهره مندی از سخت افزارهای قدرتمندتر مناسب اجراء نرم افزارهای کاربردی پیچیده و وظایف گرافیک محور مانند: «رندرینگ، تولید محتوا تصویری، ویرایش ویدیو، ویرایش عکس و …» می باشند.


سوالات متداول

1.  آیا نوت بوک های 2025 قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی را ارائه می دهند؟

بله. انتظار می رود که نوت بوک های 2025 به واسطه بهره مندی از NPU های نسبتاً قدرتمند، امکان استفاده از قابلیت هایی نظیر: «تاری پس زمینه و حذف نویز در وبکم، تشخیص صدا و یادداشت برداری از فایل صوتی، ویرایش تصاویر و …» را در اختیار کاربران خود قرار دهند.


2.  آیا می توان با نوت بوک بازی کرد؟

در حالیکه بر روی کاغذ، پاسخ به این پرسش «مثبت» است؛ با این حال لازم است که در نظر داشته باشید که در حال حاضر نیز درصد قابل توجهی از نوت بوک ها به دلیل در بر نداشتن کارت های گرافیک گسسته، توانایی پاسخگویی به نیازهای پردازشی بازی های مدرن و محبوب را ندارند. به همین دلیل خرید یا استفاده از نوت بوک برای گیمینگ حرفه ای توصیه نمی شود!


3.  نوت بوک چه تفاوتی با اولترا بوک دارد؟

«اولترا بوک» در واقع یک اصطلاح بازاریابی و آرم تجاری ارائه شده توسط کمپانی اینتل است. به صورت خلاصه می توان گفت که اولترا بوک ها زیرمجموعه ای از نوت بوک ها (ساب نوت بوک) هستند که به دلیل بهره مندی از سخت افزارهای قدرتمند، توانایی ارائه عملکرد بهتر و روان تری نسبت به نوت بوک های عادی را دارند.


4.  چگونه می توانم عمر نوت بوک خود را افزایش دهم؟

توصیه می شود تا برای افزایش عمر نوت بوک خود، از راهکارهای محافظت سخت افزاری نظیر: «استفاده از کاور یا کیف محافظ نوت بوک، پاکسازی دوره ای نوت بوک و قرار ندادن نوت بوک در معرض مایعات، دود، گرمای بیش از حد» بهره ببرید. همچنین می توانید با «به روزرسانی مداوم سیستم عامل و نرم افزارهای نصب شده، نصب نرم افزارهای آنتی ویروس معتبر و تهیه بک آپ از اطلاعات مهم» از منظر نرم افزاری از نوت بوک خود حفاظت کرده و بر عمر آن بیفزایید.

 

 

مشاوره رایگان در لپ مال

سوالات رایج کاربران


بله. انتظار می رود که نوت بوک های 2025 به واسطه بهره مندی از NPU های نسبتاً قدرتمند، امکان استفاده از قابلیت هایی نظیر: «تاری پس زمینه و حذف نویز در وبکم، تشخیص صدا و یادداشت برداری از فایل ص

در حالیکه بر روی کاغذ، پاسخ به این پرسش «مثبت» است؛ با این حال لازم است که در نظر داشته باشید که در حال حاضر نیز درصد قابل توجهی از نوت بوک ها به دلیل در بر نداشتن کارت های گرافیک گسسته، توان

«اولترا بوک» در واقع یک اصطلاح بازاریابی و آرم تجاری ارائه شده توسط کمپانی اینتل است. به صورت خلاصه می توان گفت که اولترا بوک ها زیرمجموعه ای از نوت بوک ها (ساب نوت بوک) هستند که به دلیل بهره

توصیه می شود تا برای افزایش عمر نوت بوک خود، از راهکارهای محافظت سخت افزاری نظیر: «استفاده از کاور یا کیف محافظ نوت بوک، پاکسازی دوره ای نوت بوک و قرار ندادن نوت بوک در معرض مایعات، دود، گرمای بیش از حد» بهره ببرید. همچنین می توانید با «به روزرسانی مداوم سیستم عامل و نرم افزارهای نصب شده، نصب نرم افزارهای آنتی ویروس معتبر و تهیه بک آپ از اطلاعات مهم» از منظر نرم افزاری از نوت بوک خود حفاظت کرده و
empty comment

هیچ نظر یا دیدگاهی برای این محصول ثبت نشده.

لپ تاپ ایسوس مدل ExpertBook B7402FEA-CBA
لپ تاپ ایسوس مدل ExpertBook B7402FEA-CBA

ناموجود

لپ تاپ ایسوس مدل ExpertBook B7402FBA-PCF
لپ تاپ ایسوس مدل ExpertBook B7402FBA-PCF

ناموجود

لپ تاپ ایسوس مدل VivoBook 15 F1504VA-WAF
لپ تاپ ایسوس مدل VivoBook 15 F1504VA-WAF

ناموجود

لپ تاپ ایسوس مدل ZenBook 14 OLED Q415MA-GBL
لپ تاپ ایسوس مدل ZenBook 14 OLED Q415MA-GBL

ناموجود

back to top